Zangeres Cher sprak openlijk over transgender zoon.

Zangers Cher sprak zopas in een interview openlijk over haar transgender zoon Chaz. De zangeres sprak met de Sunday Times over haar nieuw album, maar al snel ging het gesprek over haar zoon Chaz. "Het is een raar iets voor een moeder om mee te maken."

In 2008 startte de dochter van Cher en wijlen Sonny Bono met haar transitie proces en inmiddels gaat Chaz als een complete man door het leven. Cher zei dat ze toen ze voor het eerst hoorde dat ze een transgender kind heeft gewoon reageerde, zo van, als jij je slecht voelt zoals je bent dan moet je het gewoon doen. Maar toen het dan allemaal begon, dan was het toch wel raar. Cher gaf ook toe dat ze in het begin bang was dat ze na de transitie haar eigen kind niet meer zou herkennen, en dat ze het in het begin echt wel moeilijk had om te aanvaarden dat haar dochter geboren was in het verkeerde lichaam. Cher was altijd dol gelukkig geweest met het feit dat ze een dochter had, die ze zoals ze zelf zei leuke jurkjes kon aandoen toen ze klein was. Maar omdat mama Cher het allemaal van dichtbij meemaakte heeft ze er vrede mee.

"Wanneer mensen het niet begrijpen zeg ik altijd het volgende: 'Ik ben zo graag een vrouw, dat als ik morgen zou wakker worden als man ik niet meer zou kunnen functioneren en mezelf zou haten," en dat is de enige manier om te beschrijven wat het is om transgender te zijn aan iemand die het niet begrijpt. Het is niet dat men plots wakker wordt en denkt oh nu ga ik mijn geslacht veranderen, het is een jarenlang proces van ongelukkig zijn omdat men leeft in het verkeerde lichaam," aldus de zangeres die verder ook liet weten dat de relatie tussen haar en Chaz zoveel beter is als het ooit is geweest. We hebben nu meer lol samen en kunnen over veel meer praten dan vroeger toen ze nog een meisje was. Chaz is een succes verhaal en gelukkiger dan ooit tevoren".

Extra info:
Tussen 2008 en 2010 onderging Bono een geslachts veranderende operatie van vrouw naar man. In mei 2010 werd legaal de gender identiteit en naam veranderd. Tijdens de transitie had hij nog een relatie met een vrouw maar die liep om andere redenen spaak. In 2011 kwam de documentaire Becoming Chaz uit, waarin hij vertelt over het transitie proces. De documentaire werd in dat jaar ook vertoond op het Sundance Film festival en kwam later op Tv via het Oprah Winfrey netwerk. Na de transitie worstelde Chaz lange tijd met overgewicht, onder andere door de hormonen, maar vandaag de dag is hij al heel wat kilo's kwijt.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
ZANGERES CHER ZEI NEEN TEGEN VRAAG VAN RUSLAND
PRODUCER VAN FILM MILK KOMT MET TV SERIE OVER TRANSGENDER TIENER
2 TRANSGENDER TIENERS VAN 16 MOGEN STARTEN MET TRANSITIE PROCES

EEN GREEP UIT HET OVERIGE HOLEBI.INFO NIEUWS:
ALS HET AAN HOMOFOBEN LIGT WORDT CONCERT VAN ELTON JOHN VERBODEN IN RUSLAND
NIEUW BELGISCH BOEK - TRANSGENDER ZORG
23 SEPT DAG VAN DE BISEKSUELEN - HOLEBI.INFO STELT 25 BEROEMDE BISEKSUELEN VOOR
16-JARIGE SCHRIJFT GESCHIEDENIS ALS EERSTE SCHOOL PROM QUEEN
ELLEN DEGENERES WINT HOLLYWOOD AWARD ALS...
NIEUW NEDERLANDS HOLEBI BOEK OP KOMST
BRITSE TRANSGENDER IMPONEERDE OP MODESHOW
OP KOMST DRIE DUBBELE CD - G-A-Y + TRACKLIST
DE KERK WIL GEEN HOLEBI'S VEROORDELEN ALDUS PAUS
AMERIKAANS DJ EN PLATENPRODUCENT UIT DE HOLEBI KAST
NOG VEEL WERK AAN DE WINKEL IN EUROPA BETREFFENDE BESCHERMING VAN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS
ZANGER RICKY MARTIN SCHRIJFT KINDERBOEKJE MET ALS INSPIRATIE ZIJN TWEELING ZOONTJES
holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 25 September, 2013 en 5419 keer gelezen.