6-jarige transgender is eerste met legaal aangepast gender.Een 6-jarige is vermoedelijk de jongste persoon wereldwijd die haar gender identiteit legaal mag veranderen. Het meisje woont in ArgentiniŽ en heeft zopas haar gender identiteit legaal mogen aanpassen van jongen naar meisje, dat kan omdat ArgentiniŽ daarover vorig jaar een wet goedkeurde.

Het Children, Youth en Family Secretary van ArgentiniŽ gaf zijn zegen betreffende de gender aanpassing van het 6-jarige meisje. Sinds kort staat nu op het paspoort van het kind niet langer dat het een jongen is maar een meisje. De moeder van het kind zegt dat Lulu al sinds ze pas kon praten zich gedroeg als een meisje en zichzelf ook zo zag. Net als vele andere moeders van transgender kinderen probeerde ze lange tijd haar kind er van te overtuigen dat ze een jongentje is, maar na een tijd gaf de moeder het op en zegt dat ze beseft dat haar kind altijd al een meisje is geweest.

Vorig jaar was er het verhaal van Izzy - een transgender kind dat op de leeftijd van 5 jaar meermaals zelfmoord probeerde plegen omdat hij geen meisje mocht zijn. Het kind was vaak depressief terwijl zijn ouders het kind er van probeerden overtuigen dat hij geen meisje was maar een jongen. Ook op school ging het slecht met Izzy en na enkele jaren, en vooral na de laatste zelfmoord poging van het jonge kind besloten de ouders te aanvaarden dat hun zoon transgender was. Vanaf het moment dat het kind een meisje mocht zijn bloeide het open, was er geen sprake meer van depressie en werd het zelfs aanvaard op school, wat eerder niet het geval was.

De laatste jaren is men zich er steeds meer van bewust dat transgenders vaak al vanaf de leeftijd van 2 jaar beseffen dat er iets niet klopt. En steeds meer mensen beseffen dat het verkeerd is om deze kinderen te vertellen dat het fout is zich te willen identificeren als iemand van de andere sekse. Sommige specialisten inzake gender identiteit zijn er van overtuigd dat het beter is om kinderen, nadat ze uitvoerig zijn onderworpen aan psychologische tests, het beste al op jonge leeftijd kunnen worden aanvaard zoals ze zijn. Waarbij sommige kinderen al vanaf de leeftijd van 10 jaar worden voorbereid om hun latere transformatie door het nemen van mannelijke of vrouwelijke hormonen. Sommige mensen vinden dit beangstigend en noemen het onverantwoord. Maar vele jarenlange studies wijzen uit dat het beter is voor een mens dat hij of zij al op jonge leeftijd de sekse mag beleven zoals hij of zij die voelt. Veel oudere transseksuelen zeggen dat mochten ze nu opnieuw jong zijn ze er veel eerder waren aan begonnen. Het vroegtijdig aanvaarden van de eigen sekse door de omgeving bespaard vele trauma's (depressies, zelfmoord pogingen) die veel van de oudere generatie transseksuelen ervaren door pas op latere leeftijd een sekse veranderende operatie te ondergaan. Bij kleine kinderen gaat het enkel maar om zich kleden in de andere sekse. In de meeste landen kunnen transgender kinderen, die men altijd jarenlang opvolgt, hormonen nemen die de mannelijke of vrouwelijke pubertijd stop zetten. Een sekse veranderende operatie kan meestal pas vanaf 18 jaar.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO OVER TRANSGENDERS LEZEN:
HET VERHAAL VAN EEN IDENTIEKE TWEELING WAARVAN EENTJE TRANSSEKSUEEL IS (2011)
AUSTRLISCHE 10 JARIGE MAG MEISJE WORDEN OOK VAN ZIJN TWEELING BROERTJE (2011)
TRANSSEKSUALITEIT IS TE HERKENNEN OP HERSENSCAN (2011)
JONGEN VAN 5 WILDE ZELFMOORD PLEGEN OMDAT HIJ GEEN MEISJE MOCHT ZIJN (2012)
NIEUW BELGISCH BOEK - TRANSGENDER ZORG(2013)
BRITSE TRANSGENDER IMPONEERDE OP MODESHOW(2013)
16-JARIGE SCHRIJFT GESCHIEDENIS ALS TRANS SCHOOL QUEEN(2013)
2 TRANSGENDER TIENERS VAN 16 MOGEN STRARTEN MET TRANSITIE(2013)
EERSTE BRITSE TRANSGENDER WORSTELT MET MANNEN(2013)
GROTE AMERIKAANSE BEDRIJVEN DENKEN OOK AAN TRANSGENDERS (2013)
ER MOET EEN EINDE KOMEN AAN VERPLICHTE STERLISATIE VAN TRANSGENDER PERSONEN(2013)
NA 20 JAAR BIJ ZWARE MARINIERS KOMT TRANSGENDER VROUW UIT DE KAST(2013)
TRANS TIENER KOPPELTJE HEEFT ELKAAR GEVONDEN(2013)
AMERIKAANS MILJARDAIR KOMT UIT DE TRANSGENDER KAST(2013)
BRADLEY MANNING KOMT UIT DE TRANSGENDER KAST(2013)
BOEK GOED GELUKT VERHAAL VAN EEN TRANSMAN (2013)
UZ GENT HORMOON THERAPIE VOOR TRANSGENDERS IS VEILIG(2013)
TRANS MEISJE VAN 9 WINT RECHT OM NAAR MEISJES WC TE GAAN OP SCHOOL (2013)
CALIFORNIE SCHRIJFT GESCHIEDENIS MET WET ROND TRANS STUDENTEN (2013)
HISTORISCH EN UNIEK EERSTE TRANS TOP 100 LIJST (2013)
holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 29 September, 2013 en 3569 keer gelezen.