Holebi.info stelt voor: 20 beroemde transseksuelen.Recent bracht holebi.info een lijstje met beroemde biseksuelen, eerder al lijstjes van homo's en lesbiennes, en omdat holebi.info als enige zeer regelmatig ook vaak nieuws brengt uit de transgender gemeenschap, is het nu tijd voor een lijstje van beroemde transgenders (transseksuelen). Ter info: zoals je zal merken staan in deze lijst vooral transgender vrouwen, blijkbaar zijn die in de meerderheid want transgender mannen kom je haast niet tegen.


20 BEKENDE TRANSSEKSUELEN:


Anna Grodzka

Geboren als Krzysztof Begowski in 1954 - Pools politica - eerste transgender politicia die werd verkozen in 2011 in het Poolse parlement. En ze is bovendien ook de enige transgender politica ter wereld. Ze onderging een sekse veranderende operatie in 2009.


Balian Buschbaum

Geboren als Yvonne Buschbaum in 1980 - Duits voormalig polsstokhoogspringster met een persoonlijk record van 4,70 m. In 2007 sport cariere stop gezet en gestart met hormoon therapie gevolgd door geslachts veranderende operatie.


Buck Angel

Geboren als Susan Butch in 1972 is een Amerikaanse pornoacteur en filmmaker en heeft zijn eigen bedrijf Buck Angel Entertainment. In 2012 startte hij met een dating website voor transgender mannen: BuckAngelDating.com


Candis Cayne

Geboren als Brendan McDaniel in 1971 is Candis een Amerikaanse actrice en tevens de eerste die in 2007 de rol van een transgender speelde in een primetime soap. Ze heeft nog een tweeling broer Dylan. Zelf werd ze in de jaren 90 bekend in New Yorkse nachtclubs als choreografe en dragqueen.


Chaz Bono

Geboren als Chastity Sun Bono in 1969 en dochter van zangeres Cher en wijlen Sonny Bono, is Chaz een Amerikaans schrijver en auteur. Tussen 2008 en 2010 onderging Bono een geslachts veranderende operatie van vrouw naar man. In mei 2010 werd legaal de gender identiteit en naam veranderd. In 2011 kwam de documentaire Becoming Chaz uit, waarin hij vertelt over het transitie proces. De documentaire werd in dat jaar ook vertoond op het Sundance Film festival en kwam later op Tv via het Oprah Winfrey netwerk.


Dana International

Artiesten naam van Sharon Cohen - geboren als Yaron Cohen in 1972 - IsraŽlische zangeres die in 1998 het Eurovisiesongfestival won met het nummer Diva. In 2011 deed ze opnieuw mee aan het Eurovisiesongfestival met het lied Ding Dong. Het debuutalbum Danna International kwam in 1993 uit en werd bekroond met goud. Met het verdiende geld vloog Sharon hetzelfde jaar nog naar Londen om vervolgens terug te komen onder haar echte identiteit. Ze onderging een geslachtsoperatie die voor veel opschudding zorgde. De Jordaanse media stonden op hun kop toen bekend werd dat er van Danna's muziek in de Arabische landen naar schatting vijf miljoen illegale cassettes waren verkocht. Via Egypte bereikten de cassettes ook de zwarte markten van SyriŽ, Marokko, TunesiŽ en Saoedi-ArabiŽ. De Egyptische autoriteiten namen ingrijpende maatregelen om de illegale verkoop van Danna's cassettes tegen te gaan, maar zonder succes. De Jordaanse media riepen Danna uit tot the fadiha singer van het Midden-Oosten. Ze werd gezien als een spion van de Egyptische jeugd. Een jaar later kwam het tweede album uit: Umpatampa, eveneens geproduceerd door Offer Nissim. Dit album bereikte platina.


Harisu

Echte naam Lee Kyung-eun, is een Koreaanse zangeres, model en actrice, geboren als jongen in 1975. Voelde zich al als kind een meisje en onderging een geslachts veranderende operatie in de jaren 90. In 2002 was ze de tweede Koreaanse die haar gender identiteit legaal mocht aanpassen.


Janet Mock

Geboren in Hawaii in 1984 is een schrijfster en voormalig staf uitgeefster van People magazine en heeft universiteits diploma's behaald in Hawaii en New York in de journalistiek. Ze kwam in 2011 uit de trangender kast.


Kelly Van De Veer

Geboren als Ferry van der Veer in 1980 is Kelly de meest prominente transgender van Nederland - In 2000 onderging Van der Veer een geslachtsaanpassende operatie - Ze is ondertussen een groot Nederlands mediapersoonlijkheid die bekend werd door haar deelname in 2001 aan de derde editie van Big Brother.


Kim Petras

Geboren als Tim Petras in 1992 - Duitse tiener zangeres - komt regelmatig in het wereldwijd wijde nieuws omdat ze op jonge leeftijd al een geslachts veranderende operatie onderging toen ze 16 was terwijl de wet dat pas toestond op 18 jaar. In 2007 was ze een nationaal model voor Duitse kapsalons.


Kristina Latet

Belgisch mediapersonage - was finaliste voor Miss Maxi Belgium 2010 - ze is afkomstig uit Heusden-Zolder. Kristina werd geboren als Kris. Al snel had hij het gevoel in een Ďverkeerd' lichaam te zitten. En na de puberteit hakte hij de knoop door: hij zou een geslachtsoperatie ondergaan - Kort voor de verkiezing van Miss Maxi Belgium kwam ze voor iedereen uit de transgender kast.


Kyler Kelcian "Kye" Allums

Geboren in 1989 - Amerikaans voormalig college basketballer - en huidig trans activist, publiek spreker en mentor van een holebi en trans jongerengroep. Hij was in 2010 de eerste openlijke transgender man in de NCAA Division college athelete groep.


Laura Jane Grace

Geboren als Tom Gabel in 1980 - Amerikaanse zangeres/gitariste van de punkrockband Against Me - Kwam in 2012 uit de transgender kast en is momenteel nog bezig met de transitie. Trad in mei 2012 voor het eerst op als vrouw, kreeg veel support van fans.


Lana Wachowski

Geboren als Laurence 'Larry' Wachowski in 1965 is Lana Wachowski de helft van het regie- en schrijfwerk voor films duo Wachowski, waarmee ze samen met haar broer Andrew 'Andy' Wachowski bekend zijn van hun regie- en schrijfwerk voor films. Ze waren samen onder andere verantwoordelijk voor de sciencefictionfilms van The Matrix en V for Vendetta. In 2003 kort nadat de film The Matrix revolutions uitkwam begon Larry zich als vrouw te kleden en nam de naam Lana aan. In 2008 onderging ze een volledige sekse veranderende operatie maar kwam pas in 2012 publiekelijk uit de transgender kast.


Laverne Cox

Is een Amerikaanse actrice met Afrikaanse roots. Recent speelde ze een rol in Orange Is the New Black en speelde eerder rollen in Law and order, Bored to Dead enz...


Lea T

Geboren als Leandro Medeiros Cerezo in 1981 is een Braziliaans top model en stond al op verschillende covers van belangrijke mode magazines, waarbij ze in 2011 op de cover kuste met Kate Moss. Lea T poseerde ook al een keer naakt voor Vogue. Naast model is ze ook een uitgesproken transgender activiste.


Rex Cameron

Geboren als vrouw in 1959 - Amerikaans fotograaf, auteur en activist. Hij maakt als fotograaf veel portretten van transgenders en van zichzelf, zowel naakt als gekleed. Hij bracht ook verschillende foto boeken met transgenders, exposeerde al op veel plaatsen in de VS en daarbuiten. Hij geeft ook vaak lezingen op Amerikaanse universiteiten over transgender zijn.


Lucas Silveira

Geboren als Lilia Silveira is een Canadees Portugees zanger van de Rock Folk groep The Cliks - Deed twee keer met zijn band mee aan de True Colors Tour door de VS en Canada, in 2007 stond ook Cyndi Lauper op het podium en in 2008 was de zangeres er op nieuw bij samen met Tegan en Sara en nog vele anderen. De recentste cd die uit kwam van de groep is Black Tie Elevator (2013).


Stephen Ira Beatty

Geboren als Kathlyn Elizabeth Beatty in 1992 als dochter van acteur Warren Beatty. Sinds de leeftijd van 14 begon ze aan haar transitie van meisje naar jongen en kwam daar openlijk vooruit. Op de leeftijd van 20 kwam de grote coming out als zoon van acteur Warren Beatty. Zijn ouders steunden hem van in het begin, ook zijn vrienden en vriendinnen hadden er geen problemen mee.


Stephen Whittle

Geboren in 1955 - Belangrijk Brits transgender activist en professor of Equalities Law aan de School of Law in Manchester Metropolitan - Kwam in 1974 uit de transgender kast en begon in 1975 aan zijn transitie. Eind jaren 80 startte hij het UK's FTM Network. Samen met zijn vrouw heeft hij vier kinderen via IVF, hij kon pas met zijn vrouw trouwen in 2004 toen men in de UK een wet goedkeurde die mensen legaal toestaat hun gender identiteit aan te passen.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 29 September, 2013 en 43773 keer gelezen.