NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Sarah Bettens over haar vrouw en vier kinderen vanuit de VS.Sarah Bettens, zangers, brandweervrouw en mama van vier. "Die adoptie, dat was heavy," zegt de Belgische Bettens die met haar vrouw en kinderen in de VS woont in het weekblad Dag Allemaal. Bettens kennen we allemaal van K's Choice, maar in het Amerikaanse Johnson City is ze om andere redenen bijzonder.

Bettens over haar vrouw en kinderen in Dag Allemaal: de eerste keer dat Sarah haar vrouw Stef en de kinderen meenam naar ons landje vonden de kinderen het hier maar raar, al die mensen die naar mama Sarah keken en wezen, dat waren ze niet gewoon, in de VS doet niemand dat. Ook voor Sarah is het telkens de knop omdraaien wanneer ze terug in België is. "Ah ja, gij zijt eigenlijk een rockster! Op tournee in Vlaanderen leef ik tegen honderd per uur, maar thuis bij m'n gezin draait alles om hen." Af en toe moet Sarah vrouw en kinderen achter laten voor optredens in ons land. Zeker nu ze sinds kort met haar broer Gert een nieuwe cd uitbracht.

Sarah en haar vrouw Stef voeden samen vier kinderen op: Justin, Taylor zijn de kinderen van Stef uit een vorige relatie. Charlie en Jett zijn geadopteerd door Sarah en Stef. Over hoe lastig het is om vrouw en kinderen achter te laten als ze op tournee is zegt Sarah: dat valt goed mee. Justin en Taylor zijn 16 en 17, die hebben hun eigen leventjes. En Charlie en Jett zijn nog kleuters, die hebben nog niet veel besef van tijd. Eens ze ouder worden kan het natuurlijk lastiger worden om te vertrekken. Maar het is niet per se slecht om eens van huis te zijn. Zeker niet voor mijn relatie. Door elkaar te missen wordt de verliefdheid weer groter."

Over de adoptie van Charlie en Jett zegt Sarah dat de twee oudsten niet begrepen waarom het koppel nog kinderen wilde. Maar ondertussen is Taylor een fantastische grote zus, een echt moederke zelfs volgens Sarah. En Charlie en Jett zijn dol op hun grote broer Justin. "Ze zien elkaar allemaal graag, en dat is fantastisch." De adoptie was volgens Sarah nogal heavy. "Ook al ging het bij ons nog redelijk snel in vergelijking met de wachtlijsten in België. Na negen maanden kwam ons meisje Charlie en drie maand later volgde onze zoon Jett. Zelfs al weer je dat het goed zal komen, toch is het een vermoeiend traject. Zo'n adoptie proces slorpt je volledig op. Je bent nog met weinig anders bezig." En toen was Sarah plots voor het eerst mama. "Er was wel weinig tijd voor roze wolkjes met twee baby's, in het begin is het verzorgen, en er voor zorgen dat ze zich geen pijn doen en zo. Voor de rest ben je blij dat je de dag doorkomt, bij wijze van spreken. Nu ze wat ouder worden is er interactie en dat is zalig."

Het koppel koos bewust voor adoptie. Sarah wilde in eerste instantie wel zwanger zijn, maar zag zichzelf dan eigenlijk toch niet als zwangere vrouw. En Stef had al twee kinderen gekregen. "We zijn blij dat we geadopteerd hebben. Vooral vanuit de gedachte dat die kindjes géén plezant leven zouden hebben als ze niet in een gezin terecht kwamen. Die gedachte, dat zo'n kind dankzij jou een extra kans krijgt is heel fijn," aldus Sarah. De ouders van Sarah waren natuurlijk in de wolken met de twee kinderen, en voelden zich meteen grootouders. "Die band zit heel goed. Charlie en Jett verstaan ook perfect Vlaams, in tegenstelling tot Taylor en Justin. Ook Stef kan goed Vlaams volgen, behalve wanneer ik met mijn ouders begin te ratelen. Over hoe het was om in de VS te gaan wonen zegt Sarah: "Het stadje staat niet meteen bekend als progressief, en het was voor mij en Stef een uitdaging om als lesbisch koppel aanvaardt te worden. Maar op enkele geïsoleerde incidenten na, waar ik liever niet over praat, hebben we absoluut geen problemen gehad. Al denk ik wel dat er veel over ons wordt gepraat. Maar kijk, er zijn overal idioten én leuke mensen, en die kaatsten hebben wij ook in het stadje gevonden." Over het verschil tussen de VS en België zegt Sarah: "Het is altijd zo een schok hoe snel alles in Vlaanderen moet gaan. Waar wij wonen is er een pak minder stress. Die mensen werken wel hard, maar ze moeten niet zo diep gaan om rond te komen. Er is tijd om de kinderen van school af te halen en 's avonds nog een sportwedstrijdje mee te pikken. Het weer is mooi, en er zijn geen files. En alles is hier goedkoper, waardoor ik dingen kan doen die in België onmogelijk zouden zijn. Zoals het delen van een waterskiboot. We wonen vlak bij een prachtig meer. Het cliché dat alles in Amerika kan is écht zo." Sarah werkt momenteel enkel nog als vrijwilliger bij de brandweer in een kazerne vlak bij haar woonplaats in de VS. De rest van het verhaal kan je lezen in de Dag Allemaal van 1 oktober.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE HOLEBI.INFO NIEUWS:
HOLEBI KOPPELS TROUWEN IN COLOMBIA OMDAT OVERHEID DEADLINE NIET HAALDE
MIJN KIND IS EEN REGENBOOG - NIEUW BELG ORG VOOR OUDERS MET TRANSGENDER KIND
2 BELANGRIJKE ADVOCATEN GAAN STRIJDEN VOOR HOMOHUWELIJK IN DE GEHELE VS
BELGISCHE STRIP IVAN/IVANKA EEN ZOEKTOCHT NAAR GENDER GELIJKHEID
ELTON JOHN HEEFT TROUW PLANNEN
BELGISCH GAY BEARS (homo beren) WEEKEND + MR BEAR BELGIUM KOMT ER AAN
LESBIENNE EERSTE VROUW DIE SOLO VAARDE VAN JAPAN NAAR ALASKA + 2 VIDEO'S
INFO AVONDEN OVER MELDEN HOLEBI EN TRANSFOBIE IN VLAAMSE STEDEN
HOLEBI.INFO STELT VOOR 20 BEKENDE TRANSSEKSUELEN
ELIO DI RUPO KWAM OP VOOR HOLEBI'S EN TRANSGENDERS
VN OPROEP - OPKOMEN VOOR HOLEBI'S EN TRANSGENDER AUB
BELG HOLEBI THEATER HERNEEMT STUK 'TRANSGENDER'
AMFITHEATER KOMT OPNIEUW MET HOLEBI STUK (Antwerp, Leuven, Tienen) + SPEELDATA
LESBISCHE LOVE STORY DIE PRIJS WON OP FILM FEST CANNES KOMT NAAR BELGIE + 2 VIDEO'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER


Bron: dag allemaal.

Dit bericht is gepost op 02 October, 2013 en 42290 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

03 augustus 2020 - Queer Arts Festival
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

3 tot 9 augustus: Queer Arts Festival Antwerp, (eerste groot holebi+ trans+ festival tijdens coronacrisis).

 

James Cooke en vriend Dorian in interview over huwelijk en meer.

 

Bruno De Lille pleit voor eigen homo vlag die er volgens hem nog niet is. (toch bestaat ze al).

 

Minder dan 200 behandelde correctionele homofobe zaken op 3 jaar tijd in Belgie + extra & nuttige links.

 

Er komt geen regenboogzebrapad in Zandhoven + lijstje

 


Buitenlands nieuws

Nederland komt tegemoet aan mensen die zich geen man of vrouw voelen.

 

Opnieuw jonge homo aangevallen in het Nederlandse Enschede.

 

Montenegro gaat stap vooruit betreffende gelijke rechten holebi's.

 

Leiders alle grote religies vormen front tegen holebi- en transfobie.

 

Twee jonge Nederlanders beschuldigd van het beroven en mishandelen minstens acht homo's.

 

Gemeente haalt 8 meter lange regenboogvlag weg in Spaans dorpje, bevolking hangt er honderden terug + video.

 

Meer dan 30 holebi's en transgenders opgepakt na protest tegen risico 6 jaar celstraf lesbische activiste.

 


Showbizz & Sport

Plus-size transgender model schrijft geschiedenis in Calvin Klein Pride campagne + video

 

Brits acteur uit de kast via Instagram.

 

Actrice, zangeres en voormalig kindsterretje Raven Symone en vriendin gehuwd.

 

Beste videogame van 2020 bevat lesbisch hoofdpersonage.

 

Prof basketbalspeler komt in emotionele brief uit de kast.