Lesbisch koppel dat 40 jaar samen is mag niet trouwen.

Een lesbisch koppel dat al veertig jaar samen is en acht kinderen opvoedde mag niet trouwen. Het koppel woont in de Amerikaanse staat Noord Carolina waar het homohuwelijk bij wet verboden is, net zoals dat het geval is in meer van de helft van de andere staten. Slechts in 14 staten mogen homo's en lesbiennes op dit moment trouwen.

Mary Burson en Carol Kaiser wilden toch proberen om te trouwen. Samen met twee van hun acht kinderen en in aanwezigheid van een priester trokken ze naar het bureau van de burgerlijke stand om een huwelijks vergunning te vragen. Burson zei tegen de ambtenaar: "Carol en ikzelf komen hier om een trouw vergunning te vragen, omdat we van elkaar houden, we zijn al veertig jaar samen en hebben samen acht kinderen groot gebracht, we willen graag trouwen net zoals onze heteroseksuele medemens".

De ambtenaar liet weten dat hij dat niet kon doen, omdat hij dan zou ingaan tegen de wet die het homohuwelijk verbied. Het lesbische koppel had gehoopt dat men hetzelfde zou doen als wat eerder in de staat Pennsylvania gebeurde, daar had het bureau van de burgerlijke stand huwelijks vergunningen uitgereikt aan holebi koppels, ondanks het feit dat het bij wet verboden is. Mary en Carol zijn teleurgesteld dat ze niet kunnen trouwen in hun eigen staat, en hopen dat dit ooit toch nog kan.

Extra info:
Homo's en lesbiennes mogen trouwen in de staten:
Connecticut - Californië - Delaware - Iowa - Massachusetts - Maine - Maryland - Minnesota - New Hampshire - New York - Rhode Island - Vermont - Washington en het District of Columbia - In juni van dit jaar oordeelde het Amerikaanse Hooggerechtshof hof dat de DOMA act werd verworpen, hierdoor zijn alle huwelijken van homo's en lesbiennes, die zijn afgesloten in één van de staten waar het homohuwelijk legaal is, federaal erkent. Maar momenteel zijn er nog steeds 38 staten met een wettelijk verbod op het homohuwelijk.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE HOLEBI.INFO NIEUWS:
2 BELANGRIJKE ADVOCATEN GAAN STRIJDEN VOOR HOMOHUWELIJK IN DE GEHELE VS
RAAD VAN EUROPA OVER RUSLAND EN HOLEBI FOBIE
HOLEBI KOPPELS TROUWEN IN COLOMBIA OMDAT OVERHEID DEADLINE NIET HAALDE
ELTON JOHN HEEFT TROUW PLANNEN
VIER BELGEN GESTRAFT VOOR BEROVEN HOMO
DERDE NIET GENDER GEBONDEN SPEELGOED FOLDER IS EEN FEIT
VOORMALIG HOLEBIFOOB ZANGER KOMT OP VOOR HOLEBI'S
MIJN KIND IS EEN REGENBOOG - NIEUW BELG ORG VOOR OUDERS MET TRANSGENDER KIND
holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 05 October, 2013 en 2533 keer gelezen.