Amerikaanse republikeinen worden langzaam aan pro homo-huwelijk.

In de VS heb je twee politieke blokken: de democraten en de republikeinen. De eersten zijn overtuigend pro homo-huwelijk de laatste overtuigend anti homo-huwelijk. Maar...omdat steeds meer Amerikanen uit alle lagen van de bevolking pro homo-huwelijk zijn, en dit steeds meer mee speelt tijdens verkiezingen, kunnen de republikeinen bijna niet anders dan hun standpunt bijschaven, dat zat er al een tijdje aan te komen, al gaat het wel langzaam.

Momenteel blijkt al 1 derde of 29 procent van de republikeinen en 30 procent van de politiek conservatieven voorstander te zijn van het homo-huwelijk. In vergelijk 12 jaar geleden was dat 21 procent van de republikeinen en 18 procent van de politiek conservatieven. Ook vanuit het kamp van de religieuzen is er een vooruitgang merkbaar. Vandaag de dag is ruim 23 procent van de blanke evangelische protestanten voorstander van het homo-huwelijk, in 2001 was dat slechts 13 procent.

Een van de redenen waarom er een trage vooruitgang is in het support van het homo-huwelijk onder republikeinen, politiek conservatieven en religieuzen is het feit dat de oudere generatie nog niet echt mee wil. De voorstanders komen vooral uit de generatie die geboren is sinds de jaren 80. Volwassenen jonger dan 30 jaar die zich republikeins noemen zijn meer pro homo-huwelijk, 54 procent, dan republikeinen die ouder zijn dan 65 jaar, 18 procent. Ook komt er heel af en toe een republikeins politicus uit de kast als pro homo-huwelijk, eerder dit jaar nog senator Rob Portman, die in het verleden zeer anti homo-huwelijk was, maar zijn standpunt veranderde toen zijn zoon uit de homo kast kwam.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 14 October, 2013 en 2611 keer gelezen.