Frans Hooggerechtshof zegt: Marokkaanse homo mag trouwen met zijn vriend UPDATE: ze mogen toch niet trouwen..
Sinds dit jaar kunnen homo's en lesbiennes trouwen in Frankrijk. Maar Fransen met een buitenlandse partner, afkomstig uit 11 landen mogen niet trouwen. Maar een Franse homo van Marokkaanse afkomst heeft zopas een rechtszaak gewonnen waardoor hij toch kan trouwen met zijn Franse vriend Dominique.

Mohammed, een Franse homo van Marokkaanse afkomst wilde graag trouwen met zijn grote liefde Dominique. Maar de autoriteiten van Chambťry gooiden echter roet in het eten omdat ze verwezen naar een bilaterale overeenkomst tussen Frankrijk en Marokko. De landen ondertekenden eerder een verdrag waarin staat dat Frankrijk onderdanen uit Marokko niet toe zal staan om een homohuwelijk af te sluiten. Dat geldt ook voor Franse holebi's met roots uit: Algerije, BosniŽ en Herzegovina, Cambodja, Laos, Montenegro, Polen, ServiŽ, SloveniŽ, TunesiŽ en Kosovo.

Maar Mohammed liet het er niet bij en trok samen met zijn vriend naar de rechter, en zopas heeft de civiele afdeling van het Hooggerechtshof van Frankrijk Mohammed en Dominique gelijk gegeven ze mogen trouwen. "Dit is de gelukkigste dag van mijn leven, er is een explosie van vreugde in mij, ik ben zo gelukkig", zei Dominique, wat Mohammed beaamde. De advocaat van het duo zei dat de wetten in Frankrijk sinds de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor holebi's nu anders zijn, en dat het land geen discriminerend onderscheid kan maken bij huwelijken op basis van geslacht of nationaliteit, volgens de advocaat geldt de uitspraak voor alle holebi's. Aanklagers van Chambťry kunnen nog wel in beroep gaan tegen de uitspraak, indien dat gebeurd is het de beurt aan de Marokkaanse autoriteiten om een standpunt in te nemen.

UPDATE 17 OKTOBER:
Een officier van justitie heeft zopas de uitspraak van hierboven nietig verklaard wat wil zeggen dat het koppel toch niet mag trouwen. De twee mannen lieten weten dat ze in beroep zullen gaan tegen de uitspraak. Ondertussen blijkt ook dat eerder een Fransman ook niet mocht trouwen met zijn Poolse vriend.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
JE ZAL MAAR HOLEBI ZIJN IN EEN LAND ALS MAROKKO


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 15 October, 2013 en 2827 keer gelezen.Reageer op dit bericht: