Nederlandse diplomaat mishandeld in Rusland daders lieten hartje met holebi tekens achter + 2 video's.Een Nederlandse diplomaat is dinsdagavond mishandeld in zijn woning in Moskou. Twee mensen waren zijn huis binnen gedrongen en hebben de inrichting beschadigd. Dat meldde het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor hun vertrek tekenden de daders met lippenstift een hartje met daaronder de letters 'LGBT' (de engelse afkorting voor Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) op een spiegel in de woning van de diplomaat (foto rechts). Mogelijk heeft het te maken met Nederlandse kritiek op het wettelijk verbod op homopropaganda in Rusland, maar ook andere zaken kunnen mee spelen.

Plaatsvervangend ambassadeur Onno Elderenbosch (foto links), 60, werd in Moskou door indringers die zich voor deden als electriciens aangevallen. De Russische website Lifenews heeft op basis van exclusieve politiegegevens een gedetailleerde reconstructie gepubliceerd. De 60-jarige Elderenbosch kwam rond zeven uur 's avonds aan in zijn appartementencomplex in het centrum van Moskou, waar hij opmerkte dat de lift niet werkte. Op de verdieping waar Elderenbosch woont stonden twee mannen, verkleed als elektriciens, in de hal te sleutelen aan een elektriciteitskast. Zij lieten de diplomaat weten dat het licht op zijn verdieping niet werkte en vroegen hem of hij kon kijken of dat in zijn woning ook het geval was. Op het moment dat Elderenbosch zijn deur opendeed, duwden de twee mannen hem naar binnen. Hij raakte gewond toen hij met zijn gezicht op de grond viel. De mannen bonden de diplomaat vast en haalden zijn woning overhoop. Er is niets van waarde meegenomen.

De Nederlandse minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft de Russische ambassadeur laten ontbieden. De ambassadeur zal woensdag naar het ministerie van Buitenlandse Zaken komen."Ik heb hem gebeld, hij maakt het inmiddels goed'', schrijft Timmermans op Facebook. "Ik heb de Russische ambassadeur in Den Haag laten ontbieden. Nederland vraagt opheldering van de Russische autoriteiten over dit incident. Onze mensen moeten veilig kunnen werken daar en ik wil de verzekering dat de Russische autoriteiten hun verantwoordelijkheid op dat punt nemen.''

De relatie tussen Rusland en Nederland stond de afgelopen weken al onder druk. Er ontstond ophef toen een Greenpeace-schip dat voer onder Nederlandse vlag protesteerde bij een boorplatform van het Russische Gazprom. Door de arrestatie van een Russische diplomaat in Den Haag laaide het vuur verder op. Er wordt ook rekening mee gehouden dat het incident een vergeldingsmaatregel is voor de behandeling van de Russische diplomaat Dmitri Borodin, meldden de bronnen. Die werd tien dagen geleden door de politie in Den Haag gearresteerd omdat buren zouden hebben geklaagd over zijn gedrag tegen zijn kinderen. En dan is er natuurlijk ook nog de aanhoudende kritiek vanuit Nederland op de anti holebi wetten in Rusland.EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
DERDE ANTI HOLEBI WETSVOORSTEL IN RUSLAND
19 EUROPESE LIDSTATEN EN SPORT MINISTERS MAKEN STATEMENT TEGEN RUSLAND
MODEMERK EN BJORN BORG KOMEN OP VOOR HOLEBI'S, OOK IN RUSLAND
EUROPARLEMENTARIEERS VEROORDELEN IOC EN WILLEN RUSLAND UIT RAAD VAN EUROPA BETREFFENDE HOLEBI'S

EEN GREEP UIT HET OVERIGE HOLEBI.INFO NIEUWS:
BELGISCH HIV PLAN VOORGESTELD + NUTTIGE LINKS
FRANSE MAROKKAAN MAG TROUWEN MET ZIJN VRIEND
MOLDAVIE SCHAFT NA VIER MAAND ANTI HOLEBI WET AF
BELG HOLEBI EN HETERO ANTI PESTPROJECT START BLOG + VIDEO
VOORMALIG OLYMP KAMPIOEN EN VRIEND GETROUWD
ENIGE OPENLIJKE PROF VOETBALLER SCHRIJFT BOEK OVER ZIJN COMING OUT
NA WEST HOLLYWOOD BLIJFT HOLEBI ZEBRAPAD OOK LIGGEN IN UTRECHT
WINNAAR MR GAY VERKIEZING EN POLITICUS GAAT VOOR PARLEMENTSZETEL IN...
MANNELIJK POPPENDUO OPENT DEBAT OVER HOLEBI'S IN ISRAEL + VIDEO
AMERIKAANSE REPUBLIKEINEN GAAN LANGZAAM VOORUIT BETREFFENDE HUN HOUDING TEGENOVER HOLEBI'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: telegraaf.nl, nu.nl.

Dit bericht is gepost op 16 October, 2013 en 2581 keer gelezen.