Gorilla's zijn meer ontwikkeld dan holebi en transfoben, en zeker als Poetin, aldus actrice.

'Gorilla's zijn meer ontwikkeld dan holebi en trans foben', aldus actrice Sigourney Weaver, die verder ook zegt dat de Russische president Poetin een échte dictator is betreffende de anti holebi en trans wetten in zijn land en dat Gorilla's superieur zijn aan mensen, want die zijn niet homofobisch.

De actrice deed haar uitspraak na de vertoning van de film 'Prayers for Bobby', gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Bobby Griffith, een homoseksuele jongen die in 1984 zelfmoord pleegde omdat zijn strenggelovige moeder zijn geaardheid niet wou aanvaarden. Weaver speelt in de film de moeder. De film werd vertoond tijdens een meeting van PFLAG (een organisatie van ouders van holebi en trans kinderen), naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie (17 oktober). Weaver zei ook nog: "Mensen zijn nog altijd verpakt in religie en schaamte. En ik ben erg ongeduldig met onze soort (de mens), want ik weet dat Gorilla's niet zo zijn, ze zijn in elk opzicht dan ook superieur aan ons. Omdat ik het gevoel heb dat we zoveel kunnen leren van andere soorten. Misschien komt het dat onze soort zo doet omdat onze hersenen zo groot zijn, en we meer handelen vanuit dat deel van ons lichaam in plaats van uit ons hart".

Weaver sprak ook haar ongenoegen uit over de anti holebi en trans wetten in Rusland. "Ik ben ontzettend verrast door de manier waarom Poetin een échte dictator is geworden. Hij is een soort van geheim dictator, alles wat hij doet is radicaal, het is een beangstigende tijd. Het is belachelijk dat iemand kan zeggen dat je niet jezelf mag zijn in je eigen land. Ik denk verder niet dat we de Olympische spelen moeten boycotten, omdat zoveel atleten lang hebben getraind, maar ik denk wel dat we kunnen proberen, op een niet provocerende manier onze stem te laten horen, en laten weten dat we het er niet mee eens zijn".

Extra info:
Weaver is bij het grote publiek vooral bekend door haar rol in de film: 'Gorilla's in the Mist' waarvoor ze tien filmprijzen won waaronder twee Golden Globes, een Bafta award en een Saturn Award. Ook kent men haar uit de film 'Alien' waarvoor ze in 1987 genomineerd werd voor een Academy Award en voor de vervolgfilm 'Aliens' won ze haar eerste Oscar. Verder speelde de actrice in meer dan 50 films waaronder in: Eyewitness, Ghost Busters, Working Girl, Death and the Maiden, Copycat, Snow Cake, Prayers for Bobby, Avatar, Abduction en Cedar Rapids. Weaver trouwde op 1 oktober 1984 met regisseur Jim Simpson, met wie ze in april 1990 dochter Charlotte kreeg.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 18 October, 2013 en 2840 keer gelezen.