Frans lesbisch koppel eerste die samen legaal ouders zijn.
Het eerste holebi koppel dat in Frankrijk een kindje adopteerde is een feit. Vijf maanden na het in werking treden van de wet die toestaat dat homo en lesbische koppels trouwen en kinderen adopteren, zijn twee Franse vrouwen nu de eersten die samen de wettelijke ouders zijn van twee kinderen.

De dames die enkel worden ge´dentificeerd als Carolline en Pascale trouwden in juni van dit jaar. Afgelopen donderdag kregen ze de toestemming dat een van de twee dames de kinderen van de andere mocht adopteren, twee meisjes Laure en Lise. Beide kinderen zijn verwekt via een anonieme zaaddonor en de lesbische vriendin is nu wettelijk ook de moeder van de twee kinderen. Het systeem van Frankrijk betreffende adoptie is gelijk aan dat van ons landje.

Verder is er nog het nieuws dat het Franse hoogste hof gisteren oordeelde dat geen enkele burgemeester of trouw ambtenaar mag weigeren een homo of lesbisch huwelijk af te sluiten. Een probleem waar ze in Nederland al jaren mee worstelen, daar zijn er zogenaamde weiger ambtenaren die geen homo of lesbische huwelijken willen afsluiten. Frankrijk tracht een gelijkaardig scenario alvast te voorkomen door deze uitspraak, ook omdat eerder een Franse burgemeester weigerde een homo koppel te trouwen.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 19 October, 2013 en 2756 keer gelezen.