NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Lou Reed had een hart voor transgenders + video.Op 27 oktober overleed op 71-jarige leeftijd rock legende en zanger Lou Reed. Hij was samen met John Cale het gezicht van cultgroep The Velvet Underground en bouwde ook solo een indrukwekkende carričre uit met hits als 'Walk on the Wild Side' en 'Perfect Day'. In mei onderging Reed een levertransplantatie. Hij overleed aan de complicaties van die ingreep.

Wat misschien niet iedereen weet is dat Reed een boon had voor transgenders. Hij was bovendien één van de eerste zangers die openlijk zong over transseksualiteit, en deed dat in zijn grote hit 'Walk on the Wilde Side' uit 1972. Bovendien had Reed ook een tijd lang een relatie met een transvrouw. In het lied "Walk on the Wild Side' zingt hij over twee transgenders uit New York, Holly Woodlawn en Jackie Curtis, die destijds werden gepromoot door Andy Warhol. In zijn album 'Coney Island Baby' uit 1975 liet hij zich opnieuw inspireren door een transgenders. Hij was toen samen met Rachel, zijn muze, een transgender vrouw, waarmee hij tot het midden van de jaren zeventig rond toerde. Hij verwees afwisselend naar haar als transgender en travestiet genaamd Tommy en vertelde in een interview hoe hij haar ontmoet had.

“Rachel droeg die fantastische make-up en jurk en ze bevond zich duidelijk in een andere wereld, dan eender welke andere persoon in de ruimte. Uiteindelijk sprak ik haar aan en ze kwam met me naar huis. Ik rapte urenlang, terwijl Rachel daar gewoon naar me zat te kijken en helemaal niets zei. Op dat moment woonde ik samen met een meisje, een zotte, blonde meid, en ik wou dat we met z’n gedrieën konden samen wonen maar het was te heftig voor haar. Rachel bleef en het meisje ging weg.” Lou Reed zal vooral worden herinnerd als voornaamste tekstschrijver en hoofdzanger van The Velvet Underground. Naast ‘Walk on the Wild Side’ is zijn hit ‘Perfect Day’ zeer bekend. Hij wordt beschouwd als rocklegende die met zijn eigenzinnige muziek veel bands en muziekstijlen van zijn generatie beďnvloedde. Bekijk en beluister hieronder de video van 'Walk on the Wild Side".

Extra:
Lewis Allen 'Lou' Reed werd op 2 maart 1942 in Brooklyn als zoon van joodse ouders geboren. De oorspronkelijke familienaam was Rabinowitz. De grote doorbraak kwam er met The Velvet Underground, die tot de dag van vandaag heel wat bands inspireren en beďnvloeden. De avant-gardistische groep werd al snel erg invloedrijk. Via Andy Warhol kwam ook model Nico als zangeres bij The Velvet Underground. Reed zag dat niet meteen zitten, maar later werden de twee zelfs even een koppel. Reed verliet de band in 1970, waarna hij solo ging. Reed ontwikkelde in de jaren zeventig een theatraler imago, dat aansloot bij de glamrock uit die periode. Hij droeg zwartlederen kleding, spijkerhalsbanden, bleekte zijn kortgeknipte haar en trad op met een lijkbleek geschminkt gezicht. In de jaren tachtig waagde Reed zich op 'The Blue Mask' met succes aan liefdesliedjes. Een klein decennium later bracht Reed eerst zijn politiek editoriaal New York uit (1989) en een jaar later samen met John Cale het beklijvende 'Songs for Drella', een ode aan de in 1987 overleden Andy Warhol (Drella was diens bijnaam). Het was toen twintig jaar geleden dat Reed en Cale nog eens hadden samengewerkt. 'I would have pulled the switch on her myself', zingt Lou Reed onder meer over de vrouw die op Warhol had geschoten om hem te doden. The Velvet Underground kwam daarna kortstondig weer bijeen maar de geplande tournee in de VS werd afgelast wegens - opnieuw - onenigheid tussen de genieën Cale en Reed. In 1996 trad de band toe tot de Rock and Roll Hall of Fame. Datzelfde jaar overleed Sterling Morrison. Op 12 april 2008 trouwde Reed met multimediakunstenares Laurie Anderson. Zijn laatste album werd op gemengde kritiek onthaald. Het was een samenwerking met Metallica en was getiteld 'Lulu'. Het werd gereleased op 31 oktober 2011.EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
OPENLIJK HOMO ARTIEST OVERLEDEN (oktober 2013)

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS
NIEUW ALBUM AGAINST ME - IN TEKEN VAN TRANSGENDERISME + VIDEO
ZANGERES BRENGT SONG VOOR HOLEBI EN TRANS SLACHTOFFERS WERELDWIJD
UNIEK CREDIT SUISSE LANCEERT EERSTE HOLEBI EN TRANSGENDER GELIJKHEIDS INDEX - IS ZOALS DE BELL20
ACTEUR MOEST 3 KEER COMING OUT DOEN BIJ VADER + VIDEO
VEEL HOMOFOBIE EN SEKSISME OP INTERNET
BRITSE BOYBAND ZANGER EN VRIEND GAAN TROUWEN
STEEDS MEER RUSSISCHE HOLEBI'S EN TRANSGENDERS VLUCHTEN NAAR VS
ACTEUR JIM PARSONS SPREEKT VOOR HET EERST OVER ZIJN VRIEND
THEORIE HOLEBI HATER IS ZELF HOLEBI ONTKRACHT
ACTEUR VALT MEER DAN 18 KILO AF VOOR ROL OVER AIDS PATIENT
PAUL DE LEEUW PRESENTEERT TOP 2000 CONCERT DAT OOK OP TV KOMT
POPULAIRE TV SERIE GLEE STOPT

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 28 October, 2013 en 2534 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party
20 december 2019 - Cave @ Steel Gate
21 december 2019 - Girls for Girls
21 december 2019 - Funky
26 december 2019 - Girls for Girls
27 december 2019 - Pride to be older
28 december 2019 - Sharon O Love
28 december 2019 - Boys for Boys
31 december 2019 - H.I.M New Years Party

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

New York Times volgde Marieke Vervoort tot aan haar dood en publiceert haar verhaal en nooit eerder getoonde pakkende foto's.

 

Nieuwe Belgische holebi & trans+ website, info, regenboogtoeren ...

 

Brussels opvanghuis voor dakloze holebi & trans+ jongeren, ook jij kan hen steunen, doe mee.

 

Ook in Oost-Vlaamse stad komt er weldra een Regenboogzebrapad + lijstjes.

 

Holebi’s in sportclubs: Belgische online fotocampagne moet taboe doorbreken.

 

James Cooke won twee prijzen + video.

 


Buitenlands nieuws

Nederlandse partijen willen discriminatie van holebi's e.a in Nederlandse Grondwet.

 

Uniek: Eerste holebi & transgender altaar schilderij in Kerk van Zweden.

 

Homo koppel krijgt vijftien jaar celstraf alleen maar omdat ze van elkaar houden.

 

Biseksuele vrouwen vaker slachtoffer van seksueel geweld, ook lesbi & homo vaker slachtoffer.

 

Niet alles is oké voor holebi's & transgenders wanneer een stad wordt uitgeroepen als regenboogstad.

 

Na holebi record, schrijven Britten geschiedenis met record aantal transgender en niet-binaire politici voor zitje in parlement.

 


Showbizz nieuws

Mannen danskoppel schreef geschiedenis in wereldwijde populaire danswedstrijd.

 

Jonathan Van Ness is het eerste niet vrouwelijke covermodel van Cosmopolitan in 35 jaar.

 

Cyndi Lauper krijgt Verenigde Naties award voor haar inzet voor holebi's & transgenders.

 

Caitlyn Jenner krijgt tal van transfobe haat berichten op sociale media.

 

Omdat Kate lesbisch is weigeren ouders naar haar huwelijk te komen, Ellen DeGeneres bezorgde ze verrassingen + foto's en video.