Uniek: paus gaat wereldwijd gelovigen bevragen over holebi's en meer...Het Vatiaan gaat onder paus Franciscus wereldwijd katholieken bevragen over hun mening over homoseksualiteit, contraceptie en scheiden. De bevraging zal gebeuren door de Extraordinary General Session of the Synod of Bishops on the Family. Het is nog maar de derde keer sinds 1965 dat dit gebeurt. De eerste synode gebeurde onder paus Paul VI, de tweede onder paus John Paul II in 1981. Deze stap genomen door het Vaticaan onder paus Franciscus komt nadat de paus recent een Italiaanse holebi groep zegende en eerder zei: 'wie ben ik om te oordelen over homoseksualiteit. Een unieke uitspraak en een uniek daad, die toch wel aantoont dat de kerk onder de nieuw paus de poort open zet naar de hervorming van de Rooms Katholieke kerk.

Volgens het kerkelijk recht, is een buitengewone algemene vergadering van de synode bedoeld om te gaan met zaken die een snelle oplossing achten. Daarbij kan men stellen dat paus Franciscus verder op zoek wil gaan naar antwoorden op maatschappelijke vraagstukken met als doel mogelijk de kerk te hervormen. Het Vatciaan zal dus binnenkort op zoek gaan naar katholieken en daarbij ook een brief sturen aan alle nationale raden van bisschoppen om hen op te roepen mee te werken aan de bevraging van katholieken. Onder de vragen over holebi koppels zit ook een vraag over of het in het land van de persoon die bevraagd wordt wel of niet verboden is om als holebi koppel een partnerregistratie aan te gaan of huwelijk af te sluiten.

Verder gaat men op zoek naar het antwoorden op vragen als: hoe locale en particuliere kerken staan tegenover partnerregistraties of huwelijken voor homo's en lesbiennes, hoe ze omgaan met holebi's en welke raad ze hen geven, wat men doet met holebi koppels die kinderen hebben wordt er raad gegeven en hulp geboden vanuit het geloof. Verder gaat men dan ook kijken hoe geloven in het algemeen denken over homoseksualiteit, maar ook over contraceptie en scheiden. De katholieke kerk van Engeland en Wales heeft een online onderzoek opgestart om katholieken te laten deelnemen aan deze bevragingen. Er is helaas wel 1 klein probleempje omtrent de bevragingen. In de brief aan de bisschoppen staat niet duidelijk genoeg vermeld op welke manier men de informatie moet verzamelen, met andere woorden gaan de bisschoppen alle parochianen ondervragen, slechts enkelen of gaan ze enkel hun eigen mening geven? Daarom is het idee van de kerk van Engeland en Wales om een online vragenlijst op te zetten een prima idee, dat waarschijnlijk navolging zal krijgen, zodat de resultaten niet enkel zullen afhangen van hoe een bisschop met de bevraging omgaat.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN
UNIEK: PAUS ZEGENT HOLEBI GROEP
DE KERK WIL GEEN HOLEBI'S VEROORDELEN, ALDUS DE PAUS
NIEUWE PAUS SPREEKT ZICH POSITIEF UIT OVER HOLEBI'S

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
7 INDIANEN STAMMEN ERKENNEN HOMOHUWELIJK
HETERO IN ELKAAR GESLAGEN DOOR HOMOFOBEN
PAS OVERLEDEN LOU REED HAD HART VOOR TRANSGENDERS + VIDEO
VEEL HOMOFOBIE EN SEKSISME OP INTERNET
GEMEENTE MOET HOLEBI HUWELIJKS WEIGERAAR NIET TERUG AANNEMEN
NIEUW ALBUM AGAINST ME - IN TEKEN VAN TRANSGENDERISME + VIDEO
MEER MENSEN DAN GEDACHT VOELEN ZICH AANGETROKKEN TOT IEMAND VAN HETZELFDE GESLACHT
ZANGERES BRENGT SONG VOOR HOLEBI EN TRANS SLACHTOFFERS WERELDWIJD
STEEDS MEER RUSSISCHE HOLEBI'S EN TRANSGENDERS VLUCHTEN NAAR VS

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 01 November, 2013 en 2914 keer gelezen.