Internationale drukkingcampagne op het IOC betreffende holebi en trans fobie in Rusland + video.

All Out is een internationale drukkingcampagne op het Internationaal Olympisch Comité (IOC) gestart om zich fermer uit te spreken tegen de anti-homowetten in Rusland. In een kortfilm confronteert ze het IOC met een speech van Jacques Rogge over respect en toont ze hoe holebi’s de Olympische Winterspelen in Sochi kunnen ervaren. All Out is een onafhankelijke organisatie die de internationale samenwerking van personen die zich inzetten voor de gelijkheid van holebi’s en transgenders wil bevorderen.

Het IOC oordeelde in september dat de anti holebi en trans wetten in Rusland niet in strijd zijn met het Olympisch manifest. Terwijl daar duidelijk in staat dat niemand mag gediscrimineerd worden. Verder beweerde het IOC ook al meermaals dat atleten en holebi's veilig zullen zijn tijdens de Olympische Winterspelen in het Russische Sochi. President Poetin zelf zij eerst dat holebi's en transgenders veilig zijn in zijn land en dat ze niet worden gediscrimineerd, en liet recent ook weten dat atleten en anderen veilig zullen zijn tijdens de winterspelen, en dat terwijl andere Russische politiekers zeggen dat ze hard zullen optreden tegen overtreding van de zogenaamde homo propaganda wet. En dan is er nog de wet die buitenlanders kan straffen wanneer ze in Rusland opkomen voor holebi's en transgenders en daarbij zelfs een gevangenisstaf of deportatie riskeren.

AllOut wil dat er een einde komt aan de holebi en transfobie in Rusland. "Zelfs gewoon maar verwijzen naar je geliefde als atleet, of je partner van hetzelfde geslacht knuffelen na het winnen van een gouden medaille kan resulteren in boetes of deportatie”, stelt All Out-CEO Andre Banks, “Poetin wil ons graag doen denken dat homo’s en lesbiennes welkom zijn tijden de Olympische Spelen, maar niemand zal zich veilig en welkom voelen terwijl deze wet (de wet die de promotie van ‘niet-traditionele relaties’ bij minderjarigen verbiedt,) bestaat.” Banks zegt verder dat het niet te laat is. “China maakte serieuze concessies in de aanloop van Beijing.” Banks verwacht hetzelfde van Rusland en vindt dat de anti-homopropaganda wet vernietigd moet worden, nog voor de aanvang van de Winterspelen.

Mike Buonaiuto regisseerde voor All Out de video ‘Love Always Wins’. Daarin roept de organisatie het IOC op om zich aan haar eigen Olympische principes van non-discriminatie te houden en te eisen dat de Russische anti-homowetten worden herroepen. In de film duikt professioneel kunstschaatser Frankie Poultney op, gekend van het programma ‘UK Dancing On Ice', en Canadees kunstschaatser Colin Ratushniak aan de zijde van de Costa-Ricaanse actrice Silvia Baltodano en de Engelse actrice Kate Hollowood. “Samen kunnen we aantonen dat de macht van mensen een verschil kan maken en dat deze anti-homowetten in Rusland zowel on-Olympisch zijn en onaanvaardbaar worden geacht door de internationale gemeenschap”, meent regisseur Buonaiuto. De video is slechts één onderdeel van een lopende campagne om de anti-homowet in Rusland te herroepen. Afgelopen augustus overhandigde All Out al 300.000 handtekeningen aan het IOC met de vraag zich uit te spreken tegen Ruslands anti-homowet in aanloop naar de Winterspelen van 2014.

In september herbevestigde het IOC onder zware druk dat Principe 6 van het Olympisch Charter de bescherming omvat tegen discriminatie op basis van seksuele oriëntatie. Maar liet anderzijds nadien ook weten dat de anti holebi wetten niet in strijd zijn met het Olympisch manifest. De laatste weken komt ook de Coca Cola Company als belangrijke sponsor van de Olympische Spelen onder toenemende druk te staan om stelling in te nemen tegen de anti-homopropagandawet maar het bedrijf heeft haar machtspositie nog niet aangewend om zich uit te spreken tegen de bewuste wet. De voorbije week plaatste All Out drie trucks met de vraag aan het bedrijf om zich uit te spreken voor een herroeping van de Russische wet voor het hoofdkantoor van Coca-Cola in Atlanta. All Out koppelt aan de video ook een Twitter-campagne met de vraag om de hashtag #LoveAlwaysWins te gebruiken en zo steun aan de campagne te tonen. De Olympische Winterspelen worden gehouden van 7 tot en met 23 februari 2014 in de Russische stad Sotsji. Bekijk hier onder de video en voor meer info over de campagne: KLIK HIER waar je bovendien ook een petitie kan ondertekenen.

Verder kon je op de facebookpage van holebi.info al lezen dat er momenteel ook een campagne loopt van de Amerikaanse holebi en transgender rechtenorganisatie Human Rights Campaign (HRC). Zijn zijn een campagne gestart die beroemdheden en gewone mensen oproept een T-shirt aan te trekken met in het Russisch de tekst: 'Liefde overwint alles'. Met de opbrengst van de shirts zal men de strijd tegen de anti holebi wet, en verdere campagnes voor meer holebi en trans rechten financieren. Ondertussen doen al heel wat beroemdheden mee, zowel hetero als holebi. Enkele namen: Jason Collins, Kevin Bacon, Kelly Osbourne, Ricky Martin, Jamie Lee Curtis en Wentworth-Miller. Via de website van het HRC kan iedereen een foto van zichzelf plaatsen met een campagne T-shirt aan. Om naar de site te gaan KLIK HIER


EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
IOC HEEFT GEEN PROBLEEM MET ANTI HOLEBI WET IN RUSLAND
STEEDS MEER RUSSISCHE HOLEBI'S VLUCHTEN NAAR VS
10 RUSSISCHE HOLEBI'S OPGEPAKT + VIDEO
POETIN ZEGT: ER IS GEEN DISCRIMINATIE VAN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS IN ZIJN LAND

EEN GREEP UIT HET OVERIGE HOLEBI.INFO NIEUWS:
OPNIEUW VIDEO OPGEDOKEN WAARIN RUSSEN HOMO MISHANDELEN
RUSSISCHE HOLEBI'S AANGEVALLEN - 1 KRIJGT KOGEL IN OOG
RUSSISCHE HOLEBI'S ZEGGEN DAT OVERHEID HITLER VERGOEILIJKT DOOR WEIGERING HERDENKING VAN...
ONDANKS ANTI HOLEBI WET ORGANISEREN RUSSISCHE HOLEBI'S EN TRANSGENDERS SPORT EVENEMENTBron; zizo.be en holebi.info

Dit bericht is gepost op 06 November, 2013 en 2548 keer gelezen.