Behandeling kanker kan mogelijk ook behandeling voor Hiv worden.
Een bepaalde behandeling voor kanker zou een mogelijke oplossing kunnen zijn voor de bestrijding van Hiv Dat blijkt uit succesvolle laboratorium proeven uit de VS. Het gaat daarbij om radio-immunotherapie, die nu al vaak wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende soorten kankers, die nu ook succesvol blijkt te zijn in de bestrijding van met Hiv ge´nfecteerde cellen.

Volgens de nieuwe studie in bloedstalen werd de Hiv infectie gereduceerd tot ondecteerbare levels nadat ze werden blootgesteld aan radiotherapie (radio-immunotherapie). Men gelooft dat door de therapie die nu enkel gebruikt wordt voor de behandeling van kanker Hiv volledig uit een mensenlichaam kan doen verdwijnen. "Er zijn al verschillende grote strijden gestreden in de behandeling van Hiv die de ziekte vertragen, maar we zijn nog altijd op zoek naar een permanente genezingsvorm," zegt onderzoeksleider Ekaterina Dadachova, een radiologie, microbiologie en immunologie professor aan het Albert Einstein College of Medicine in New York. "Om Hiv te bestrijden hebben we een methode nodig die de ge´nfecteerde Hiv cellen volledig kan doen verdwijnen zonder dat daarbij de niet ge´nfecteerde cellen beschadigd raken."

Dadachova presenteerde haar bevindingen tijdens de algemene vergadering van de Radiological Society van Noord Amerika. En zei dat radio-immunotherapie een grote kans maakt om te worden gebruikt in de strijd tegen Hiv. Tijdens de radio-immunotherapie vallen radioactive isotopes de anti lichamen aan en vernietigen ze de slechte cellen zonder dat de gezonde cellen daarbij worden beschadigd. Maar het is zoals steeds nog te vroeg om victorie te kraaien, daar de testen enkel nog werden uitgevoerd op bloedstalen en lab modellen, de volgende stap is de therapie uit te testen op mensen. Er zijn de laatste tijd al enkele doorbraken geweest in de strijd tegen Aids Hiv, zoals het feit dat men al een baby en vier volwassenen Hiv vrij kon maken, betekend dit nog steeds niet dat men Hiv kan genezen. Men is nog steeds op zoek naar de ultieme bestrijder en genezer voor de ziekte die jaarlijks miljoenen mensen wereldwijd treft.


holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 05 December, 2013 en 2763 keer gelezen.