Belgische minister Buitenlandse Zaken wil geen boycot tegen anti holebi Rusland.


Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) ziet een politieke boycot van de Olympische Spelen in Sotsji, Rusland niet zitten. Volgens Reynders moet je sport en politiek scheiden. Dit antwoord kwam er na vragen en voorstellen van Senatoren Benoit Hellings (Ecolo) en Mieke Vogels (Groen) over de anti holebi wet in Rusland en de spelen.

Hellings en Vogels maakten zich zorgen om de situatie van holebi's in Rusland en over het feit dat Moskou NGO's tegen werkt, en Rusland mensenrechten schendt. De Senatoren wilden ook dat geen enkele Belgische minister of lid van de Koninklijke familie naar de spelen in Rusland zou gaan, en stelde voor dat onze atleten een teken van solidariteit zouden dragen op hun kleding, iets wat zowel Rusland als het IOC niet toelaat. Maar Reynders wil daar niet van weten en zei: "Je moet sport en politiek scheiden. Rusland garandeert de veiligheid van deelnemers." Reynders zegt dat BelgiŽ "uitstekende relaties" heeft met Rusland, getuige daarvan een bezoek van zijn Russische confrater Sergej Lavrov, "exclusief gericht op ons land".

Recent liet de Russische president Poetin weten dat er na de Winterspelen nog meer anti holebi wetten zullen komen. Over de huidige wet zegt hij dat deze alleen bestaat ter bescherming van de kinderen tegen holebi's en transgenders en dat de wet niet discriminerend is. Ook gaf hij toe voorstander te zijn van anti holebi wetten is maar dat hij wel tegen homohaat is. Verschillende Russische politci die achter Poetin staan lieten meermaals weten dat de wetten van kracht blijven ook tijdens de spelen, en dat wanneer iemand de wet overtreedt hij of zij zal worden opgepakt. Anderzijds gaan er berichten de wereld rond dat holebi atleten en hetero supporters van holebi rechten veilig zullen zijn tijdens de spelen, of dat werkelijk zo zal zijn is nog maar de vraag.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
POETIN ZEGT: IK BEN PRO ANTI HOLEBI WETTEN MAAR ANTI HOLEBI HAAT
RUSSISCHE HOLEBI'S AANGEVALLEN MET GIFGAS
RUSSISCHE HOLEBI'S AANGEVALLEN, 1 KREEG KOGEL IN HET OOG
INTERNATIONALE DRUKKINGS CAMPAGNE TEGEN IOC BETREFFENDE RUSLAND
OPNIEUW VIDEO OPGEDOKEN WAARIN RUSSISCHE HOMO MISHANDELD WORDT
COCA COLA WIL NIET OPKOMEN VOOR HOLEBI'S IN RUSLAND
IKEA TREKT HOLEBI ADVERTENTIE TERUG VOOR RUSLAND

EEN GREEP UIT HET OVERIGE HOLEBI.INFO NIEUWS:
HOMO'S MOGEN IN DE TOEKOMST MISSCHIEN BLOED GEVEN IN BELGIE, ALDUS MINISTER
UITSLUITING HOMO'S ALS BLOEDDONOR IS AAN HEREVALUATIE TOE, ALDUS OPEN VLD
WOORDVOERDER VLAAMSE HOLEBI JONGEREN KOEPEL GEEFT BLOED, EN DAT MAG NIET
HELFT VAN BELGEN MET HIV ZWIJGT OP HET WERK + INFO VOOR HOLEBI EN HETERO + NUTTIGE LINKS
BEHANDELING KANKER KAN MOGELIJK BEHANDELING HIV WORDEN
WINNAAR HOLEBI SONGFESTIVAL BEKEND
BISEKSUELE VROUWEN HEBBEN MEER LAST VAN...
ELLEN DEGENERES HOOPT OP WERELDVREDE DOOR OSCARS

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: zizo.be

Dit bericht is gepost op 07 December, 2013 en 5614 keer gelezen.