UK dreigt Russische holebi activiste terug te sturen ondanks gevaar voor haar leven.


Een Russische vrouw is aangehouden in de UK en riskeert te worden terug gezonden naar haar thuisland, ondanks het feit dat haar leven in gevaar is omwille van haar seksuele geaardheid. De biseksuele holebi en transgender activiste Irina Putilova (foto), vluchtte een half jaar geleden vanuit St Petersburg naar Londen omdat haar leven in gevaar is, mede met dank aan de anti holebi wetten ingevoerd door de Russische president Poetin en zijn achterban.

Putilova werd in Rusland gevolgd, bedreigd, gearresteerd en in elkaar geslagen door de politie wegens deelname aan demonstraties en protestacties ten voordele van holebi's en transgenders. Ondertussen woont ze in Londen waar ze aandacht vraagt voor de situatie van holebi's en transgenders in Rusland, en klaagt daarbij aan dat de wet die 'promotie' verbied tegenover of in het bijzijn van minderjarigen illegaal is en wordt getolereerd door internationale overheden. Over haar leven in Rusland zegt ze: "Het is een erg moeilijke tijd voor holebi's en transgenders in Rusland, omwille van de wetten, ik voel me er niet meer veilig, vrij of comfortabel. Ik heb ook het gevoel dat mijn leven steeds meer in gevaar komt, daarom kon ik niet anders dan vluchten. Je kan jezelf niet meer zijn, je kan zelfs niet meer naar een holebifilm kijken, en mensen die tegen holebi's en transgenders zijn roepen op tot geweld, het is onmogelijk om nog in het openbaar jezelf te zijn, of met je partner hand in hand te lopen. Vorig jaar werden er daarvoor nog twee meisjes gearresteerd. Ook bij de politie ben ik niet veilig, die slaan je gewoon in elkaar en dreigde zelfs mijn benen te breken als ik niet zou ophouden met demonstreren.

Momenteel is Putilova het slachtoffer van een strengere versnelde asielprocedure in de UK waardoor ze het risico loopt zonder grondig onderzoek te worden terug gestuurd naar Rusland. Ondertussen is er een petitie opgestart om haar in de UK te houden, die inmiddels door bijna 6000 mensen werd ondertekend waaronder ook door niemand minder dan schrijver, acteur en presentator Stephen Fry, die daarnaast ook nog telefonisch contact opname met de Britse minister van Binnenlandse Zaken Theresa May om alvast Putilova vrij te laten nadat ze werd gearresteerd. Milla Walker, advocate van Putilova zegt dat het niet kan dat haar cliŽnte in de versnelde asielprocedure is terecht gekomen terwijl haar dossier vele bladzijden telt die nog steeds niet allemaal zijn vertaald vanuit het Russisch naar het Engels, en waarbij andere documenten nog niet zijn aangekomen. Walker zegt dat wanneer men de zaak van Putilova niet uit de versnelde asielprocedure haalt ze naar het hoogste hof trekt. De Britse holebi en transgender activist Peter Tatchell zegt dat het een schande is dat een asielzoeker wiens leven in gevaar is in eigen land in de versnelde asielprocedure terecht komt. Putilova hoopt dat ze weldra wordt vrijgelaten en dat ze de normale asielprocedure mag door lopen.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN
STEEDS MEER RUSSISCHE HOLEBI'S VLUCHTEN NAAR VS
RUSSISCHE HOLEBI'S AANGEVALLEN MET GIFGAS
RUS HOLEBI'S AANGEVALLEN, 1 KREEG KOGEL IN HET OOG

EEN GREEP UIT HET OVERIGE HOLEBI.INFO NIEUWS:
DUITS POLITICUS BOYCOT SPELEN IN RUSLAND OMWILLE VAN HOLEBI'S
BELG MINISTER BUITENLANDSE ZAKEN WIL GEEN BOYCOT SPELEN IN RUSLAND
ELTON JOHN SPRAK HOLEBI'S TOE IN RUSLAND + VIDEO
OOK HOLEBI'S ROUWEN OM DOOD VAN NELSON MANDELA (die ook opkwam voor holebi's) PLUS UITSPRAKEN VAN BEKENDE HOLEBI'S
WINNAAR HOLEBI SONGFESTIVAL BEKEND
ZWAARDERE STRAFFEN VOOR ANTI HOLEBI EN TRANS GEWELD E.A IN BELGIE
BEHANDELING KANKER KAN MOGELIJK BEHANDELING HIV WORDEN
KROATEN STEMDEN TEGEN HOMOHUWELIJK MAAR...

MEER NIEUWS: KLIK HIER

HOLEBI INFO EIGEN BERICHTGEVING

Dit bericht is gepost op 09 December, 2013 en 2463 keer gelezen.