Onvoorstelbaar: holebi zijn na vier jaar opnieuw strafbaar.

In India is homoseksualiteit weer strafbaar. Dat is het gevolg van de uitspraak van het Hooggerechtshof in New Delhi dat de sodomiewet niet ongrondwettelijk is. Het Hof vernietigt daarmee een vonnis van een lagere rechtbank die de sodomiewet in 2009 had opgeheven.

De hoogste Indiase rechters zijn van oordeel dat de Section 377 wet, die maar liefst 153 jaar oud is, en stamt uit het Britse koloniale tijdperk, niet in strijd is met de Indiase Grondwet en daarom dient van kracht te blijven. De sodomiewet noemt homoseksuele handelingen 'tegennatuurlijk' en bestraft met maximaal tien jaar cel. Volgens het Hooggerechtshof is het niet aan rechters, maar aan het parlement om deze wet te veranderen of te schrappen.

De Indiase holebi en transgender gemeenschap is verrast, boos en teleurgesteld over het vonnis, en noemen het een zwarte dag die ze niet hadden zien aankomen. Een woordvoerder van Amnesty International India noemt het een klap voor de mensenrechten als het gaat om gelijkberechting, privacy en waardigheid en werpt de uitspraak India jaren terug in de tijd als het gaat om de bescherming van fundamentele rechten. Het is niet verwonderlijk dat de uitspraak er is gekomen na aandrang van conservatieve politieke en religieuze groepen, die al in 2009 naar het Hooggerechtshof waren gestapt om het vonnis te verkrijgen wat nu is geschied. Het parlement zal het wetsartikel nu moeten herbekijken, wat een moeilijke opdracht is, vijf maanden voor de verkiezingen.

EEN GREEP UT HET OVERIGE HOLEBI.INFO NIEUWS:
FACEBOOK BRENGT FILMPJE HOOGTEPUNTEN 2013 MET VEEL HOLEBI NEWS

UK DREIGT RUSSISCHE HOLEBI ACTIVISTE TERUG TE STUREN ONDANKS GEVAAR VOOR HAAR LEVEN
VLAAMSE KRANTENPOLEMIEK OVER COMING OUT SPORTER TOM DALEY
ELTON JOHN SPRAK HOLEBI'S TOE IN RUSLAND + VIDEO
ZWAARDERE STRAFFEN VOOR ANTI HOLEBI EN TRANS GEWELD E.A IN BELGIE
DUITS POLITICUS BOYCOT SPELEN IN RUSLAND OMWILLE VAN HOLEBI'S
WINNAAR HOLEBI SONGFESTIVAL BEKEND
BEHANDELING KANKER KAN MOGELIJK BEHANDELING HIV WORDEN
MEER NIEUWS: KLIK HIER


Bron: coc.nl.

Dit bericht is gepost op 11 December, 2013 en 2511 keer gelezen.