Daders van eerste vermoorde homo in Belgie komen voor het hof van assisen.

Het onderzoek naar de moord op Ihsane Jarfi is eindelijk afgerond. Jarfi werd in 2012 het eerste slachtoffer van een homofobe moord in ons landje. De vier verdachten: Jonathan Lekeu, Eric Parmentier, Jérémy Wintgens en Mutlu Kiziaslan zijn nu door de raadkamer van Luik verwezen naar het hof van assisen.

Op 22 april 2012 werd ons landje opgeschrikt door de eerste homofobe moord. Het levenloze lichaam van de toen 32-jarige Belgische Marokkaan Ishane Jarfi, werd door twee wandelaars gevonden. De daders werden snel gevat en gaven toe te hebben gehandeld vanuit homofobische standpunten. De vader van Jarfi emigreerde in de jaren 70 van Marokko naar Luik, de familie kreeg soms te maken met beledigingen over de homoseksuele geaardheid van hun zoon, maar vader en de rest van het gezin kwamen altijd op voor Ishane, het gezin stond bekend als erg open.

De zaak werd al sinds het begin opgevolgd door de Waalse holebi vereniging Arc-en-Ciel Wallonië. Deze lieten alvast weten erg blij te zijn met verwijzing naar het hof van assisen. Arc-en-Ciel Wallonië volgt de zaak ook op als burgerlijke partij en zegt daarover: "Het is belangrijk de volledige procedure te volgen er eraan deel te nemen, om te getuigen over de schok die deze gebeurtenis teweegbracht binnen de holebi gemeenschap." Dat de zaak voor het hof van assisen komt is een goede zaak, omdat de daders hierbij een hogere straf riskeren.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
2 VAN 4 DADERS 1ste HOMO MOORD IN BELGIE VEROORDEELD VOOR ANDERE GEWELDS ZAKEN (2013)
VADER 1ste SLACHTOFFER HOMO MOORD IN BELGIE SCHRIJFT BOEK (2013)
EERSTE HOMO MOORD IN BELGIE (2012)
BELG POLITICI REAGEREN OP 1ste HOMO MOORD IN ONS LANDJE (2012)
VADER VAN MOORDENAAR 1ste HOMO MOORD IN BELGIE IS ZELF HOMO EN SCHAAMT ZICH DIEP VOOR ZIJN ZOON (2013)

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 11 January, 2014 en 2787 keer gelezen.Reageer op dit bericht: