NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Belgische holebi en trans awards uitgereikt.
Deze avond zijn de Çavaria (holebi en trans federatie) awards uitgereikt tijdens het benefietevent tenvoordele van de holebifoon met optredens van verschillende binnen- en buitenlandse artiesten. De awards worden jaarlijks uitgereikt aan medestanders van hoelbi en transgenders en zijn sinds enkele jaren in een nieuw kleedje gestoken. Er werden drie prijzen uitgereikt: de Çavaria Media Award - de Çavaria Campaign Award en de Lifetime Achievement Award. De winnaars van 2014 zijn:

Cavaria Media Award

Productiehuis deMENSEN heeft de Çavaria Media Award gewonnen voor het programma ‘Het Perfecte Koppel’ dat wordt gepresenteerd door Marcel Vanthilt. Daarin werd het huwelijksaanzoek van het lesbische koppel Saar van Pottelberghe en Barbara Van Speybroeck (foto) uitgezonden. De bewuste uitzending van februari 2013 had 1,1 miljoen kijkers, een enorme duw in de rug voor de zichtbaarheid van lesbische koppels dus. Tijdens het gesprek met Barbara Van Speybroeck, gewezen woordvoerster van Wel Jong Niet Hetero, bleekt dat ze in verwachting is van een tweede kindje. Ze vroeg aandacht voor de erkenning van meemoeders.

Cavaria Campaign Award

Amnesty International Vlaanderen heeft de Çavaria Campaign Award voor de Schrijf-ze-VASTdag. Daarbij werd op school aandacht gevraagd voor actie tegen homofoob en transfoob geweld. Jaarlijks organiseert Amnesty International Vlaanderen een Schrijf-ze-VRIJdag. De organisatie is gekend voor het schrijven van brieven om mensen uit de gevangenis vrij te krijgen. De Schrijf-ze-VRIJdag werd in 2013 echter uitzonderlijk omgedoopt tot Schrijf-ze-VASTdag. In brieven werd gevraagd om haatmisdrijven op grond van seksuele geaardheid en genderidentiteit degelijk te onderzoeken in landen waar dat vandaag niet gebeurt. Ook werd gevraagd om daders van haatmisdrijven niet onbestraft te laten. Tienduizenden Vlaamse jongeren schreven een brief aan de autoriteiten van Zuid-Afrika en Bulgarije. In hun brieven kloegen ze geweld tegen holebi’s en transgenders aan en riepen ze de overheid op om haatmisdrijven tegen seksuele minderheden te bestraffen.

De Lifetime Achievement Award

is opgedragen aan Patrick Reyntiens. Hij leeft al 29 jaar met hiv en deed jarenlange inspanningen om hiv uit het verdomhoekje te halen met getuigenissen. Zo gaf hij mensen met hiv een gezicht. Hiv werd eind jaren tachtig, bij zijn diagnose, nog gelijkgesteld met aids. Het betekende toen een doodvonnis. Toen Reyntiens besloot de oversten van het bedrijf waar hij werkte erover in te lichten, werd hij prompt ontslagen. Reytiens was enorm verbaasd en verontwaardigd. Zijn missie werd duidelijk. Hij werd een van de eersten die eerst nog anoniem, dan met naam en foto, in de Belgische media getuigde over de dagelijkse strijd tegen de discriminatie van mensen met hiv. Hij klaagde het stigma aan dat zelfs vandaag nog aan hiv kleeft. Duizenden leerlingen leerden hem kennen, de man die zo bevlogen kwam spreken over wat hem overkomen was. Hij spoorde hen aan om veilig te vrijen en leerde hen dat verdraagzaamheid en mededogen ons werkelijk tot mensen maakt. Hij bezocht tal van farmaceutische firma’s. Ze gingen in op zijn verzoeken om meer te investeren in initiatieven voor mensen met hiv en aids. Patrick Reyntiens sprak ook al vroeg over zelfstigma bij mensen met hiv zelf en hij bekritiseerde de homogemeenschap toen die in de beginjaren zoveel mogelijk afstand nam van de aidsepidemie. Tot op vandaag blijft hij herhalen dat open en eerlijke communicatie over je status noodzakelijk is. Niet alleen om hiv zichtbaar te maken, maar ook om uit de schaduw van het geheim te kunnen treden. Met zijn open houding en pleidooi voor meer samenwerking tussen de hiv-organisaties, droeg Reyntiens bij tot het ontstaan van Sensoa, waar hij sinds het ontstaan werkt. Zijn leven hing verscheidene malen aan een zijden draadje, maar de medicatie tegen hiv evolueerde mee. Patrick Reyntiens is een long time survivor. Nu vraagt hij aandacht voor een groter doel: hij wil hiv definitief stoppen. Redenen genoeg om hem de Lifetime Achievement Award toe te kennen.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 18 January, 2014 en 3173 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

25 januari 2020 - We Need You
25 januari 2020 - Bears Night
25 januari 2020 - Sparkle
31 januari 2020 - Woman only party
01 februari 2020 - lgbt Karaoke
01 februari 2020 - Boys for Boys
01 februari 2020 - Playgrounds Fetish Antw
01 februari 2020 - Playground Gent
01 februari 2020 - Los Ninos
01 februari 2020 - Love Boat

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Gezocht Vlaamse twintiger met homo papa's.

 

Vlaams Parlement hield debat over holebi- en transfobie.

 

Holebi (trans+) huis Vlaams Brabant heeft een nieuwe naam.

 

Maak kennis met Nick & Christophe, het eerste homo koppel in Blind getrouwd.

 

Vlaamse televisie reclame met lesbisch koppeltje gaat viraal + video

 

Gent komt met eerste holebi & trans filmfestival van het nieuwe decennium (29/01 - 02/02).

 


Buitenlands nieuws

Puberteitsblokkers zijn levensreddende medicijnen voor transgender tieners.

 

Negende Amerikaanse staat met verbod op Gay en Trans+ panic defence wet.

 

Deense homo's biseksuele mannen en MSM mogen weldra ook, onder voorwaarden, bloed geven.

 

Tiental Amerikaanse staten wil anti transgender wet invoeren, eentje ook anti holebi wet.

 

Zweedse kroonprinses en prins schreven holebi & trans+ geschiedenis.

 


Showbizz & Sport

Jesse Tyler Ferguson en echtgenoot worden in de zomer papa's + video.

 

Ooit beschouwd als jongste transgender, Kim Petras groeide uit tot popidool.

 

Tal van Hollywoodsterren steunen openlijk homo presidentskandidaat Pete Buttigieg.

 

Lesbische Broadway-show met beroemde lesbiennes en 2 beroemde lesbische koppels.