Anti holebi wet in Rusland is schadelijk voor kinderen, aldus Russen.
De zogenaamde gay propaganda wet, die volgens Poetin en zijn volgelingen kinderen moet beschermen tegen holebi's en transgenders, is volgens de oudste Russische mensenrechten activisten groep schadelijk. De Moscou Helsinki Group publiceerde daarover zopas een rapport.

Volgens het rapport van de Russische mensenrechtengroep gaat Rusland in tegen de resolutie van de Verenigde Naties die stellen dat landen altijd moeten handelen in het belang van het kind. Maar met een sterke stijging van homofobie en anti holebi aanvallen, is de kwaliteit van het leven van tieners en kinderen in gevaar, aldus de groep, en zeggen verder dat Poetin absoluut niet handeld in het belang van internationale wetten maar wel in het belang van het behoud van Russische familie waarden. In een persverklaring zegt een woordvoerder van de Russische mensenrechtengroep:

Met formele erkenning van het internationaal recht (de wetgeving), ontkent men een van de basisbegrippen van het VN-Verdrag inzake de rechten van het kind, en het concept van het beste belang voor het kind, dat verdrag is destijds opgericht om de maatregelen in het kader van de besluiten aan te passen aan nationale rechtsstelsels in het belang van het individuele kind". De groep vraagt dan ook aan Poetin om de gay propaganda wet te verwerpen. Daarnaast willen ze ook een einde aan het verbod van het adopteren van kinderen door holebi koppels afkomstig uit landen met gelijke huwelijks wetten.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 03 February, 2014 en 2199 keer gelezen.