NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Na zelfmoord 20-jarige homo komt holebi & trans organisatie boven gronds.Op 25 januari kon je op de holebi.info facebook pagina lezen over een 20-jarige homo uit Azerbeidzjan die zich zelf van het leven benam met een regenboogvlag (symbool van holebi's en transgenders wereldwijd). In een afscheidsbriefje schreef Isa Shakhmarli: 'Deze wereld is niet kleurrijk genoeg voor mijn kleuren, vaarwel.' Isa was voorzitter van de Azerbeidzjan Free holebi en trans organisatie. Sinds zijn dood is de holebi gemeenschap in zijn land, die nog erg klein is, en eerder ondergronds werkte, wakker geschud en liet het hoofd van de organisatie weten dat men weldra bovengronds zal gaan.

De dood van de 20-jarige Isa uit Azerbeidzjan, die zelf homo rechtenactivist was, heeft er voor gezorgd de holebi en trans gemeenschap in zijn land zich niet langer gaat schuil houden. In een afscheidsbriefje schreef de jonge homo 'Deze wereld is niet kleurrijk genoeg voor mijn kleuren, vaarwel.' Eerder vertelde hij dat er nog veel homofobie is in zijn land en dat hij geen werk kon vinden omwille van zijn seksuele geaardheid, en dat 90% van de holebi's in Azerbeidzjan verplicht en uit angst in de kast blijven. Isa zei destijds ook nog dat het niet aanvaarden van holebi's er voor zorgde dat er veel zelfmoorden zijn onder holebi's en transgenders, hij was toen nog strijdlustig en hoopte dat de maatschappij ooit zou veranderen.

Tot voor kort was er amper sprake van een holebi rechten organisatie in Azerbeidzjan. Maar de doos van Isa heeft daar nu verandering in gebracht. Vijf dagen na zijn dood lieten een twintig tal activisten weten dat ze handtekeningen gaan verzamelen voor een wet ter bescherming van seksuele minderheden. Ook gaan ze in toekomst voor het eerst in het openbaar campagne voeren en starten ze weldra een hotline voor psychologische hulp. Daarnaast riepen ze 22 januari op tot Dag van Trots in de holebi en trans gemeenschap van het land, ter nagedachtenis van Isa die op deze dag zichzelf van het leven benam. De holebi activisten beginnen bewust met de campagne vlak voor het land in mei voorzitter wordt van de Raad van Europa. De rapporteur van holebi en trans rechten in de Raad, Robert Bedron, sprak eerder zijn zorgen uit over de zelfmoord van de jonge homo. Holebi zijn is sinds 2000 niet meer strafbaar in Azerbeidzjan , en gelijke berechting van iedereen staat in de grondwet, maar de bevolking van het land, die grotendeels uit moslims bestaat, is niet erg gediend met het openbaar vertoon van holebi relaties. Er bestaan ook geen holebi ontmoetingsplaatsen of cafes in het land. Wanneer de activisten in het openbaar zullen gaan strijden voor gelijke rechten zal dit zeker uitlopen tot harde confronaties met tegenstanders, zoals eerder gebeurde in buurland GeorgiŽ

Een parlementariŽr, die niet bij naam genoemd wil worden, gelooft niet dat nieuwe wetgeving praktisch effect zou hebben. "De wet kan de attitude van mensen niet veranderen. Daar is beter onderwijs voor nodig." Volgens hem is de wetgeving al in lijn met de standaarden van de Raad van Europa, zegt hij. "Een nieuwe wet is niet nodig." Ook de holebi en trans gemeenschap richt haar pijlen meer op de maatschappij, maar dat neemt niet weg dat de regering ook kritiek krijgt. Zo is nog geen enkele homorechtenorganisatie officieel geregistreerd. En de politie neemt klachten over discriminatie niet altijd serieus, zegt Gulnara Azimzade van Vrij LGBT. Naar de politie gaan als je wordt lastiggevallen is vaak zinloos, zegt ze, "omdat de houding van de politie vaak vernederend is". Het nieuws over de zelfmoord leidde overwegend tot sympathieke reacties, hoewel de stemming online een stuk agressiever was, vooral van de kant van mensen die hun moslimgeloof benadrukten. De begrafenis vond plaats in een conservatieve buitenwijk van Bakoe, waar sommige mensen stenen gooiden naar de aanwezigen en hun auto's uit protest tegen het begraven van een homo op hun begraafplaats. De begrafenis kon pas plaatsvinden nadat een lokale mullah (islamitische geestelijke) had verklaard dat iemands verleden geen invloed mag hebben op zijn begrafenis.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE HOLEBI.INFO NIEUWS:
GOOGLE KOMT OPNIEUW OP VOOR HIOLEBI EN TRANS
RUSSISCH SCHRIJVER RICHT OPEN BRIEF AAN HOMOFOBE BURGEMEESTER VAN SOCHI
HETERO ZANGERES KOMT OP VOOR HOLEBI'S + VIDEO
AMNESTY KLAAGT EUROPEES TRANSGENDER BELEID AAN
OOK DE VN ZEGT HOMOFOBE WET IS SCHADELIJK VOOR KINDEREN
HOLEBI'S & TRANSGENDERS ZETTEN WERK MANDELA VERDER MET...
17de LAND MET HOMOHUWELIJK IS EEN FEIT - OOK TOP VOOR TRANSGENDERS
VLAAMSE GELOVIGEN OVER HOLEBI'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER


Bron: IPS/Denis en rozehuis.be holebi.info

Dit bericht is gepost op 08 February, 2014 en 1934 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

07 december 2019 - Spotlight
14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party
20 december 2019 - Cave @ Steel Gate
21 december 2019 - Girls for Girls
21 december 2019 - Funky
26 december 2019 - Girls for Girls
27 december 2019 - Pride to be older
28 december 2019 - Sharon O Love
28 december 2019 - Boys for Boys

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuwe Belgische holebi & trans+ website, info, regenboogtoeren ...

 

Brussels opvanghuis voor dakloze holebi & trans+ jongeren, ook jij kan hen steunen, doe mee.

 

Ook in Oost-Vlaamse stad komt er weldra een Regenboogzebrapad + lijstjes.

 

Holebi’s in sportclubs: Belgische online fotocampagne moet taboe doorbreken.

 

James Cooke won twee prijzen + video.

 

N-VA uit Antwerpse gemeente wil meer holebi zichtbaarheid en thema bespreekbaar maken bij alle jongeren.

 


Buitenlands nieuws

Nederlandse partijen willen discriminatie van holebi's e.a in Nederlandse Grondwet.

 

Uniek: Eerste holebi & transgender altaar schilderij in Kerk van Zweden.

 

Homo koppel krijgt vijftien jaar celstraf alleen maar omdat ze van elkaar houden.

 

Biseksuele vrouwen vaker slachtoffer van seksueel geweld, ook lesbi & homo vaker slachtoffer.

 

Niet alles is oké voor holebi's & transgenders wanneer een stad wordt uitgeroepen als regenboogstad.

 

Na holebi record, schrijven Britten geschiedenis met record aantal transgender en niet-binaire politici voor zitje in parlement.

 


Showbizz nieuws

Jonathan Van Ness is het eerste niet vrouwelijke covermodel van Cosmopolitan in 35 jaar.

 

Cyndi Lauper krijgt Verenigde Naties award voor haar inzet voor holebi's & transgenders.

 

Caitlyn Jenner krijgt tal van transfobe haat berichten op sociale media.

 

Omdat Kate lesbisch is weigeren ouders naar haar huwelijk te komen, Ellen DeGeneres bezorgde ze verrassingen + foto's en video.

 

Lena Waithe en Alano Mayo spontaan gehuwd voor de buste van pionier Harvey Milk + video.