Je leest:

President Oeganda schrijft brief aan Obama over anti holebi wet en vraagt hulp.Begin deze week werd bekend dat Yoweri Museveni, president van Oeganda, de zware anti holebi wet, die al in december door zijn achterban was goedgekeurd, gaat ondertekenen. Maar ondertussen is dat toch nog niet gebeurd. Wel schreef de Oegandese president een brief aan president Obama.

Na dat bekend raakte dat de Oegandese president de wet zou ondertekenen kwam er wereldwijd kritiek. Ook president Obama liet zijn ongenoegen blijken, Nederlandse en Belgische politici zeiden alvast dat het ondertekenen van de wet gevolgen kan hebben voor het land. Verder bleek dat de Oegandese president de anti holebi wet zou gaan ondertekenen na vervalsing van wetenschappelijk onderzoek rond de vraag of homo zijn wel of niet aangeboren is.

Vandaag blijkt dat de Oegandese president een schrijven richtte aan president Obama omdat die eerder de beslissing om de anti holebi wet te ondertekenen zwaar had afgekeurd. Museveni vraagt de VS zelfs om zijn land te helpen om samen met zijn wetenschappers te bewijzen of holebi zijn al dan niet aangeboren is. De Oegandese president schreef het volgende in zijn brief aan Obama:

"Ik heb de verklaring van Obama gezien op de verklaring dat ik de anti holebi wet ga ondertekenen. Voor ik daar verder op in ga wil ik zeggen, dat mijn visie over homoseksualiteit niet veranderd zijn. In de eerste plaats ga ik akkoord met de parlementsleden, en de meeste Oegandezen, die zeggen dat de promotie van homoseksualiteit in Oeganda verboden moet worden, en dit omdat dat al gebeurde door de Britten. Daarnaast ga ik ook akkoord met het feit dat sommige homoseksuelen die voor onduidelijke redenen zichzelf seksueel verkopen gestraft moeten worden. Ook exhibitionisme van homoseksueel gedrag moet worden gestraft, omdat in dit land het verboden is publiciteit te maken rond enige vorm van seksualiteit, zelfs voor heteroseksuelen. Als ik mijn vrouw in het openbaar zou kussen, was ik nooit zo lang president als ik nu ben.

Het enige punt waarbij ik het niet eens ben met de parlementsleden en andere Oegandezen is over het feit of homoseksualiteit wel of niet aangeboren is. Naar mijn mening zijn er uitzonderingen, en zijn er sommige homoseksuelen die zo geboren worden, het is een rare afwijking uit de natuur, zoals er ook al eens een albino geboren wordt. Daarom geloof ik wel dat je kan geboren worden als homoseksueel, en op dat punt ben ik van mening dat deze uitzonderingen niet moeten worden gestraft, maar daar staan de parlementsleden en sommige Oegandezen niet achter. Omwille van deze gedachten wil ik de anti holebi wet nog niet ondertekenen, en zou ik liever opnieuw praten over de wet. Daarbij zou ik op zoek willen gaan naar nog meer wetenschappelijke bewijzen over het al dan niet aangeboren zijn van homoseksualiteit. Ik ben ook blij dat Ms Kerry Kennedy uit de USA mij wetenschappelijke bewijzen toestuurde waarin staat dat homoseksualiteit in sommige gevallen aangeboren is. Deze bevindingen heb ik voorgelegd aan onze eigen wetenschappers. Zij lieten me weten dat homoseksualiteit niet genetisch is en dat het eerder is aangeleerd dan aangeboren.

President Obama verzekerde mij dat homoseksualiteit is aangeboren. Daarom wil ik nu dat de Amerikaanse overheid ons helpt door samen te werken met onze wetenschappers om te kijken of homoseksualiteit wel of niet genetisch is, en of je wel of niet zo geboren wordt. Wanneer het wordt bewezen dat homoseksualiteit aangeboren is, dan zal ik de wet herzien. Tot op heden heb ik de wet nog niet ondertekend omdat ik eerst bewijzen wil. Maar momenteel heb ik enkel de bewijzen van onze eigen wetenschappers die stellen dat homoseksualiteit niet is aangeboren, en als dat zo blijft zal ik de wet ondertekenen. Ik dring er bij de Amerikaanse overheid op aan voort te maken zodat we kunnen samen werken rond de wet. Het is zoals Obama zei landen en gemeenschappen moeten samen kunnen werken in wederzijds respect. Het is wel jammer dat er inmenging is vanuit het Westen, terwijl wij zelf nooit ons hebben uitgesproken over wat er in het Westen gebeurd".

Het is ondertussen duidelijk dat de Oegandese president wel onder de indruk is van de woorden van president Obama. Die eerder zei dat het ondertekenen van de anti holebi wet de goede relatie tussen Oeganda en de VS in gevaar brengt. Ook de Oegandese overheid is duidelijk onder de indruk van Obama's uitspraken want gisteren liet men in een vage statement weten dat men zich wil inzetten om de Oegandese grondwet te laten opvolgen waarin staat dat alle mensen gelijk zijn. De Oegandese grondwet uit 1995 zegt dat alle mensen gelijk zijn en dat iedereen met respect moet worden behandeld en gelijk is voor de wet. Oegandese holebi en transgender activisten twijfelen aan het statement en denken dat hun overheid dat enkel zegt om de buitenwereld te sussen. Het is ondertussen ook niet duidelijk wanneer de Oegandese president de anti holebi wet gaat ondertekenen, en of hij ze wel gaat ondertekenen.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE HOLEBI.INFO NIEUWS:
ONDERTEKENING ANTI HOLEBI WET OEGANDA ZAL GEVOLGEN HEBBEN ALDUS NEDERLAND
SP.A KAMERLID WIL DAT BELGIE RELATIE MET HOMOFOBISCH OEGANDA HERBEKIJKT
ANTI HOLEBI WET KOMT ER IN OEGANDA NA VERVALSING BEWIJZEN + REACTIE VAN PRESIDENT OBAMA
HOLEBI ATLETE WINT 4de MEDAILLE IN RUSLAND
DERDE KINDJE VOOR ANN WAUTERS EN VROUW LOT
HOLEBI KOPPELS SCHEIDEN MINDER DAN HETERO KOPPELS
NIEUW BOEK: GAY PROPAGANDA RUSSIAN LOVE STORY'S (ook in het Nederlands verkrijgbaar) + VIDEO
HOLEBI KOPPEL HEEFT 7 ADOPTIE KINDEREN MET EEN HANDICAP

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Tekst: holebi.info - Bron: gaystarnews.com

Dit bericht is gepost op 22 February, 2014 en 2362 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

26 oktober 2019 - Los Ninos
26 oktober 2019 - Playground
26 oktober 2019 - Woodpop
31 oktober 2019 - 30Years La Demence
31 oktober 2019 - Beloved Halloween
01 november 2019 - 30Years La Demence
01 november 2019 - Boots Club Big Bang
02 november 2019 - Boots Club Anniversary
02 november 2019 - 30Years La Demence
02 november 2019 - Women Only

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Make Belgium Great Again brak lans voor flirtende homo & lesbische koppels + 2 video's.

 

Waals politicus slachtoffer van homofobie.

 

Vrouw in sport bestuur, homo of lesbisch in de sport! nog steeds niet vanzelfsprekend in ons Belgenlandje.

 

Danser Davy Brocatus wachtte bijna drie jaar op zijn intussen echtgenoot Anatoly.

 

Hoe de coming out ging van zes bekende Vlaamse holebi's en een transgender.

 

Vlaams actrice Joke Devynck over haar relatie met een vrouw.

 

Winnaar Vlaamse Inclusive werkgever (holebi & trans+ vriendelijk enz..) bekend gemaakt.

 

Drie Vlaamse ouders over hoe het was toen hun kind uit de (homo/lesbische) kast kwam.

 

Maak kennis met Alexander, de dove man achter Lola McQueen uit Belgium’s Got Talent.

 


Buitenlands nieuws

Wetenschappers bekritiseren app die via DNA vertelt hoe holebi iemand is.

 

Ook Hong Kong volgt niet het voorbeeld van Taiwan rond huwelijksgelijkheid.

 

Almere krijgt als eerste stad in Europa een Transgender zebrapad + extra info.

 

Coca-Cola moet geldboete betalen voor homo & lesbische posters in Hongarije.

 

Haatmisdaden tegen holebi's en transgenders blijven stijgen in Engeland & Wales.

 

Oeganda legt vijf jaar oude wet die holebi zijn straft met de dood opnieuw op tafel.

 

Flashmob huwelijksvideo van homo koppel gaat viraal.

 


Showbizz nieuws

Opschudding over uitspraken van Brits presentator over gender & transgender, petitie eist zijn ontslag.

 

Ik, Elton John, memoires van een wereldster en rockdiva, met tal van boek fragmenten.

 

Zanger Stromae boos op tegenstanders van wet die lesbische koppels e.a meer rechten geeft.

 

Wereldkampioen en Olympisch goud winnende top sporter komt uit de kast.

 

Britse cricket speelsters ondanks afkeuren van ouders verloofd.