Stephen Fry boycot Brunei om stenig homo's dood wet.

De Britse acteur, presentator en journalist Stephen Fry zegt dat hij zijn reservatie in de Brunei-owned hotel keten in Ascot, Engeland, afzegt vanwege een homofobe wet in Brunei, die toestaat homo's dood te stenigen. Fry is bovendien niet de enige die op deze manier het land boycot omwille van de anti holebi wet.

The Dorchester Collection, dat in handen is van de Sultan van Brunei, en die wereldwijd hotels heeft, krijgt de laatste tijd met meerdere boycots te maken na aanpassing van de wet waardoor onder andere homo's kunnen worden dood gestenigd. Vorige week werd een holebi filantroop conferentie geannuleerd in het luxe hotel in Beverly Hills, en enkele dagen geleden annuleerden modeontwerpers Peter Som en Brian Atwood hun modeweek in Brunei omwille van de anti holebi wet.

Stephen Fry is de volgende in het rijtje die op zijn manier het land boycot door een hotel boeking af te zeggen nadat hij vernam dat Brunei toestaat homo's te laten dood stenigen. Fry zei ook dat hij geen zaken wil doen met landen die op gelijk welk vlak mensen discrimineren. En dat landen zoals Brunei moeten uitkijken omdat ze veel te maken krijgen met buitenlandse modehuizen, reisgroepen, media en entertainment, banksectoren enz... waarbij er velen uit die sectoren die ook belangrijk zijn voor het land zich op termijn zullen terug trekken omwille van de anti holebi wet. In Brunei was voor de komst van de nieuwe anti holebi wet homoseksualiteit al strafbaar met tien jaar gevangenisstraf.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
STEPHEN FRY KRIJGT AWARD VOOR DOCU ROND HOMOFOBIE + 2 VIDEO'S
STEPHEN FRY ERE VOORZITTER VAN HOLEBI EN TRANS VOETBAL SUPPORTERS CLUB
STEPHEN FRY BEKENDE DAT HIJ VORIG JAAR ZELFMOORD WOU PLEGEN
STEPHEN FRY SCHREEF BRIEF AAN IOC OVER HOMOFOBIE IN RUSLAND


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 27 April, 2014 en 2550 keer gelezen.