Russische deelneemsters Songfestival uitgejouwd met regenboogvlaggen.

Gisteren was er het eerste deel van de 59ste editie van het Eurovisie Songfestival. Gay starnews ontdekte via de Deense televisie dat tijdens het optreden van de Russische kandidaten veel mensen in de zaal boe roepen en met holebi vlaggen zwaaiden. De Deense Tv toonde ook een foto van een van de wuivende regenboogvlaggen (foto).

Met het thema: 'JoinUs' ging gisteren het Songfestival van start. De landen die overblijven voor de volgende rondes zijn: Armenië, Azerbeidzjan, Hongarije, Montenegro, Nederland, Rusland, San Marino, Zweden, Oekraïne en IJsland. Toen de Russische Tolmachevy Twins op het podium verschenen klonk er volgens de Deense televisie heel wat boe geroep vanuit de zaal, vanwege de homofobe wetten in Rusland, ook veel mensen zwaaiden met een regenboogvlag. Eerder hadden organisatoren van het Russische songfestival laten weten dat ze bang waren dat hun deelnemers zouden worden uitgejouwd omwille van de anti holebi wetten. Het is niet verwonderlijk dat dit uiteindelijk ook gebeurde.

Want Kopenhagen heeft er alles aan gedaan om er tegelijkertijd een groot holebi feestje van te maken. Met het organiseren van enkele massa huwelijk ceremonies waar zowel holebi's uit Denemarken als uit andere landen kunnen trouwen, inclusief hetero's. Kopenhagen doet dit ook omdat Denemarken dit jaar 25 jaar legale partnerschappen voor holebi koppels viert en de legalisatie van het homohuwelijk in 2012. Open lucht en massa huwelijken zijn bovendien niet uitzonderlijk in Denemarken ze bieden dit al aan sinds 2010.

Verder sprak gay star news ook met de deelneemster uit Macedonië zangeres Tijana die donderdag zal optreden. De zangers zal er een liedje brengen dat ook zeer in de smaak zal vallen van holebi's. Het lied genaamd Take to the Sky gaat over vrede, liefde, begrip en gelijkheid en jezelf kunnen zijn ongeacht wie je bent. Verder is het te hopen dat Rusland niet zal winnen want dan zal men iets moeten doen aan de homofobe wetten in het land vermits de organisatoren van het Eurovisiesongfestival eerder al lieten weten dat een land met homofobe wetten het liedjesfestival niet mag organiseren.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 07 May, 2014 en 2758 keer gelezen.