Russische holebi koppels trouwen tijdens songfestival + video.
Zoals je eerder bij holebi.info kon lezen, konden holebi koppels, op de drie dagen van het Eurosongfestival in Kopenhagen in massahuwelijken trouwen.

Kopenhagen organiseerde dit niet enkel voor het liedjesfestival maar ook om 25 jaar legale partnerregistraties te vieren in Denemarken en de openstelling van het homohuwelijk sinds 2010 in het land.

Onder de honderden koppels die trouwden in Kopenhagen ook veel buitenlandse koppels, zo ook drie Russische koppels, wat eerder al was bevestigd. Het gaat daarbij om twee Russische homo koppels en een Russisch lesbisch koppeltje. De drie koppels lieten weten erg blij te zijn dat Denemarken toestaat dat ook buitenlandse holebi koppels bij hen komen trouwen. En ook al zullen de huwelijken niet worden erkend in Rusland, toch was het een speciale dag voor de koppels en het feit dat ze kunnen worden veroordeeld onder de anti holebi wetten in eigen land, vanwege hun huwelijken, zetten geen domper op de vreugde die de koppels vervaarde nadat ze volmondig ja zeiden tegen hun partner. Bekijk hieronder een video van de huwelijken, voor hun veiligheid zijn de koppels een beetje onherkenbaar gemaakt.holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 10 May, 2014 en 2031 keer gelezen.