Obama eerste president die homo vaders noemt (2014)President Obama bracht vandaag hulde aan homo vaders tijdens zijn jaarlijkse Vaderdag proclamatie. Het is de eerste keer dat een Amerikaans president dat doet. Obama schreef eerder (2012) al geschiedenis door als eerste Amerikaanse president ooit openlijk zijn support uit te spreken voor het homohuwelijken holebi & transgender rechten

In de verklaring van vandaag naar aanleiding van de jaarlijkse Vaderdag proclamatie zei Obama: "Met aanmoediging en onvoorwaardelijke liefde, begeleiden vaders hun kinderen meer te zien, ze zijn leraren, coaches, vrienden en rolmodellen. Ze brengen waarden over als hard werken en integriteit, en leren hun kinderen verantwoordelijkheid voor zichzelf op te nemen en de mensen rondom hen. Dat is een opdracht voor elke vader, gehuwd of alleenstaand, homo of hetero, biologische of adoptie vader. Elk kind verdient iemand die voor hem opkomt. Mijn administratie ondersteunt niet alleen vaders maar ook zij die betrokken zijn en die hun verplichtingen na komen voor hun zonen en dochters zelfs al zijn het niet hun eigen kinderen."

Vorige week liet Obama weten blij te zijn met een uitspraak die transgender studenten beschermt tegen discriminatie en seksisme. Begin deze maand kondigde hij zoals gewoonlijk het begin van de holebi & trans Pride maand aan, waarbij hij dit keer hulde bracht aan degene die destijds bij de Stonewall rellen aanwezig waren en het begin aankondigde van de gelijke rechten voor holebi's en transgenders. "Laat ons allen spreken in het voordeel van tolerantie, gelijkheid en waardigheid, want onze harten en geesten staan ons toe te veranderen, en wetten zullen volgen," zei Obama toen.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 15 June, 2014 en 2833 keer gelezen.