Geena Lisa maakt single voor Yasmine: "Sjoeke, deze is voor jou" + video.Volgende week woensdag 25 juni is het vijf jaar geleden dat Vlaams zangeres, televisieomroepster en presentatrice Yasmine uit het leven stapte. Die dag in 2009 stond de Vlaamse wereld eventjes stil. Het verdriet om haar heengaan was groot. Goede vriendin Geena Lisa, presentatrice, omroepster en zangeres maakte zopas een singel om Yasmine te eren.

Al weer bijna vijf jaar is het geleden dat velen afscheid namen van Yasmine. Om er zeker van te zijn dat niemand haar ooit vergeet, komt goede vriendin Geena Lisa nu met haar versie van 'Zeg me dat het niet zo is'. Een eerbetoon waarbij een koude Duvel hoort. "Sjoeke, deze is voor jou." Geena zegt in de krant het Laatste Nieuws: "Ik begrijp het nu wel allemaal een beetje. Soms kan het zo diep zitten dat zo'n wanhoopsdaad de enige verlossing lijkt. Maar me schuldig voelen omdat ik het niet kon verhelpen, doe ik niet langer. Dan blijf je je vastklampen aan het negatieve." In plaats daarvan liet Geena het verdriet plaats maken voor warme herinneringen en een lied.

'Zeg me dat het niet zo is', een song van Frank Boeijen, hun gedeelde muzikale held. Geena zegt dat ze had kunnen kiezen voor een lied van Yasmine, maar het nummer 'Zeg me dat het niet zo is', heeft meer een speciale betekenis. "Ik zing sinds kort met mijn band wel weer liedjes van haar, ik heb dat lang niet gekund, het was te pijnlijk, maar nu wordt het steeds mooier om te doen. 'Hier sjoeke, ik blijf u zingen', denk ik dan. Opdat de mensen u niet zouden vergeten." De song staat ondertussen op YouTube en onder het lied staat de volgende tekst van Geena:

Om nog even opnieuw stil te staan bij het overlijden van Yasmine besliste Geena onlangs een nummer op te nemen als eerbetoon aan haar. Dit nummer heeft een hele speciale betekenis omdat er zoveel verdriet, wanhoop alsook berusting in terug te vinden is. "Zeg Me Dat het Niet Zo is', oorspronkelijk vertolkt door zanger Frank Boeijen, werd in de versie van Geena een singel waar je muisstil van wordt. Geena verwoordt het zelf als volgt: "Al vijf jaar lang mis ik mijn lieve vriendin en fijne collega: Hilde / Yasmine. Haar plotse heengaan heeft een heel kwetsbare kras gemaakt op mijn ziel. Troost vind ik in de vele herinneringen en in de mooie muziek die ons bijna 20 jaar heeft verbonden met elkaar. Met het liedje Zeg Me Dat Het Niet Zo is, denk ik dan ook graag terug aan mooie tijden. Dood ben je pas echt als niemand meer aan je denkt. Lieve Hilde, je leeft zonder twijfel verder in het hart van vele mensen die je nog steeds graag zien. Ik zie a gere sjoe. Zullen we dan op deze manier samen oud worden? Geena x". Bekijk en beluister hier onder de video Geena's song voor Yasmine:
holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 19 June, 2014 en 6474 keer gelezen.