Eerste transvrouw in de Belgische Senaat.De 51-jarige Petra De Sutter (foto) is door de politieke raad van Groen aangeduid als gecoƶpteerd senator. De Sutter stond tweede op de Europese lijst. De Arts-gynaecologe van het UZ Gent is openlijk transgender en daarmee meteen ook de eerste transvrouw in de Belgische politiek die in de Senaat zal zetelen.

De Sutter is buitengewoon hoogleraar gynaecologie aan de Universiteit Gent en hoofd van de Afdeling Reproductieve Geneeskunde van het Universitair Ziekenhuis Gent. Volgens Groen-voorzitter Wouter Van Besien is ze een aanwinst voor de partij. " Vanuit haar expertise als professor zal ze zich vanuit de vernieuwde Senaat toeleggen op thema's zoals gezondheidszorg", klinkt het in een persbericht.

De partij is een hevige voorstander van het afschaffen van de Senaat, "maar zolang dit gebeurt, wil ik mijn mandaat als gecoƶpteerd senator als hefboom gebruiken om aandacht te vestigen op onderwerpen zoals gezondheidszorg, wetenschapsbeleid en bio-ethische thema's. Onderwerpen die vandaag te weinig worden belicht, wil ik op die manier in de spotlights zetten", aldus De Sutter.

Bron: knack 2014

Dit bericht is gepost op 22 June, 2014 en 5134 keer gelezen.