NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Belg ex-burgemeester blijft ontkennen dat hij drie mannen aanrandde.
Fredy Tanghe (foto), ex-burgemeester van Knesselare (Oost Vlaanderen) blijft ontkennen dat hij drie mannen heeft aangerand. Vandaag kwam hij voor het hof van beroep in Gent nadat hij beroep aantekende tegen zijn veroordeling in mei van dit jaar.

In mei van dit jaar veroordeelde de Gentse correctionele rechtbank de ex-burgemeester tot twaalf maanden cel met uitstel en afname van zijn burgerrechten voor vijf jaar wegens de aanranding van drie mannen. De rechter oordeelde dat de ex-politicus met zijn seksuele identiteit worstelde en de controle over zijn seksuele driften verliest telkens wanneer hij heeft gedronken. Het feit dat Tanghe politicus is, een publieke functie, doet de beschuldigingen extra zwaar wegen oordeelde de bevoegde rechter in mei van dit jaar. De beschuldigingen gingen over het ongewenst betasten van geslachtsdelen. Tanghe ging in beroep waardoor hij nog als burgemeester kon aanblijven.

Vandaag moest Tanghe voor het hof van beroep in Gent komen, nadat hij beroep aantekende tegen zijn veroordeling tot een jaar voorwaardelijk. Volgens hem gaat het om een politieke afrekening en is zijn gastvrijheid tegen hem gebruikt. Hij blijft ontkennen dat hij mannen heeft aangerand.
Alles begon in augustus van vorig jaar. Tijdens het legerevenement Wings & Wheels in Ursel raakte Tanghe in gesprek met twee bezoekers waaronder een man uit Herselt. Op het evenement en later bij Tanghe thuis werd er door de drie veel gedronken. Later op de avond voerde Tanghe de twee mannen terug naar het militaire kamp, waarna hij naar eigen zeggen op een bepaald moment vast kwam te zitten op het domein omdat de poorten plots dicht bleken te zijn en hij het militaire domein niet meer kon verlaten. Volgens Tanghe ging hij toen op zoek naar veiligheidsmensen, maar volgens een van de twee mannen, die beschouwd wordt als een slachtoffer, werd hij door Tanghe achtervolgd op het domein. En toen het slachtoffer ging plassen zou Tanghe hem in het kruis hebben gegrepen. Nog diezelfde nacht diende het slachtoffer een klacht in. Kort nadien volgden er nog twee klachten. Onder andere van Bart Van Daele, gemeenteraadslid uit Knesselare. Zowel hij als de andere man zeggen dat ze na een avondje uit met de ex-burgemeester, die dronken was, ongewild en plots betast werden aan hun intieme delen. Volgens het parket-generaal vormt dit de rode draad. "Als hij gedronken heeft, heeft hij zichzelf niet meer onder controle. Hij lokt dan jonge, volwassen mannen naar zijn woning, biedt hen drank aan en benadert hen seksueel."

Tanghe blijft de drie beschuldigingen ontkennen en zei vandaag op de rechtbank: Fredy Tanghe blijft zijn onschuld uitschreeuwen. "Ik ben zeer sociaal, graag onder de mensen maar net dat wordt tegen mij gebruikt. Wellicht heeft mijn gastvrijheid een verkeerde indruk gewekt bij die bezoeker van Wings & Wheels en wou hij 'die homo' nog eens een lesje leren? Ik vraag het mij al een jaar af waarom die klacht is ingediend." De klacht van gemeenteraadslid Bart Van Daele doet Tanghe af als een politieke afrekening. "Ik vind het laag bij de grond dat een bestaande klacht wordt misbruikt om mij politiek monddood te maken", aldus nog Fredy Tanghe. "Lasterlijke beschuldigingen zijn het." In een poging om zijn onschuld te bewijzen, liet hij zich de voorbije maanden psychologisch en psychiatrisch testen. Daaruit zou niets blijken dat op seksueel afwijkend gedrag wijst. De slachtoffers blijven bij hun klachten. "Had ik hem politiek willen schaden, dan had ik wel voor de verkiezingen klacht ingediend", aldus Bart Van Daele. "Dat hij blijft ontkennen, is tot op vandaag misschien wel nog de zwaarste klap. Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik heb gezwegen. Had ik vroeger gepraat dan kon hij misschien sneller behandeling zoeken", besluit Bart Van Daele. Het hof velt een arrest op 30 september.

Dit bericht is gepost op 03 September, 2014 en 2581 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

23 november 2019 - Boots Club Anniversary
23 november 2019 - Lesbian Message Party
23 november 2019 - Revelation
29 november 2019 - Boots Club Leather Rubber
30 november 2019 - Boots Club Anniversary
07 december 2019 - Spotlight
14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party
21 december 2019 - Girls for Girls
26 december 2019 - Girls for Girls

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Sam Bettens over aanvaarding door zijn 4 kinderen en relatie met zijn lichaam + 2 video's.

 

Oudere Vlaamse holebi's terug in de kast eens ze naar rusthuis / woonzorgcentra moeten.

 

Permanent regenboogzebrapad op komst in West-Vlaamse gemeente.

 

Populaire Vlaamse serie wtFOCK toont mooie verhaallijn rond homo koppeltje, maar ook homofobische aanval + 3 video's.

 

Naar aanleiding van Rode Neuzen Dag, het verhaal van een Vlaamse jonge transgender man.

 

Gentse studenten vestigen aandacht op onredelijke vragen die holebi & trans asielzoekers krijgen.

 

Dit zijn de straffen voor Belgische homofobe en racistische voetbalsupporters.

 


Buitenlands nieuws

In China is conversie therapie bijna algemeen aanvaard + lijstjes.

 

Zes minderjarige jongens opgepakt na gewelddadige overval op homo na afspraakje op Grindr.

 

Uniek: Amerikaanse homo tiener wint zitje in gemeenteraad.

 

1 op 6 vrouwen en 1 op 20 mannen ooit verliefd op iemand van hetzelfde geslacht.

 

Homo & biseksuele mannen beschouwen racisme (bijna) als normaal op dating-apps.

 

57 Britse politici stemden niet voor Europese resolutie die Pools wetsvoorstel afkeurt.

 


Showbizz nieuws

Caitlyn Jenner krijgt tal van transfobe haat berichten op sociale media.

 

Omdat Kate lesbisch is weigeren ouders naar haar huwelijk te komen, Ellen DeGeneres bezorgde ze verrassingen + foto's en video.

 

Lena Waithe en Alano Mayo spontaan gehuwd voor de buste van pionier Harvey Milk + video.

 

Amerikaans acteur en vriend verloofd.

 

Amerikaans Sense8 en Stargate Universe acteur uit de kast in holebi magazine.