Je leest:

Belg ex-burgemeester blijft ontkennen dat hij drie mannen aanrandde.
Fredy Tanghe (foto), ex-burgemeester van Knesselare (Oost Vlaanderen) blijft ontkennen dat hij drie mannen heeft aangerand. Vandaag kwam hij voor het hof van beroep in Gent nadat hij beroep aantekende tegen zijn veroordeling in mei van dit jaar.

In mei van dit jaar veroordeelde de Gentse correctionele rechtbank de ex-burgemeester tot twaalf maanden cel met uitstel en afname van zijn burgerrechten voor vijf jaar wegens de aanranding van drie mannen. De rechter oordeelde dat de ex-politicus met zijn seksuele identiteit worstelde en de controle over zijn seksuele driften verliest telkens wanneer hij heeft gedronken. Het feit dat Tanghe politicus is, een publieke functie, doet de beschuldigingen extra zwaar wegen oordeelde de bevoegde rechter in mei van dit jaar. De beschuldigingen gingen over het ongewenst betasten van geslachtsdelen. Tanghe ging in beroep waardoor hij nog als burgemeester kon aanblijven.

Vandaag moest Tanghe voor het hof van beroep in Gent komen, nadat hij beroep aantekende tegen zijn veroordeling tot een jaar voorwaardelijk. Volgens hem gaat het om een politieke afrekening en is zijn gastvrijheid tegen hem gebruikt. Hij blijft ontkennen dat hij mannen heeft aangerand.
Alles begon in augustus van vorig jaar. Tijdens het legerevenement Wings & Wheels in Ursel raakte Tanghe in gesprek met twee bezoekers waaronder een man uit Herselt. Op het evenement en later bij Tanghe thuis werd er door de drie veel gedronken. Later op de avond voerde Tanghe de twee mannen terug naar het militaire kamp, waarna hij naar eigen zeggen op een bepaald moment vast kwam te zitten op het domein omdat de poorten plots dicht bleken te zijn en hij het militaire domein niet meer kon verlaten. Volgens Tanghe ging hij toen op zoek naar veiligheidsmensen, maar volgens een van de twee mannen, die beschouwd wordt als een slachtoffer, werd hij door Tanghe achtervolgd op het domein. En toen het slachtoffer ging plassen zou Tanghe hem in het kruis hebben gegrepen. Nog diezelfde nacht diende het slachtoffer een klacht in. Kort nadien volgden er nog twee klachten. Onder andere van Bart Van Daele, gemeenteraadslid uit Knesselare. Zowel hij als de andere man zeggen dat ze na een avondje uit met de ex-burgemeester, die dronken was, ongewild en plots betast werden aan hun intieme delen. Volgens het parket-generaal vormt dit de rode draad. "Als hij gedronken heeft, heeft hij zichzelf niet meer onder controle. Hij lokt dan jonge, volwassen mannen naar zijn woning, biedt hen drank aan en benadert hen seksueel."

Tanghe blijft de drie beschuldigingen ontkennen en zei vandaag op de rechtbank: Fredy Tanghe blijft zijn onschuld uitschreeuwen. "Ik ben zeer sociaal, graag onder de mensen maar net dat wordt tegen mij gebruikt. Wellicht heeft mijn gastvrijheid een verkeerde indruk gewekt bij die bezoeker van Wings & Wheels en wou hij 'die homo' nog eens een lesje leren? Ik vraag het mij al een jaar af waarom die klacht is ingediend." De klacht van gemeenteraadslid Bart Van Daele doet Tanghe af als een politieke afrekening. "Ik vind het laag bij de grond dat een bestaande klacht wordt misbruikt om mij politiek monddood te maken", aldus nog Fredy Tanghe. "Lasterlijke beschuldigingen zijn het." In een poging om zijn onschuld te bewijzen, liet hij zich de voorbije maanden psychologisch en psychiatrisch testen. Daaruit zou niets blijken dat op seksueel afwijkend gedrag wijst. De slachtoffers blijven bij hun klachten. "Had ik hem politiek willen schaden, dan had ik wel voor de verkiezingen klacht ingediend", aldus Bart Van Daele. "Dat hij blijft ontkennen, is tot op vandaag misschien wel nog de zwaarste klap. Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik heb gezwegen. Had ik vroeger gepraat dan kon hij misschien sneller behandeling zoeken", besluit Bart Van Daele. Het hof velt een arrest op 30 september.

Dit bericht is gepost op 03 September, 2014 en 2538 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

21 september 2019 - H.I.M
21 september 2019 - Twinxx
21 september 2019 - Think! vs Spunk
27 september 2019 - Rock & Dolls
27 september 2019 - La Demence
27 september 2019 - Pop the Glock
28 september 2019 - Bears Party
28 september 2019 - Pop Cult
05 oktober 2019 - Mr Gay Bear verkiezing
05 oktober 2019 - L'HOMME

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

15 seksuele geaardheden en 11 genderidentiteiten uitgelegd.

 

Sam Bettens schrijft brief aan Sarah Bettens.

 

Uniek theaterstuk op komst met voorstellingen in Mechelen + regenboogfestival en in Antwerpen.

 

UZ Gent komt met wereldprimeur inzake HIV bestrijding.

 

Ook Vlaamse koranscholen & moskee├źn pompen kinderen vol haat, o.a tegen holebi's & transgenders.

 

Vier Belgische video's uit onderzoek rond attitudes over holebi's en transgender+ personen.

 

Belgische film met transgender thema wint acht Ensors.

 

Maak kennis met Aut & Out, unieke, Vlaamse organisatie voor holebi's & transgenders met autisme.

 


Buitenlands nieuws

Fotograaf voorkomt dat jonge homo wordt vermoord na eerste Gay Pride in Europees land + video

 

Maak kennis met 100-jarige die al jaren HIV besmet is.

 

Reden van echtscheiding: ongeldige instemming door vergissing, we blijken allebei gay.

 

Driekwart van holebi & transgender nieuws wereldwijd gemarkeerd als onveilig.

 

Over waarom vrouwtjes bonobo apen liever seks hebben met andere vrouwtjes.

 

Anti holebi & transgender verklaring van Nederlands orthodox-protestantse kerken heeft omgekeerd effect.

 

Noord-Ieren krijgen eindelijk ook huwelijksgelijkheid voor homo's & lesbiennes.

 


Showbizz nieuws

The Bachelor USA schreef geschiedenis met eerste lesbische verloving + video.

 

Amerikaanse actrice zegt dat ze eerder filmrollen niet kreeg omwille van haar geaardheid.

 

Meeste mensen begrijpen zanger Sam Smith, die nu anders wil worden aangesproken, niet.

 

Ellen DeGeneres en vrouw op bezoek bij Britse baby prins Archie, en Ellen en Meghan delen liefde voor honden.

 

Britse bekende lesbische 27-jarige is bestbetaalde model en meer in het Verenigd Koninkrijk.