NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Belg Holebi & Trans Filmfestival + programma + 36 trailers. (5 - 28 nov)Van 5 tot 28 november is het weer tijd voor het jaarlijkse Holebi (én trans) Filmfestival van Vlaams Brabant. Dit keer is het alweer de 14de editie met meer dan veertig films, documentaires en kortfilms op het programma.

Er staan dit jaar enkele pareltjes op het programma, tevens enkele Belgische premieres. Enkele van de top films zijn: Kill Your Darlings - Strange Love - Pride - Jongens - Strijders voor de liefde - Relax 2 en Chez Nous. Voor sommige voorstellingen moet je nu al reserveren omdat voor bepaalde voorstellingen de plaatsen beperkt zijn. Hieronder de volledige lijst van films met info en een trailer. Verder informatie bekom je via de link helemaal onderaan dit artikel.


PROGRAMMA 14de EDITIE HOLEBI FILM FESTIVAL VLAAMS BRABANT5 november - reserveren verplicht - gratis toegang.
Openingsavond: 19:30 uur - Provinciehuis Leuven.
- vertoning laureaten van kortfilmwedstrijd.
- uitreiking prijzen holebi kort en jong talent.
- muzikale noot door Marjan Debaene.
- receptie achteraf.
Reserveren verplicht ==> KLIK HIER6 november

Documentaire: LiefHebMij - Belgisch - Reserveren aangeraden. - 20:30 uur - Wagehuys Leuven Inkom 8 euro
Verhaal:
Mauro zit sinds zijn kindertijd vol gekke gedachten en daardoor heeft hij zijn plaats in de wereld nog niet gevonden. Hij vlucht naar de kust om zijn zorgen even achter zich te laten: zijn man, zijn geluksneuroses en een onbetaalde gasfactuur. Tot zijn verbazing stoot hij op de trein op zijn beste vriend Brecht. Correctie: ex-beste vriend. Brecht de Ontoffe! Brecht, zijn boezemvriend die hij sinds hun ruzie tien jaar geleden niet meer heeft ontmoet. En ook Brecht heeft een vluchtkoffer gepakt! Wat zou jij doen wanneer het universum de middelvinger naar je opsteekt? Je verstoppen achter de conducteur? Doen alsof je de verloren tweelingbroer van jezelf bent? Of stap je, zoals Mauro, naar Brecht toe en ontdek je samen of er een houdbaarheidsdatum op vriendschap staat?
Reserveren ====> KLIK HIER
Trailer:


7 november en 18 november (verschillende locaties)

Film: Una Via A Palermo - 20:30 uur - CC Westrand Dilbeek - Inkom 6 euro
Deze film wordt voorafgegaan door de kortfilm: Regina Bianca
Verhaal kortfilm: de dood van haar oma doet een lesbienne beseffen te kiezen voor haar relatie en kind.
Verhaal film: una Via A Palermo:
Rosa en Clara zijn met de auto op weg naar een bruiloft in Palermo. Tijdens een ruzie slaan ze een smalle zijstraat in en komen ze klem te staan tegenover een andere auto. Deze is tot de nok toe gevuld met een lokale familie. Samira, een taaie oudere dame, zit aan het stuur. Geen van beide clans is bereid een millimeter toe te geven. De dames weten van geen wijken, terwijl de mannen machteloos toekijken. Zal de relatie van Rosa en Clara sterk genoeg zijn om de confrontatie te winnen?
Trailer:8 November
Film: Albert Nobbs - 20:30 uur - GC De Bosuil - Overijse - Inkom 5 euro

Verhaal:
Albert is een graag geziene butler in het laatnegentiende-eeuwse Ierse hotelwezen. Albert draagt echter een groot geheim met zich mee: Albert is eigenlijk een vrouw. Als dat zou uitkomen, zou dat onherroepelijk tot ontslag leiden. De butler doet er dan ook alles aan om zo onopvallend mogelijk door het leven te gaan. Wanneer een schilder blijft logeren, belandt Albert in nauwe schoentjes.
Trailer:8 November
Film: Freier Fall - 20 uur - Kinepolis Leuven - Inkom 8 euro

De film wordt voorafgegaan door de kortfilm: Touch
Verhaal kortfilm Toch: Een biseksuele man worstelt met zijn homo gevoelens.
Verhaal Freier Fall:
Met een veelbelovende carrière bij de politie en een baby op komst lijkt Marcs broodje gebakken. Tijdens een trainingsweekend van de politieschool ontmoet hij de spontane en rebelse Kay, bij wie Marc zich meteen op zijn gemak voelt. Marc vindt het dan ook prima wanneer Kay onverwachts naar zijn afdeling wordt overgeplaatst.
Trailer:8 november
Film: Tru Love - Belgische premiere - Cinema Zed Leuven - Inkom 7,50 euro

Deze film wordt voorafgegaan door de kortfilm: Pelucas
Verhaal kortfilm: Met trots en liefde van haar vriendin verbijt een gevierde actrice de kanker die in haar woekert
Verhaal film Tru Love:
Tru, 37 jaar oud, heeft moeite om zich in een relatie of een job te engageren. Tot ze Alice, een weduwe van 60, ontmoet. Die staat onverwachts op het vliegveld voor een verrassingsbezoek aan haar dochter. Suzanne (35) is echter een drukbezette bedrijfsjuriste die geen tijd heeft voor de visite van haar moeder. Ze vraagt haar vriendin Tru om haar moeder op te halen. In het contact met Alice vindt Tru de steun die ze al zo lang zoekt. Snel groeit er meer tussen beiden. Suzanne doet nog een wanhopige poging om een wig tussen de twee te drijven. Maar ‘Tru love’ kun je niet zomaar intomen...
Trailer:9 november
Film: Love is Strange - avant premiere - 20 uur - Kinepolis Leuven - Inkom 8 euro

De film wordt voorafgegaan door de kortfilm: Dag Schatje
Verhaal kortfilm: via dating sites een lief vinden tegen kerstmis lijkt eenvoudiger dan gedacht
Verhaal Love is Strange:
Na bijna vier decennia samen besluiten Ben en George eindelijk in het huwelijksbootje te stappen met een idyllische huwelijksceremonie. Als George kort daarna zijn baan verliest, moeten ze hun appartement verkopen en tijdelijk apart wonen totdat ze een betaalbare nieuwe woning vinden. Terwijl George intrekt bij een bevriend homokoppel, belandt Ben bij zijn neef, diens vrouw en hun temperamentvolle tienerzoon, met wie Ben een stapelbed deelt. Terwijl de jonggehuwden worstelen met de fysieke scheiding, moeten ze ook de spanningen tussen de generaties in hun nieuwe situatie ondergaan.
Trailer:9 november en 14 november (verschillende locaties)

Film: Behind The Candelabra
zondag 9 november 20:30 uur - GC De Bosuil - Overijse - Inkom 5 euro.
vrijdag 14 november 19:30 uur - GC Den Breughel - Haacht - Inkom 6 euro.
Verhaal:
Nog voor Elvis, Elton John en Eddy Wally was er de pianolegende en extravagante Las Vegasentertainer Liberace! De film zoomt in op de vijf jaar durende stormachtige relatie van Liberace met de veel jongere Scott Thorson. Meer nog dan Liberaces carrière neemt deze film het persoonlijke leven van de ster onder de loep, met al de overdadige luxe en de excessen, maar ook met de menselijke en tragische kant van beide mannen.
Trailer:9 november en 14 november (zelfde locatie maar ander begin uur)

Film: Lilting - Belgische premiere - 9 november 17:30 uur - 14 november 22:30 uur - Cinema Zed Leuven - Inkom 7,50 euro.
De film wordt voorafgegaan door de kortfilm: Cartas de ulma escritta comun
Verhaal kortfilm: jonge homo's zoeken de anonimiteit van de grootstad op uit vrees thuis voor hun geaardheid uit te komen.
Verhaal film Lilting:
Dit Brits drama, een van de revelaties van dit jaar, toont de pogingen van een Chinees-Cambodjaanse moeder in het hedendaagse Londen om haar overleden zoon Kai beter te begrijpen. Haar illusies spatten uiteen wanneer Richard (Ben Whishaw), Kais minnaar, opduikt. Samen trachten ze het verlies te verwerken door het delen van herinneringen aan de man van wie ze beiden hielden. Het ontbreken van een gemeenschappelijke taal vormt een extra hindernis.
Trailer:10 November
Film: La Partida - 20 uur - Cinema Zed Leuven - Inkom 7,50 euro

De film wordt voorafgegaan door de kortfilm: Performance Anxiety
Verhaal kortfilm: een homo spelen blijkt voor een hetero moeilijker dan gedacht
Verhaal La Partida:
Reinier en Yosvani zijn beste vrienden en voetbalmaatjes in het arme, maar stomende Havana. De knappe Reinier bedient 's nachts zijn clientèle van oudere buitenlanders om zijn moeder, vrouw en baby (en zijn gokverslaving) te onderhouden. De verlegen Yosvani is tegen zijn zin verloofd met een meisje en woont in bij haar en haar op geld beluste vader. Na een vluchtige kus in een nachtclub en een wellustige nacht op het dakterras komen de opgekropte verlangens aan de oppervlakte. Hoe sterker de liefde tussen de jongens oplaait, hoe groter de drang om aan de meedogenloze buitenwereld te ontsnappen.
Trailer:11 november
Film: The Dark Place - Reserveren aangeraden - Europese Premiere - 20 uur - Kinepolis Leuven - Inkom 8 euro

Verhaal:
Na enkele jaren afwezigheid keert Keegan Dark (Blaise Embry) met zijn vriend Wil (Timo Descamps) terug naar het ouderlijke wijndomein. Tot zijn verbazing stelt hij vast dat zijn moeder intussen hertrouwd is. Haar nieuwe man Adrian heeft bovendien zijn zoon Jake (Sean Paul Lockheart) meegebracht. Het klikt niet tussen de jongens. Wanneer Keegans moeder onverwacht in een coma belandt, lopen de spanningen hoog op. Keegan moet machteloos toezien hoe Adrian en Jake het familiedomein inpalmen. Maar Keegan blijkt zelf ook niet helemaal zuiver op de graat... Op deze Europese première mogen we hoofdrolspelers Timo Descamps en Blaise Embry, regisseur-scenarist Jody Wheeler en producer Steve Parker verwelkomen voor een korte babbel achteraf. Reserveer alvast je plaatsje!
Reserveren ===> KLIK HIER
Trailer:11 November
Vijf kortfilms - 22:30 uur - Cinema Zed Leuven - Inkom 7,50 euro

Kortfilm 1: Blut, Reis Und Tränen
Het is niet altijd makkelijk de balans te vinden tussen de zorg voor zijn dementerende vader en de prille liefde voor zijn vriend.
Kortfilm 2: Miniatures
Na haar dood blijkt oma een minnaar te hebben gehad. Een zoektocht levert niets op omdat niemand aan haar vriendin dacht.
Kortfilm 3: I Love Hooligans
Als hooligan kan je maar beter niet uitkomen voor je homoseksualiteit.
Kortfilm 4: Moiré
Wat doe je eraan als je kleinzoon zich graag in een meisje verkleedt? Opa en oma zitten duidelijk niet op dezelfde lijn.
Kortfilm 5: Zème Ciel
Sofiane die is opgegroeid in een homofobe voorstad van Parijs, slaagt er niet in zijn homoseksuele geaardheid niet aanvaarden.


12 november
Film: Any Day Now - 20 uur - CC De Kruisboog - Tienen - Inkom 4 euro.

Verhaal:
Rudy en Paul zijn een verliefd stel in de jaren zeventig. Ze ontmoetten elkaar in de nachtclub waar Rudy optreedt als dragqueen. Naast Rudy woont een alleenstaande moeder met haar zoon Marco, een tiener met het syndroom van Down. Wanneer de vrouw op een avond niet meer thuiskomt, nemen Rudy en Paul de zorg voor Marco op zich.
Trailer:12 november en 21 november (verschillende locaties)

Film: Cloudburst
12 november 20:30 uur - Raadzaal Stadhuis Halle - inkom 3,5 euro.
21 november 20 uur - Kinepolis Leuven
Verhaal:
“Cloudburst” toont ons het opmerkelijke lesbische koppel Stella en Dotty. Zij zijn al 31 jaar samen en zijn er voor elkaar geweest in voor- en tegenspoed. Stella is een vrouw van het type 'grofgebekte trucker met tieten'. Dotty is veeleer de lieve oma. Hoewel Dotty bijna blind is, redden de twee het prima samen. Molly, de kleindochter van Dotty, denkt er anders over. De naïeve Molly gelooft ook nog altijd dat haar oma en Stella gewoon vriendinnen zijn.
Trailer:12 november
Film: Jongens - 20 uur - Kinepolis Leuven - Inkom 8 euro

Verhaal:
De knappe Sieger traint samen met zijn beste vriend Stef in een atletiekteam. Daar ontmoet hij de intrigerende Marc. Als hij bevriend raakt met Marc, voelt Sieger al snel meer voor hem. Tijdens een zwempartijtje ontdekt hij dat Marc ook gevoelens heeft voor hem. Maar Sieger wil helemaal niet homo zijn. Samen met zijn vriend Stef flirt hij met de meisjes. Pas als hij in het gevecht met zichzelf Marc dreigt te verliezen, snapt Sieger dat in de liefde niet te schipperen valt.
Trailer:12 november
Film: Tom A La Ferme - 19:45 uur - Utopolis Aarschot - Inkom 8 euro

Verhaal:
Wanneer Tom, een reclamejongen, op het platteland de familie van zijn overleden vriend ontmoet, blijkt deze niets af te weten van de geaardheid van hun overleden zoon. De familie verbergt echter nog een veel duisterdere kant. Tom wordt ongewild meegesleurd in de sadistische psychologische spelletjes binnen de familie waarvan de seksueel onderdrukte broer de regels bepaalt.
Trailer:13 november
Documentaire - The New Black - 20 uur - Cinema Zed Leuven - Inkom 7,50 euro.

Deze docu wordt voorafgegaan door de kortfilm: Ibhokhwe
Verhaal kortfilm: Besnijdenis is de verhoopte remedie voor homoseksualiteit in de Afrikaanse traditionele samenleving.
Verhaal docu the new black:
Deze documentaire vertelt hoe de Afro-Amerikaanse gemeenschap worstelt met de homorechten in het licht van het recente homohuwelijk en de strijd voor burgerrechten. De film volgt activisten, gezinnen en geestelijken aan beide zijden van de campagne rond de legalisering van het homohuwelijk en onderzoekt homofobie in de grootste pijler van de zwarte gemeenschap: de Afro-Amerikaanse kerk. De film onthult hoe de christelijke rechtervleugel deze situatie uitbuit om antihomostandpunten op de politieke agenda te plaatsen.
Trailer13 november
Film: The Kids Are All Right - 20 uur - Cultuurhoeve Mariadal - Zaventem.

Verhaal:
Nic en Jules vormen een lesbisch paar dat al sinds jaar en dag samen is. Nic is de kostwinner van het gezin, een arts die de controle wil behouden over haar omgeving. Jules is dan weer een vrouw van twaalf stielen en dertien ongelukken. Via kunstmatige inseminatie hebben ze samen twee kinderen, de achttienjarige Joni en de vijftienjarige Laser. Joni besluit om contact te zoeken met hun gemeenschappelijke donorvader. Zo komt Paul, een restauranteigenaar en flamboyante levensgenieter, in hun leven. Nic ziet Paul meteen als een bedreiging voor de stabiliteit in haar gezin, terwijl de andere gezinsleden gek op hem zijn. Misschien zelfs iets te gek.
Trailer:14 November
Film: A Perfect Ending - 22 uur - GC Den Breughel - te Haacht - Inkom 6 euro.

Verhaal:
Huisvrouw Rebecca zou gelukkig moeten zijn: ze is welgesteld, slim en mooi en heeft drie gezonde kinderen. Maar Rebecca voelt zich de laatste tijd niet zo lekker in haar vel. Haar ideaal ogende huwelijk mist passie en romantiek. Haar vriendinnen denken dat ze in een midlifecrisis zit en stellen haar voor aan de knappe Paris, een exclusieve callgirl. Rebecca maakt stiekem afspraakjes met Paris om aan haar saaie bestaan te ontsnappen.
Trailer:14 november en 18 november (verschillende locaties)

Film: Reaching for the Moon
14 november - 20 uur - Kinepolis Leuven - Inkom 8 euro
18 november - 20 uur - CC De Kruisboog - Tienen - Inkom 4 euro
De film wordt voorafgegaan door de kortfilm: Waiting
Verhaal kortfilm: Laat je eit door je voorgevoelens meeslepen of bestaat het zesde zintuig toch?
Verhaal film Reaching for the Moon:
New York, jaren '50. Op uitnodiging van een oude vriendin besluit Elizabeth Bishop naar Rio de Janeiro af te reizen. Op het enorme landgoed hoopt Elizabeth, enigszins gefrustreerd door een writersblock, opnieuw inspiratie te vinden. Ze had alleen nooit verwacht de liefde van haar leven te ontmoeten: Lota, de partner van haar oude vriendin. De vurige persoonlijkheden botsen eerst, maar al snel verandert de vijandigheid in verlangen. De film vertelt het bijzondere en waargebeurde liefdesverhaal van Pulitzerprijswinnares Elizabeth Bishop en de Braziliaanse architecte Lota de Macedo Soares.
Trailer:15 november
Film: Kiss Me - 19:45 uur - Utopolis - Aarschot - Inkom 8 euro.

Verhaal:
Mia en Frida, allebei dertigers, komen elkaar voor het eerst tegen op het verlovingsfeest van hun ouders. Mia's vader Lasse gaat trouwen met Elizabeth, Frida's moeder, waardoor ze (stief)zussen worden. Te midden van de champagne en de hapjes kruisen hun blikken. Beide jonge vrouwen merken onmiddellijk hoezeer ze zich tot elkaar aangetrokken voelen.
Trailer:15 november
Toneel: Relax 2 - Belgisch - reserveren aangeraden

20:30 uur - Wagehuys - Leuven - Inkom 9 euro.
Verhaal:
Amfi Theaterproducties, een vaste waarde op ons festival, brengt een vervolg op zijn succesproductie "Relax"!
Na een opknapbeurt heropent sauna 'Relax' zijn deuren, paraat om een massa gasten te ontvangen. Het water staat op koken en de damp beslaat de deuren.
Maar wat eens glorieerde als de grootste sauna van de stad, is nog maar een schim van wat ooit was. De leidingen ratelen, de douche pruttelt en de tegels vallen van de muur. Bovendien komt er bezoek van bovenaf om te controleren of er nog toekomst zit in de sauna. De bankrekening springt in het rood en de gemoederen laaien op. Kunnen Bjorn, Gert en Sander de schijn hoog houden of valt het finale doek over Relax 2
Reserveren => KLIK HIER15 November
Film: Puppy Love - Belgisch - 20 uur - Cinema Zed Leuven - Inkom 7,50 euro

Verhaal
Midden jaren '90. Diane, veertien, is een ondoorgrondelijke en eenzame tiener. Ze zorgt voor haar jongere broertje Marc en heeft een sterke band met haar vader. Wanneer de charismatische en vrijgevochten Julia in de wijk komt wonen, staat het leven van Diane al snel op zijn kop. Diane breekt met de strenge zeden van haar kindertijd en beleeft in enkele maanden de meest aangrijpende ervaringen van haar leven.
Trailer:16 november
Documentaire - Strijders voor de liefde - 20 uur - Kinepolis Leuven - Inkom 8 euro

Deze film wordt voorafgegaan door de kortfilm: Hacia Una Primavera Rosa
Verhaal kortfilm: De rechten voor en tolerantie tegenover holebi's en transgenders gaan er in de Maghreblanden merkbaar op achteruit sinds de Arabische lente.
Verhaal documentaire strijders voor de liefde:
Deze documentaire brengt het verhaal van holebi’s die elke dag vechten voor hun liefde. Bij ons en elders doorbreken gayprides, celebrity outings en holebiverenigingen het taboe, maar in vele landen is het onmogelijk of zelfs strafbaar om openlijk holebi te zijn. De moed en het doorzettingsvermogen van deze 'strijders' waren een bron van inspiratie voor reportagemakers Marieke Slinkert en Sipke Jan Bousema. Zij slaagden er in om enkele verhalen te bundelen tot een bijzondere documentaire die ons weer even met beide voeten op de grond zet. Je krijgt ook het vervolg te zien, de zogenaamde "Strijders voor de liefde 2.0”.
Deze voorstelling wordt bijgewoond door regisseurs Marieke Slinkert en Sipke Jan Bousema.
Trailer:16 November
Film: Five Dances - 22:30 uur - Cinema Zed Leuven - Inkom 7,30 euro.

De film wordt voorafgegaan door de kortfilm: June
Verhaal kortfilm June: Het pianospel van je vriend wekt je in het holst van de nacht.
Verhaal film Five Dances:
De achttienjarige Chip, een getalenteerde danser, verhuist van Kansas naar New York om met zijn passie voor dansen door te breken. Zijn ouders zijn niet blij met zijn keuze en oefenen continu emotionele druk uit om hem naar huis te laten keren. Wanneer Chip wordt aangenomen bij een kleine dansgroep, maakt hij kennis met de New Yorkse dance scene waar competitie en prestatiedrang iedere minuut van de dag bepalen.
Trailer:17 November
Film: Pride - 20:30 uur - Het Bolwerk - Vilvoorde - Inkom 6 euro

Verhaal:
Het is zomer 1984. Margaret Thatcher is aan de macht en de Britse mijnwerkersbond staakt. Tijdens de Gay Pride in Londen besluit een groep homoseksuele activisten geld op te halen om de families van de stakende mijnwerkers te ondersteunen. Maar ze stuiten op een probleem: de mijnwerkersbond zit niet te wachten op financiële steun van deze groep. De activisten laten zich echter niet uit het veld slaan en besluiten de bond te negeren en hun donatie persoonlijk af te leveren aan de mijnwerkers. Ze bezorgen de bewoners van een mijnwerkersstadje in het binnenland van Wales de verrassing van hun leven... Deze onweerstaanbare film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, won dit jaar de Queer Palm in Cannes.
Trailer:17 november
Film: Hors Les Murs - Belgisch - 20 uur - Cinema Zed Leuven - Inkom 7,5 euro.

Verhaal:
Paulo, een kwetsbaar ogende jonge pianist, wordt wakker met een stevige kater in de armen van Illir, de barman van de vorige avond. Halsoverkop verlaat de jonge Brusselse pianist zijn vriendin en trekt in bij de Albanese immigrant, ondanks de terughoudendheid van deze laatste. Paulo belooft hem eeuwig lief te hebben, maar de aanvankelijk passionele relatie maakt al snel plaats voor wanhoop wanneer Illir plots de stad verlaat en niet meer terugkomt. Paolo moet alleen verder...
Trailer:18 november
Film: Les Garcons et Guilliame a Table - 20:30 uur - Het Bolwerk - Vilvoorde

Verhaal:
Guillaume is geen gewone jongen. Hij houdt niet van sport, is bang van paarden en moet weinig hebben van 'stoere mannenzaken'. En terwijl zijn oudere broers er regelmatig met zijn vader op uit trekken, zit Guillaume liever met zijn moeder op de bank te keuvelen. Terwijl hij opgroeit, raakt hij er meer en meer van overtuigd dat hij een meisje is. Groot is dan ook de schok als hij zich op een dag - door een uitspraak van zijn moeder - realiseert dat zijn hele familie hem niet als vrouw, maar als homo beschouwt. Hij verzeilt in een zware identiteitscrisis en tijdens zijn zoektocht langs psychiaters en gaybars komt hij uiteindelijk tot nieuwe inzichten die zelfs hem verrassen...
Trailer:18 november - 19 november (zelfde locatie) Belgisch - Reserveren aangeraden.

Documentaire: Foursome
18 en 19 november - 20:30 uur - Wagehuys Leuven - Inkom 8 euro
Reserveren voorstelling 18 november ==> KLIK HIER
Reserveren voorstelling 19 november ==> KLIK HIER
Verhaal:
Eind jaren '90 scoorde boysband Foursome enkele hitjes in Vlaanderen. Aan de vooravond van de release van hun eerste album viel de groep uit elkaar. Zoveel jaren later proberen sommige groepsleden een comeback te forceren. Maar een bemoeizieke moeder, een jaloerse Italiaan, onbeantwoorde liefdes, te veel korsetten, een achterneef (of was het -nicht?) met ambitie en een onvindbaar vierde ex-lid mét talent gooien roet in het eten... Misschien kan een manager weer een succes van Foursome maken? "Foursome" is een komedie geschreven en geregisseerd door Bram Gezel, opgevoerd door Zensationeel, al jaren een vaste waarde op het Holebifilmfestival. Met: Lydia Ancolet, Jochem Appermont, Steven Claes, Valerie Dubois, Jan Gennez, Bram Gezel, Paolo Scalabrini, Katrien Strauven en Maarten Van Puymbroeck.


20 november
Film: The Way He Looks - Regionale premiere - 20 uur - Kinepolis Leuven - Inkom 8 euro

De film wordt voorafgegaan door de kortfilm: Nerd in love
Verhaal kortfilm: in de gamingwereld wordt een jongen verliefd op een jongen.
Verhaal film: The Way He Looks:
Leo, een blinde jongen van 15, wil graag onafhankelijk zijn. Zijn overbezorgde moeder en Giovana, zijn beste vriendin op school, laten hem echter weinig ruimte. Leo heeft nog nooit iemand gezoend. Hij ziet dat ook niet snel gebeuren, want wie wil daten met een blinde? Dan verschijnt er een nieuwe leerling in de klas: Gabriel. Zijn komst verandert alles, al was het maar omdat Gabriel met Leo omgaat als met zijn andere vrienden. Maar Giovana reageert jaloers: ze wil haar beste vriend niet delen. Bovendien is ze stiekem verliefd op Gabriel. Lastig voor Leo, zeker als hij ontdekt wat hij zelf voelt voor de nieuwe jongen.
Trailer:20 november
Film: Summerstorm - 20 uur - Cultuurhoeve Mariadal - Zaventem

Verhaal
Tobi had zich het zomerkamp met de roeivereniging anders voorgesteld. Zijn beste vriend Achim toont alleen nog interesse voor de knappe Sandra en zelf probeert hij wanhopig de onmiskenbare versierpogingen van de jonge Anke te ontlopen. Als even later de langverwachte damesploeg uit Berlijn (volgens de geruchten louter bestaande uit meisjes met grote borsten) het laat afweten, en in de plaats daarvan een roeiteam opduikt dat zichzelf propageert als "Queerschläger" ("de homoseksuele peddelbrigade"), is de verwarring bij de roeiers compleet, niet in het minst bij Tobi zelf.
Trailer:21 November
Film: In the Name of - 22:30 uur - Cinema Zed Leuven - Inkom 7,5 euro.

Deze film wordt voorafgegaan door de kortfilm: Cruise Patrol
Verhaal kortfilm: een zwaantje red een homo die in zijn auto door een monster gegijzeld wordt.
Verhaal film In the Name of:
Adam, een katholieke priester op het Poolse platteland, begeleidt met een enorme inzet jongeren met gedragsproblemen. Een van de vrouwen van het dorp, Ewa, voelt zich aangetrokken tot Adam. Adam houdt de boot af, schermend met zijn trouw aan God. Maar het celibaat is niet zijn enige reden. Het priesterschap was altijd een vlucht voor zijn echte verlangens. Tot hij Dyna ontmoet, de vreemde en zwijgzame zoon van een eenvoudige landbouwersfamilie. Zal Adam trouw kunnen blijven aan zijn geloftes?
Trailer:22 november en 25 november (verschillende locaties)

Film: Kill Your Darlings
22 november - 20 uur - Kinepolis Leuven - Inkom 8 euro
25 november - 20:30 uur - CC Westrand Dilbeek - Inkom 6 euro.
De film wordt voorafgegaan door de kortfilm: Carpe Jugular
Verhaal kortfilm: In het liefdesleven wordt er veel pijn gedaan, maar echte liefde heelt alle wonden.
Verhaal Kill Your Darlings:
Een biografisch drama over de jongvolwassen jaren van de schrijvers van de Beat Generation, begin jaren '40.
Aan de universiteit raakt de timide Allen Ginsberg bevriend met de extraverte Lucien Carr dankzij hun gemeenschappelijke interesse voor poëzie. Via Lucien ontdekt Allen het bruisende, jazzy nachtleven van New York, maar ook de inspirerende effecten van alcohol en drugs op zijn schrijven. Zo ontmoet hij auteurs als Jack Kerouac en William Burroughs.
Trailer:23 november
Film: Chez Nous - Bioscoop premiere - 17 uur - Kinepolis Leuven - Inkom 8 euro.

Verhaal:
Chez Nous" is een levendig café chantant in hartje Amsterdam. Wanneer uitbater Adje in het ziekenhuis belandt, ontdekken een paar vaste klanten dat de zaak op de rand van het faillissement balanceert. De vrienden willen vermijden dat hun stamcafé openbaar verkocht wordt, maar hebben geen idee hoe ze uit de financiële put kunnen raken, tot ze horen dat het Rijksmuseum tijdelijk een van 's werelds duurste diamanten halssnoeren tentoonstelt. En als de stad tijdens de Gay Pride helemaal op z'n kop staat, kan een goed georganiseerde kunstroof toch niet zo moeilijk zijn?
Trailer:23 November
Film: Dual - Bioscoop premiere - 20 uur - Cinema Zed Leuven - Inkom 7,30 euro.

Voor de hoofdfilm (Dual) de kortfilm: I Love Her
Verhaal kortfilm: : Het lijkt een briljant idee om het meisje van je dromen te verleiden met een liedje dat je speciaal voor haar geschreven hebt.
Verhaal film Dual:
Iben, een knap meisje van 25, is in Denemarken op de eerste vlucht naar een willekeurige vakantiebestemming gestapt. Zwaar weer dwingt het vliegtuig te landen in Slovenië. Tina, eveneens 25, brengt de passagiers naar een hotel in de hoofdstad Ljubljana. Iben smeekt Tina om een rondleiding in de stad. Het blijkt goed te klikken tussen de twee meisjes. Maar hoewel ze beiden een nieuwe richting willen inslaan, is voorzichtigheid geboden. Een van hen draagt namelijk een geheim met zich mee.
Trailer:26 november
Film: Out in the Dark - 20:30 uur - Raadzaal Stadhuis Halle - Inkom 3;50 euro

Verhaal:
Nimr, een Palestijnse psychologiestudent uit Ramallah, droomt ervan te studeren aan de prestigieuze Princeton-universiteit in Amerika. Tijdens een van zijn illegale nachtelijke escapades over de grens in Tel Aviv wordt hij halsoverkop verliefd op de Israëlische advocaat Roy. Even leven Nimr en Roy op een roze wolk. Terwijl hun relatie zich ontwikkelt, wordt Nimr geconfronteerd met de harde realiteit van de Palestijnse maatschappij en een familie die zijn seksualiteit niet accepteert. Maar ook Israël vormt een bedreiging: daar wordt hij vervolgd om zijn afkomst. Noodgedwongen moeten Nimrs toekomstdromen plaatsmaken voor overlevingsstrategieën.
Trailer:26 november
Film: The World Unseen - 20 uur - GCC De Merelborre - Sint Pietersleeuw - Inkom 3 euro.

Verhaal:
Kaapstad, 1952. Miriam houdt een winkeltje open. Ze heeft twee kinderen en een man die niet vies is van een slippertje. Ze is zwanger en voelt zich opgesloten in haar benauwende bestaan. In de stad wandelt ze het café binnen van de jonge, vrijdenkende Amina en de kleurling Jacob. Voor Amina is het liefde op het eerste gezicht. Tussen de twee vrouwen groeit de spanning.
Trailer:28 November
Film: Noordzee Texas - Belgisch - 20 uur - GCC De Merselborre - Sint Pieters Leeuw - Inkom 3 euro

Verhaal:
Pim woont met zijn moeder, Yvette Bulteel, in een morsig huisje in een achterafstraatje ergens aan de Belgische kust. Hij is verliefd op Gino, de buurjongen. Al van in hun kindertijd hing er een zekere spanning tussen de twee. Nu is Gino Pims stoere motorheld. Kille spot, kleine vernederingen, minieme sprankeltjes hoop, daaruit bestaat Pims leven. Op een dag gaat Yvette ervandoor met Zoltan, een jonge kermisgast. Pim, die alleen achterblijft, grijpt zijn kans en ziet dromen halve waarheden worden...
Trailer:Website holebi filmfestival =====> KLIK HIER


MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: holebifilmfestival

Dit bericht is gepost op 09 October, 2014 en 3088 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

22 november 2019 - Boots Club Big & Bear
23 november 2019 - Boots Club Anniversary
23 november 2019 - Lesbian Message Party
23 november 2019 - Revelation
29 november 2019 - Boots Club Leather Rubber
30 november 2019 - Boots Club Anniversary
07 december 2019 - Spotlight
14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party
21 december 2019 - Girls for Girls

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Populaire Vlaamse serie wtFOCK toont mooie verhaallijn rond homo koppeltje, maar ook homofobische aanval + 3 video's.

 

Naar aanleiding van Rode Neuzen Dag, het verhaal van een Vlaamse jonge transgender man.

 

Gentse studenten vestigen aandacht op onredelijke vragen die holebi & trans asielzoekers krijgen.

 

Dit zijn de straffen voor Belgische homofobe en racistische voetbalsupporters.

 

Man riskeert celstraf na aanval op Turkse lesbienne in Vlaams-Brabant.

 

5 Vlaamse transgenders over de strijd na de operatie, het zijn niet altijd succes verhalen zoals dat van Bo en Sam.

 

Belgie moet ontwikkelingssteun herbekijken inzake mogelijke invoering doodstraf holebi's in Oeganda.

 

Belgische top voetbal scheidsrechter komt uit de kast + lijstje andere Belg scheidsrechters & prof voetballers.

 


Buitenlands nieuws

Homo & biseksuele mannen beschouwen racisme (bijna) als normaal op dating-apps.

 

57 Britse politici stemden niet voor Europese resolutie die Pools wetsvoorstel afkeurt.

 

Aantal zelfmoorden onder homo's en lesbiennes daalt met dank aan legalisatie homohuwelijk.

 

Oplichters doen zich voor als slachtoffers holebi- of transfobie op Grindr.

 

In dit land worden holebi's, transgenders, feministen en atheïsten geclassificeerd als extremisten.

 

Reclame video vertelt in 2 minuten lesbische love story die gaat over 30 jaar.

 

Frisdrankmerk komt met pro holebi transgender en dragqueen video in Argentinië.

 


Showbizz nieuws

Amerikaans acteur en vriend verloofd.

 

Amerikaans Sense8 en Stargate Universe acteur uit de kast in holebi magazine.

 

Ellen DeGeneres krijgt award die haar hele carrière in de bloemetjes zet.

 

Zanger Ricky Martin 10 maand na geboorte dochtertje, papa van zoontje.

 

Film over holebi's wint Canvas Publieksprijs op Film Fest Gent + film trailer.