Belangrijkste awards voor holebi & transgender film prijzen uitgereikt + 3 video's.

Het meest belangrijke festival voor holebi en transgender filmmakers en holebi en transgender kortfilms, maakte zopas zijn winnaars bekend. Het holebi en transgender Prize Festival in Cardiff, Wales, gaf ruim 31.670 euro aan de winnaar van de beste kort film wereldwijd. De prijs die de filmmaker helpt bij zijn of haar volgende project is trouwens de hoogste cash prijs die men kan winnen voor een kortfilm met holebi transgender of hetero thema wereldwijd.

En de cash prijs die nu al het hoogste is op gelijk wel ander filmfestival wordt volgend jaar nog hoger. Dat kondigde zopas de nieuwe baas van het festival aan. Michael Bischop zei dat er bij de geldprijs van 31.670 euro ruim 12.670 euro bij komt. Deze verrassende aankondiging deed hij op het einde van de ceremonie rond het Iris Awards festival, dat vijf dagen duurt en filmmakers trekt vanuit Australiƫ, Israƫl, Canada enz...

Dit jaar ging de hoofd prijs naar de kortfilm 'All God's Creatures, over een relatie tussen twee jonge broers na de dood van hun vader.
- De Best Britisch short film prize ging naar de film: 'Middle Man' een liefdesverhaal.
- De Best full-lenght feature film prize ging naar de film 'Boys Meets Girl', een verhaal over een opgroeiend Amerikaans transgender meisje.
- Acteur Michael Welch, bekend uit zijn rol in de serie Twilight won de titel van beste mannelijke acteur voor zijn rol als Robby, de beste vriend van het transgender meisje uit de film 'Boys Meets Girl'.
- Actrice Kate Trotter won de titel van beste actrice voor haar rol als Alice een oudere lesbienne in de film 'True Love'.
- En de Iris Prize Youth award ging naar de kortfilm 'Bombshell'.

Zie hieronder in drie video complicaties van de deelnemers aan het holebi en transgender kortfilmfestival

holebi info eigen berichtgeving 2014

Dit bericht is gepost op 12 October, 2014 en 2659 keer gelezen.