Burgemeester van Rome daagt Italie en kerk uit met erkenning homohuwelijken + video.
De burgemeester van Rome heeft gisteren openlijk de Italiaanse wet genegeerd door het huwelijk van enkele holebi koppels te erkennen. Italiƫ kent nog steeds geen homohuwelijken maar de huwelijken die nu erkend zijn door de burgemeester van Rome zijn wel wettelijk.

Het was een uniek gebeuren. Gisteren op het moment dat de Rooms Katholieke kerk besloot geen nieuwe koers te varen betreffende zijn standpunten tegenover homoseksuelen maakte de burgemeester van Rome een krachtig standpunt. Burgemeester Ignazio Marino erkende gisteren maar liefst 16 huwelijken van homo en lesbische koppels wiens huwelijken zijn afgesloten in Spanje, Portugal en de Verenigde Staten en deze zijn nu wettelijk erkend in Rome.

Deze zet is een directe provocatie tegen de Italiaanse overheid inclusief de Rooms Katholieke Kerk. De Italiaanse minister Angelino Alfano liet al weten dat de burgemeester de huwelijken moet annuleren maar die weigert dat. Eerder gebeurde iets gelijkaardigs in Bologne waar ook enkele homohuwelijken werden erkend die eveneens niet werden geannuleerd na bedreigingen van de Italiaanse overheid. Bekijk hieronder een video rond het hele gebeuren:
holebi info eigen berichtgeving 2014

Dit bericht is gepost op 19 October, 2014 en 2723 keer gelezen.