Belg hetero in elkaar geslagen omdat dader dacht dat hij homo was.
Eerder kon je bij holebi info al lezen dat heteroseksuelen het slachtoffer werden van homofoben omdat zij verkeerdelijk dachten dat het slachtoffer homo was, het ging daarbij steeds om feiten in het buitenland maar nu was het zopas ook in ons landje raak.

De 18-jarige Rigel Taeymans (foto) uit Nieuwrode bij Holsbeek werd in de nacht van vrijdag op zaterdag het slachtoffer van een homofoob. Taeymans is hetero maar de 16-jarige dader dacht dat hij homo was. De feiten speelden zich af op de nachtbus van Leuven naar Aarschot. Rigel vertelde in de krant het Laatste Nieuws dat hij en twee vriendinnen eerst bespuwd werden en dat hij daarna aangevallen werd. "Ineens kreeg ik een vuistslag, daarna kreeg ik er nog een op mijn neus," aldus Taeymans. De dader, een 16-jarige uit Rotselaar stopte pas met slaan toen een vriend tussenbeide kwam. De buschauffeur zette de dader uit de bus.

Taeymans diende een klacht in bij de politie en ging naar een dokter om zijn verwondingen te laten vaststellen. Hij hield er een gekneusde neus en pijnlijke tanden aan over. Waarom hij aangevallen werd? De vader van Rigel ging naar de ouders van de dader om uitleg te vragen, daar antwoordde de 16-jarige dader dat hij had geslagen omdat Taeymans er homo uitzag. Rigel zegt dat hij 100 procent heteroseksueel is en laat weten dat hij het vooral ook erg vind dat de dader zich niet eens excuseerde en dat diens moeder hem zelfs steunde en dat hij niet snapt dat je zulk nutteloos geweld kan steunen.


Bron: hln.be 2014

Dit bericht is gepost op 22 October, 2014 en 3427 keer gelezen.