Het zou leuk zijn dat holebi zijn gewoon was, aldus Nederlands acteur.De Nederlandse acteur Ferry Doedens, 24, zou graag willen dat homoseksualiteit niet meer een apart onderwerp hoefde te zijn. "Het zou zo normaal moeten zijn dat er geen aandacht voor gevraagd hoeft te worden, zegt Doedens die zelf openlijk homo is.

"In Nederland doen we allemaal alsof we heel tolerant zijn tegenover homo's, maar tegelijkertijd worden er nog steeds mannen in elkaar geslagen omdat ze hand-in-hand lopen of elkaar zoenen. Dat botst in mijn hoofd." Verder zegt hij dat hij denkt dat Nederland best tolerant is, zolang het niet te dicht bij komt. "Gordon en Gerard Joling vinden ze allemaal enig, als we ze maar neit in het echt hoeven te zien zoenen met mannen, dat wordt dan 'vies' gevonden."

Doedens is zopas met Groupon een samenwerking gestart, waarbij voor het COC (de Nederlandse holebi federatie) via donatiedeals geld wordt ingezameld voor het geven van voorlichting over holebi's op middelbare scholen in Nederland. "Als je op de middelbare school zit heb je nog heel erg last van groepsdruk, dan noem je iemand 'homo', omdat het stoer is. Dat ben ik zelf ook tegengekomen toen ik jong was. Het COC wil jongeren duidelijk maken dat homoseksueel zijn helemaal niet raar is en eigenlijk ook geen scheldwoord is."

Verder zei de acteur dat zijn verhaal in de soap Goede Tijden Slechte Tijden, waarin hij de rol van de homoseksuele Lucas speelt, regelmatig terugkomt in de voorlichtingen van het COC. "Ik vind dat heel gaaf, dat we iets maken waar mensen blijkbaar toch ook iets van leren. Dat ze daardoor heel anders gaan kijken naar homo's. Dat komt ook omdat mensen een vertekend beeld hebben van homo's, leernichten, de gaypride en veel roze. Dat is er ook een onderdeel van, maar er is nog zoveel meer." Dat de eerste zoen die zijn personage Lucas met een mannelijke tegenspeler had, wereldwijd nieuws was noemt de acteur idioot. "Ik weet nog zo goed dat ik heel veel leuke reacties heb gekregen toen, maar dat ik me er tegelijk ook erg over verbaasde dat het mensen blijkbaar zo bezighield. Daaruit blijkt maar dat dat homoseksualiteit nog lang niet normaal is. En dat is jammer."


Bron: nu.nl 2014

Dit bericht is gepost op 27 October, 2014 en 2943 keer gelezen.