Je leest:

Holebi's, transgenders & hetero's uit Limburg niet blij met minister Homans (N-VA).
Gisteren kon je al bij holebi info lezen dat minister Liesbeth Homans (N-VA) onder vuur ligt vanwege het plan om een holebi gids uit te brengen voor holebi's om homofobie te voorkomen, vandaag blijkt de minister ook in de provincie Limburg op weinig sympathie te mogen rekenen.

Vandaag overhandigen de voorzitters van de drie Limburgse adviesraden Gelijke Kansen een brief aan minister Liesbeth Homans (N-VA) en de Commissie Gelijke Kansen van het Vlaams Parlement waarin ze een aantal bezorgdheden en concrete vragen formuleren. Samen vertegenwoordigen deze raden meer dan zestig Limburgse verenigingen en organisaties in Limburg waaronder ook alle zeventien holebi én transgender verenigingen.

De Limburgse vrouwenraad (LVR), de Limburgse Gehandicaptenraad (LIGA) en de Limburgse Holebi- en Transgenderadviesraad (LIHTAR) uiten hun bezorgdheid over de afslanking van de provinciebesturen en het aangekondigde verdwijnen van hun persoonsgebonden bevoegdheden. Daardoor dreigen zorgvuldig opgebouwde netwerken, acties, vormingen, studiedagen en sensibiliseringscampagnes van de provinciale diensten Gelijke Kansen te verdwijnen.

In Limburg zijn er al meer dan 15 jaar lang officiële provinciale adviesraden actief voor gender/gelijke kansen voor holebi's en transgenders, vrouwen en mannen en personen met een handicap. De doelgroepen die eveneens vervat zijn in het Vlaamse gelijkekansenbeleid waar minister Homans in de nieuwe Vlaamse regering bevoegd voor is.

“We betreuren ten zeerste dat alle opgebouwde netwerken, acties, vormingen, studiedagen en sensibiliseringscampagnes van de provinciale diensten Gelijke Kansen plotseling worden afgeschaft. We zijn er namelijk van overtuigd dat eventuele initiatieven die in de toekomst de provincies moeten bereiken vanuit Gelijke Kansen Vlaanderen niet zullen doorsijpelen tot in alle gemeenten en nooit alle waardevolle inspanningen kunnen vervangen die vandaag door de provincies worden geleverd“, zo staat in de brief die is ondertekend door de drie voorzitters van de provinciale raden. “Ook krijgen we vanuit de Limburgse gemeenten het signaal dat zij niet voldoende middelen of expertise ter beschikking hebben om zelf een actief gelijkekansenbeleid uit te bouwen. Ondersteuning en coördinatie vanuit de provincie is in de praktijk een conditio sine qua non.“

De drie voorzitters vrezen dat na het verdwijnen van het provinciale gelijkekansenbeleid en eventuele extra inspanningen op federaal vlak dat heel wat burgers niet bereikt worden als er geen tussenniveau is dat dit beleid vertaalt naar een Limburgse context en initiatieven faciliteert, coördineert en ondersteunt.
“Wij houden een warm pleidooi voor een gelijkekansenbeleid dat in tijden van besparingen en schaarste niet naar de achtergrond verdwijnt maar integendeel versterkt wordt om onverdraagzaamheid, verzuring, holebi- en transfobie en seksisme tegen te gaan, alleenstaande ouders (vooral vrouwen) een menswaardig bestaan te garanderen, te ijveren voor de rechten voor personen met een handicap zoals bepaald in het VN-Verdrag. Wij, organisaties uit het middenveld, vragen ons af hoe onze bekommernissen een stem zullen krijgen zonder georganiseerde bovenlokale participatie.” In de brief vragen de voorzitters ook een antwoord op zes vragen over de toekomst van het gelijkekansenbeleid in Limburg na de overname door Vlaanderen. Om een antwoord op die vragen te krijgen vragen de afgevaardigden van de aangesloten verenigingen en organisaties ook om een onderhoud met minister Liesbeth Homans.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE HOLEBI INFO NIEUWS:
BELG GIDS VOOR HOLEBI'S OM HOMOFOBIE TE VERMIJDEN IS DE WERELD OP ZIJN KOP
AMNESTY WIL DAT EU MEER DOET VOOR HOLEBI'S & TRANSGENDERS
BELG HOMO ORGANISATORS MR GAY VLAANDEREN WORDEN DIRECTEURS EUROPA MR GAY WORLD
TRANSGENDER VROUW WINT NA 17 JAAR STRIJD TEGEN IERSE OVERHEID
OP KOMST NIEUW TV PROGRAMMA OVER HOLEBI JONGEREN GELIJK UIT DE KAST


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 30 October, 2014 en 2909 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 € korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

29 maart 2019 - Lush
30 maart 2019 - Bear Party
30 maart 2019 - Velvet69 No Limits
30 maart 2019 - Senses 3
02 april 2019 - Alaska Thunderfuck
05 april 2019 - Girls for Girls
06 april 2019 - Le Zoo
06 april 2019 - Cave 13
12 april 2019 - Kinky Night
19 april 2019 - La Demence Easter

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Over Vlaamse holebi & transgender jongeren en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

 

Belgische verkiezingen, Groen lanceerde Regenboogplan.

 

Bericht over aanslag op homobars in Oostende zorgt voor paniek + video.

 

Belg verkiezingen: welke partij sluit het best aan bij je mening over holebi, transgender+ rechten en meer? Doe de test...

 

Belgie gaat chemseks onder homo en biseksuele mannen onderzoeken en bespreekbaar maken.

 


Buitenlands nieuws

Japanse voetbalster wil dat andere Olympische holebi & trans sporters ook uit de kast komen.

 

Brunei komt met wet die dood stenigen van holebi's toestaat.

 

Kinderen van lesbische ouders experimenteren meer.

 

Positieve zaken uit wereldwijd rapport rond gelijke rechten wetten voor holebi's.

 

Kenia weer stap dichter bij om homoseksualiteit uit de strafwet te halen.

 


Showbizz nieuws

Eerste transgender personage (door trans actrice) in populaire soap.

 

Dove transgender man krijgt rol in DC superhelden Tv serie Titans.

 

Voor het eerst transgender model in project Runway.

 

Conchita Wurst toont opnieuw nieuwe look, fans geschokt maar tevreden + video.

 

Sam Smith komt uit de kast als genderqueer.