Je leest:

Holebi's, transgenders & hetero's uit Limburg niet blij met minister Homans (N-VA).
Gisteren kon je al bij holebi info lezen dat minister Liesbeth Homans (N-VA) onder vuur ligt vanwege het plan om een holebi gids uit te brengen voor holebi's om homofobie te voorkomen, vandaag blijkt de minister ook in de provincie Limburg op weinig sympathie te mogen rekenen.

Vandaag overhandigen de voorzitters van de drie Limburgse adviesraden Gelijke Kansen een brief aan minister Liesbeth Homans (N-VA) en de Commissie Gelijke Kansen van het Vlaams Parlement waarin ze een aantal bezorgdheden en concrete vragen formuleren. Samen vertegenwoordigen deze raden meer dan zestig Limburgse verenigingen en organisaties in Limburg waaronder ook alle zeventien holebi én transgender verenigingen.

De Limburgse vrouwenraad (LVR), de Limburgse Gehandicaptenraad (LIGA) en de Limburgse Holebi- en Transgenderadviesraad (LIHTAR) uiten hun bezorgdheid over de afslanking van de provinciebesturen en het aangekondigde verdwijnen van hun persoonsgebonden bevoegdheden. Daardoor dreigen zorgvuldig opgebouwde netwerken, acties, vormingen, studiedagen en sensibiliseringscampagnes van de provinciale diensten Gelijke Kansen te verdwijnen.

In Limburg zijn er al meer dan 15 jaar lang officiële provinciale adviesraden actief voor gender/gelijke kansen voor holebi's en transgenders, vrouwen en mannen en personen met een handicap. De doelgroepen die eveneens vervat zijn in het Vlaamse gelijkekansenbeleid waar minister Homans in de nieuwe Vlaamse regering bevoegd voor is.

“We betreuren ten zeerste dat alle opgebouwde netwerken, acties, vormingen, studiedagen en sensibiliseringscampagnes van de provinciale diensten Gelijke Kansen plotseling worden afgeschaft. We zijn er namelijk van overtuigd dat eventuele initiatieven die in de toekomst de provincies moeten bereiken vanuit Gelijke Kansen Vlaanderen niet zullen doorsijpelen tot in alle gemeenten en nooit alle waardevolle inspanningen kunnen vervangen die vandaag door de provincies worden geleverd“, zo staat in de brief die is ondertekend door de drie voorzitters van de provinciale raden. “Ook krijgen we vanuit de Limburgse gemeenten het signaal dat zij niet voldoende middelen of expertise ter beschikking hebben om zelf een actief gelijkekansenbeleid uit te bouwen. Ondersteuning en coördinatie vanuit de provincie is in de praktijk een conditio sine qua non.“

De drie voorzitters vrezen dat na het verdwijnen van het provinciale gelijkekansenbeleid en eventuele extra inspanningen op federaal vlak dat heel wat burgers niet bereikt worden als er geen tussenniveau is dat dit beleid vertaalt naar een Limburgse context en initiatieven faciliteert, coördineert en ondersteunt.
“Wij houden een warm pleidooi voor een gelijkekansenbeleid dat in tijden van besparingen en schaarste niet naar de achtergrond verdwijnt maar integendeel versterkt wordt om onverdraagzaamheid, verzuring, holebi- en transfobie en seksisme tegen te gaan, alleenstaande ouders (vooral vrouwen) een menswaardig bestaan te garanderen, te ijveren voor de rechten voor personen met een handicap zoals bepaald in het VN-Verdrag. Wij, organisaties uit het middenveld, vragen ons af hoe onze bekommernissen een stem zullen krijgen zonder georganiseerde bovenlokale participatie.” In de brief vragen de voorzitters ook een antwoord op zes vragen over de toekomst van het gelijkekansenbeleid in Limburg na de overname door Vlaanderen. Om een antwoord op die vragen te krijgen vragen de afgevaardigden van de aangesloten verenigingen en organisaties ook om een onderhoud met minister Liesbeth Homans.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE HOLEBI INFO NIEUWS:
BELG GIDS VOOR HOLEBI'S OM HOMOFOBIE TE VERMIJDEN IS DE WERELD OP ZIJN KOP
AMNESTY WIL DAT EU MEER DOET VOOR HOLEBI'S & TRANSGENDERS
BELG HOMO ORGANISATORS MR GAY VLAANDEREN WORDEN DIRECTEURS EUROPA MR GAY WORLD
TRANSGENDER VROUW WINT NA 17 JAAR STRIJD TEGEN IERSE OVERHEID
OP KOMST NIEUW TV PROGRAMMA OVER HOLEBI JONGEREN GELIJK UIT DE KAST


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 30 October, 2014 en 2855 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 € korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

25 januari 2019 - Boots Club
26 januari 2019 - Sparkle
26 januari 2019 - Boots Club 2Parties
26 januari 2019 - Gay Only
27 januari 2019 - Boots Afternoon
01 februari 2019 - Boots Club
02 februari 2019 - Female Fever
02 februari 2019 - Boots Club 3Parties
02 februari 2019 - E.V.E Woman Only
02 februari 2019 - Cafeina

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Antwerpse dansformatie Trinxx blies Nederlanders van hun sokken + video.

 

N-VA Schepen klaagt gebruik van het woord 'homo' als scheldwoord aan na Facebook grap.

 

Koen Crucke en Johny Voners als homo travestie koppel in musical.

 

Man uit Blankenberge slaat deurwaarder en politieman in elkaar, deels met homofobisch motief.

 

Belgische politici en Amnesty veroordelen nieuwe vervolgingen van holebi's in Tjetsjenie.

 


Buitenlands nieuws

Amerikaans voetballer kwam zopas uit de holebi kast.

 

9 daders van homofobe aanval met zuur gooien in Londen veroordeeld.

 

Kinderboekjes met holebi en transgender thema zijn belangrijk op school. + link lijst Nederlandstalige boekjes

 

Wat het laatste taboe blijft binnen de holebi gemeenschap wereldwijd.

 

Google onder vuur wegens aanbieden anti holebi & transgender app.

 

Eerste Duitse transgender parlementaria uit de kast.

 


Showbizz nieuws

Eerste glimp van transgender superheldin uit Tv-serie Supergirl.

 

Zanger Sam Smith kreeg een Drag Queen naam van Elton John.

 

Film met lesbisch thema van Nederlandse filmregisseur uitgesteld tot volgend jaar.

 

24-jarige Puerto Ricaanse rapper overleden + video.