NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Apple-CEO Tim Cook komt uit de kast.In een open brief in Bloomberg Buisinessweek heeft de 53-jarige CEO van Apple, Tim Cook, bevestigd wat al langer een gerucht was. "Ik ben homo en daar ben ik trots op. Ik beschouw het als een van de mooiste gaven die God me heeft gegeven," schreef hij onder andere in zijn open brief.

Verder schreef Cook dat het geen gemakkelijke beslissing was om uit de kast te komen. "Privacy is erg belangrijk voor mij, en ik hou graag vast aan een klein deel ervan." Maar naar eigen zeggen kon hij toch niet langer zwijgen. "Ik geloof erg in de woorden van Dr. Martin Luther King, die zei: 'De belangrijkste vraag in het leven is: 'Wat doe ik voor anderen?' Ik challenge mezelf vaak met die vraag, en dan besef ik dat mijn eigen verlangen voor mijn persoonlijke privacy me tegenhoudt om iets te doen wat veel belangrijker is. Dat is wat me vandaag drijft.'"

Verder zei hij: "Al jaren lang ben ik heel erg open over mijn seksuele geaardheid. Veel collega's bij Apple weten dat ik gay ben, en het lijkt geen verschil te maken in hoe ze mij behandelen. Let wel, ik heb het grote geluk dat ik kan werken in een bedrijf dat houdt van creativiteit en innovatie en dat beseft dat je alleen kan bloeien als je de verschillen van mensen omarmt. Niet iedereen heeft dat geluk."

Cook gaat verder: "Homo zijn heeft me beter doen begrijpen hoe het voelt om deel uit te maken van een minderheid en zo ken ik ook de uitdagingen waar andere mensen in andere minderheden elke dag mee vechten. Soms is het hard en ongemakkelijk, maar het heeft me ook het vertrouwen gegeven om mezelf te zijn, om mijn eigen weg te volgen. Het heeft me de huid van een neushoorn gegeven, wat handig is als je de CEO van Apple bent." In de brief schreef hij ook dat hij vind dat de wereld zoveel veranderd is sinds hij kind was, en legt hij ook uit waarom hij nu pas uit de kast komt én het alsnog nodig vond om dit te doen.

"Amerika gaat in de richting van het goedkeuren van het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht, en de publieke figuren die moedig uit de kast zijn gekomen hebben bijgedragen aan een andere perceptie. Ze hebben ervoor gezorgd dat de cultuur toleranter is geworden. Maar toch bestaan er in de meerderheid van de staten nog altijd wetten die het mogelijk maken om mensen te ontslaan op basis van hun seksuele geaardheid. Ontelbaar veel mensen, vooral kinderen, hebben angst voor mishandeling omwille van hun geaardheid. Dus als de wetenschap dat de CEO van Apple gay is iemand kan helpen met de zoektocht naar wie hij of zij echt is, of ervoor kan zorgen dat je je minder eenzaam voelt, of mensen kan inspireren om op te komen voor hun rechten, dan is het het waard om hiervoor mijn privacy aan de kant te schuiven. Ik ben een ingenieur. Maar ook een oom, een natuurliefhebber, een fitnesser, een zoon van het Zuiden, een sportfanaat, en nog veel andere zaken. Ik hoop dat de mensen respect hebben voor mijn verlangen om mezelf te focussen op die zaken waar ik het meeste talent voor heb en het werk dat me genot verschaft.'"Bron: demorgen.be

Dit bericht is gepost op 30 October, 2014 en 1825 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 november 2019 - Boots Club Mr Fetish
16 november 2019 - Boots Club Anniversary
16 november 2019 - Twinxx
16 november 2019 - Hot R&B HipHop Party
17 november 2019 - Vive La Femme
22 november 2019 - Boots Club Big & Bear
23 november 2019 - Boots Club Anniversary
23 november 2019 - Lesbian Message Party
29 november 2019 - Boots Club Leather Rubber
30 november 2019 - Boots Club Anniversary

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Man riskeert celstraf na aanval op Turkse lesbienne in Vlaams-Brabant.

 

5 Vlaamse transgenders over de strijd na de operatie, het zijn niet altijd succes verhalen zoals dat van Bo en Sam.

 

Belgie moet ontwikkelingssteun herbekijken inzake mogelijke invoering doodstraf holebi's in Oeganda.

 

Belgische top voetbal scheidsrechter komt uit de kast + lijstje andere Belg scheidsrechters & prof voetballers.

 

Voor het eerst in Belgie, wereldwijd bejubeld: Angels in America, aidscrisis in de jaren tachtig (07/11/19 t/m 22/02/20).

 

Belgische voetbalclub moet 5.000 euro boete betalen onder andere wegens homofobie.

 


Buitenlands nieuws

Reclame video vertelt in 2 minuten lesbische love story die gaat over 30 jaar.

 

Frisdrankmerk komt met pro holebi transgender en dragqueen video in Argentinië.

 

Kaaimaneilanden schaffen na acht maanden homohuwelijk af.

 

Trump verliest, drie rechtbanken schrappen anti holebi & transgender wet.

 

Kunstenaar zet beeld met vleugels voor transgender+ gemeenschap in New-York.

 

Parijs krijgt holebi herdenkingsmonument + info over andere wereldwijd.

 


Showbizz nieuws

Amerikaans Sense8 en Stargate Universe acteur uit de kast in holebi magazine.

 

Ellen DeGeneres krijgt award die haar hele carrière in de bloemetjes zet.

 

Zanger Ricky Martin 10 maand na geboorte dochtertje, papa van zoontje.

 

Film over holebi's wint Canvas Publieksprijs op Film Fest Gent + film trailer.

 

Ik, Elton John, memoires van een wereldster en rockdiva, met tal van boek fragmenten.