NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Overwinning Republikeinen zeer slecht nieuws voor Amerikaanse holebi's & transgenders.
Voor Amerikaanse holebi's en transgenders kan een slechte tijd aanbreken. Na vele overwinningen onder huidig president Obama, betekend de overwinning van de Republikeinen in de Senaat slecht nieuws.

De Republikeinen zijn van oudsher zeer anti holebi en vooral ook anti homohuwelijk. De amper op 1 hand te tellen Republikeinse politici die milder zijn wanneer het gaat om gelijke rechten voor holebi's en transgenders worden vaak terug gefloten. Waar Amerikaanse holebi's nu voor moeten vrezen is het feit dat Obama niets meer zal kunnen verwezenlijken op het vlak van meer gelijke rechten voor holebi's en transgenders.

Concreet: om te beginnen zullen de Republikeinen er alles aan doen om de Employment Non-Discrimination Act (ENDA) tegen te houden, iets wat ze eigenlijk al maanden doen, maar nu hebben ze meer macht waardoor het nu al zeker is dat die wet een stille dood zal sterven. De ENDA zou werkgevers verbieden om mensen te ontslaan op basis van seksuele geaardheid of gender identiteit, iets wat momenteel nog volledig legaal is, al hebben sommige werkgevers wel een eigen beleid dat discriminatie van holebi's en transgenders verbied.

Verder zullen de Republikeinen er voor gaan zorgen dat er nooit meer een openlijke holebi wordt verkozen in het Supreme Court (allerhoogste hof), omdat er onder Obama wel veel openlijke wetgevers werden aangesteld waardoor er meer gelijke rechten konden komen voor holebi's en transgenders en enkele staten homohuwelijken kregen. Ook zullen de Republikeinen een oorlog gaan voeren tegen het homohuwelijk. In theorie kunnen ze de klok niet laten terug draaien in de 31 staten met een homohuwelijk, maar ze kunnen en zullen gehuwde holebi koppels het wel moeilijk maken, met bijvoorbeeld bijkomende resoluties of wetten, en volop prediken dat het heterohuwelijk het enige 'normale' is. Ook zullen de Republikeinen er zeer zeker voor gaan zorgen dat religieuze vrijheid hen de kans geeft te discrimineren tegen holebi's en transgenders op basis van hun religieuze vrijheid. Onder Republikeinen bevinden zich enorm veel religieuzen zowel politici als kiezers.

Het is nu al zeker dat Obama niets meer zal kunnen doen op het vlak van het geven van meer gelijke rechten voor holebi's en transgenders. Maar voorlopig kunnen de Republikeinen zelf ook weinig doen want Obama kan telkens zijn veto stellen. Dit kan op termijn wel nefast zijn voor het land.

Veel Amerikanen begrijpen niet dat een president in een democratie geen dictator is, en dat hij niet zomaar alles kan realiseren wat hij wenst. Obama kreeg weinig tijd om de jarenlange knoeiboel van zijn vele Republikeinse voorgangers op te lossen en kreeg daarbij bovendien van diezelfde Republikeinen steeds enorm veel tegenwind waardoor er meer dingen niet konden worden gerealiseerd dan wel. En dat zal er nu niet op beteren, zeer integendeel. Wanneer er binnen twee jaar presidentsverkiezingen zijn en er opnieuw een Republikeins president komt ziet het er nog veel slechter uit voor Amerikaanse holebi's en transgenders dan nu al het geval is, idem voor veel andere Amerikanen, want de Republikeinen zijn bijna tegen alles, vooral tegen het feit dat Obama er voor wil zorgen dat alle mensen recht hebben op gezondheidszorg (Obamacare). Republikeinen zijn nu eenmaal vooral rijke welgestelde Amerikanen die niet willen delen en zover mogelijk van arme mensen vandaan willen blijven, ze zijn ook grote voorstanders van de vrijheid op het dragen van een wapen en zullen er dus ook alles aan doen om zowel de gezondheidszorg als de wapenwet terug te hervormen, met alle gevolgen van dien voor miljoenen mensen.

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 06 November, 2014 en 2083 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Politici in Oostende maken ruzie over regenboogzebrapad.

 

Weer een Belgische plaats op komst met een regenboogzebrapad + lijstje.

 

Eén programma Iedereen beroemd zoekt ook holebi's e.a voor: op zoek naar een virusvriend + video.

 

50 inwoners van Ronse wonnen een regenboog mondmasker.

 

Hoera, ze hebben het gehaald, Bart & Olivier in de VS met zoontje Warre + extra info.

 

Blind Getrouwd: al 10% holebi's schreef zich in, schrijf jezelf ook in, vooral lesbiennes.

 

Homo koppel uit West-Vlaanderen slachtoffer van homofobisch vandalisme door regenboogvlag.

 


Buitenlands nieuws

Een derde transgender en niet-binaire jongeren deed afgelopen jaar zelfmoord poging.

 

1e Lesbisch live Facebook huwelijk in eerste Centraal Amerikaans land waar holebi's kunnen trouwen + video + lijst.

 

Humanitaire crisis voor holebi & transgender+ personen dreigt in gemenebestlanden door coronavirus.

 

Opnieuw homofobe aanval in Amsterdam + video.

 

Video met schaduwpoppen toont liefdesverhaal tussen twee mannelijke giraffen.

 

Hongarije voert ondanks protest toch anti transgender wet in.

 


Showbizz & Sport

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.

 

Britse voetbal bazen praten met nicht van Justin Fashanu over 7 prof voetballers in de kast + info.

 

Pixar komt met holebi kortfilm op Disney+ (+ trailer).

 

Waarom Ruby Rose stopt als Batwoman - makers nu op zoek naar andere lesbische actrice.