Acteur Colin Farrell komt op voor holebi's in Ierland.

Volgend jaar kunnen de inwoners van Ierland in een referendum beslissen over het feit, of homo's en lesbiennes wel of niet kunnen trouwen. Naar aanleiding daarvan, zijn er al tal van campagnes aan de gang, vooral afkomstig uit de kampen van de voorstanders, waaraan ook steeds meer beroemdheden deelnemen.

Zoals de Ierse acteur Colin Farrell, die zelf een homo broer heeft. In een open brief in de Sunday World, roept hij de Ieren op om volgend jaar massaal Ja te stemmen in het referendum. "Hoe vaak krijgen we de kans om geschiedenis te schrijven? De wereld kijkt toe, laat ons het goede voorbeeld geven," aldus de acteur. Voor Farrell is het eenvoudig, de Ieren moeten massaal ja stemmen. Om zijn punt kracht bij te zetten haalt hij minder fraaie herinneringen op aan zijn jeugd, en vooral die van zijn broer Emon die homo is.

"Mijn broer heeft er niet zelf voor gekozen om homo te zijn. Wel was hij altijd wel trots op wie hij was, zelfs wanneer anderen hem terzijde schoven met hun vuisten, hem uitlachte en belachelijk maakte, hield hij zijn waardigheid en integriteit hoog. Vandaag woont hij samen met zijn vriend in Dublin, en ze zijn het gelukkigste koppel dat ik ken. Maar toch moesten ze om te kunnen trouwen naar een ander land reizen. Ze zijn in Canada getrouwd, en dat is toch absurd, dat je niet eens kan trouwen in je eigen land met de persoon die je graag ziet. Ook daarom is dit een persoonlijke zaak voor mij. Het feit dat mijn broer Ierland moest verlaten om zijn droom te kunnen waarmaken, trouwen met de man waarvan hij houdt. De tijd is gekomen om recht e doen zegevieren. We moeten allemaal Ja stemmen zodat iedereen kan trouwen met wie hij of zij wil."

Ierland is trouwens het enige land waar holebi's nog niet kunnen trouwen in het Verenigd Koninkrijk.


holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 17 November, 2014 en 4279 keer gelezen.