Wat er gebeurde toen een vader raad vroeg over de coming out van zijn zoon aan onbekenden.

Wat er gebeurde toen een alleenstaande vader onbekende om raad vroeg om te helpen rond de coming out van zijn zoon. Reddit gebruiker HeMeYou werd gelukkig overweldigd door de adviezen van onbekenden nadat hij per ongeluk had ontdekt dat zijn zoon uit kast wilde komen.

Een alleenstaande vader van 38 plaatste een oproep op Reddit nadat hij via Google zoekacties had ontdekt dat zijn zoon op zoek ging naar manieren om uit de homo kast te komen. De vader schreef dat hij zijn bijna 14-jarige zoon wilde steunen in dat proces maar dat hij niet goed wist wat hij moest doen. De vader kreeg ontzettend veel reacties, die allemaal positief waren. Veel reacties kwamen van ouders van holebi kinderen en deelden hun eigen ervaringen.

Een ouder stelde voor om via Google in te typen: 'hoe vertel ik mijn zoon dat ik van hem hou en hem steun ook al is hij homo', en doe dan net als je zoon, vergeet je zoek geschiedenis te wissen'. Een andere ouder schreef dat hij zijn zoon tijd moest geven en dat hij wel zijn eigen moment zou kiezen om uit de kast te komen, en dat hij dan meteen kan duidelijk maken dat hij nog steeds van hem houdt en hem steunt. En zo volgenden er nog heel wat positieve reacties.

De vader postte enkele dagen later wat er gebeurde.
"Ik begon met mijn zoon te praten over verschillende zaken uit de media, om op een bepaald moment uit te komen op het feit dat Apple CEO Tim Cook uit de homo kast was gekomen, en dat ik dat oké vond. En ik vroeg hem wat hij daar zelf van vond. Ik verwachte dat hij op een typische tiener manier zou reageren, als oh, oké, of zoiets in die stijl. Maar in plaats daarvan kreeg ik een gedetailleerd antwoord wat me heel blij maakte omdat het ook voor het eerst was dat we een ernstig gesprek voerden, maar hij had nog niet gezegd dat hij zelf zo was, enkel dat hij het best goed vond dat Cook uit de kast was durven komen en zo. Ik zei toen iets in de stijl van, dat ik van hem hou ongeacht wie hij is. Hij antwoordde toen alleen maar, ja dat weet ik wel. De volgende dag toen ik hem van school haalde vroeg ik hem of hij al eens verliefd was geweest, maar ik liet bewust het woordje zij achterwege. Hij antwoordde toen, misschien. En ik antwoordde toen, leuk zeg, en wie is de gelukkige? Hij keek me even verbaasd aan, ik weet niet waarom, maar ik denk omdat ik zei wie is de gelukkige in plaats van wie is het gelukkige meisje. Toen zei hij dat het iemand vanuit zijn klas Franse les was. En ik toen weer van, en wat vind je leuk aan hen? Hij dan weer, gewoon dingen, en ik dan weer, ja wat dan? Toen stopte het gesprek even. Daarna zei ik hem, ach wie het ook mag zijn, ze zullen gelukkig zijn met jou als vriendje. Pas bij het avond eten was het zo ver, er was een lange stilte, toen zei mijn zoon dat hij in de auto iets had willen vertellen maar dat hij bang was dat ze dan een auto ongeluk zouden krijgen. Toen zei hij, papa, en er volgde enkele seconde stilte, ik ben homo. Toen was ik zo gelukkig, en gaf hem mijn breedste glimlach, en zei dat ik heel veel van hem hield en gaf hem een dikke knuffel. Later zaten we samen in onze pyjama op de zetel, ik keek naar een kook programma hij zat op zijn ipad, ik had mijn arm rond hem en hij leunde met zijn hoofd op mijn schouder, en het enige wat ik kon denken was, ik ben de gelukkigste vader ter wereld met de leukste zoon ter wereld.

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 18 November, 2014 en 2400 keer gelezen.