Seksuele geaardheid veroorzaakt door genen.

Al vele jaren buigen wetenschappers zich over de vraag waarom is de ene mens hetero, de andere homo, lesbisch, of biseksueel? De laatste jaren komt men grotendeels uit op het feit dat seksuele geaardheid een genetische oorsprong heeft, en dus ook zoals de meesten van ons al lang weten aangeboren is.

Een nieuwe studie heeft nu een grote sprong voorwaarts genomen betreffende het bewijzen dat er een genetische link is met homoseksualiteit. Deze studie, waarbij werd gekeken naar homo broers, is toegevoegd aan de opvatting dat genen invloed hebben om de kans dat een man homo is, maar er zijn nog niet genoeg onderzoeks resultaten om dit helemaal te bewijzen. Nog even opmerken dat de meeste onderzoeken rond seksuele geaardheid gaan rond mannelijke homoseksualiteit en dat vrouwelijke homoseksualiteit apart wordt onderzocht, waarbij er ook verschillende uitkomsten zijn.

Dit onderzoek richtte zich op 800 mannelijke homo broers en zussen. Dokter Alan Sanders van de NorthShore University HealthSystem Research Institute in Evanston, Illinois, zegt dat zijn werk geen bewijs is, maar een vrij goede indicatie is van het feit dat genen op het X-chromosoom de seksuele geaardheid beinvloeden. Studie deelnemer Dr. Chad Zawitz, een arts uit Chicago, noemt het onderzoek een grote stap voorwaards betreffende de wetenschappelijke vragen rond homoseksualiteit en de mogelijkheid om daarmee stigmatisering tegen te gaan. "Homo zijn is zo iets als een bepaalde oogkleur hebben, je wordt er mee geboren, je kan er niets aan veranderen, en het maakt wie je bent," aldus Zawitz, die er aan toevoegd dat heteroseksuelen ook hun geaardheid niet kiezen en dat hij wil begrijpen waarom er mensen zijn die niet willen aannemen dat je met seksuele geaardheid geboren wordt.
Lees ook deel 2 zelfde onderwerp gelijkaardige studie (ook van vandaag 18 november) => KLIK HIER

Ter info over chromosomen
1 man heeft een X en een Y chromosoom.
1 vrouw heeft twee XX chromosomen.
Een X chromosoom is altijd vrouwelijk
Een Y chromosoom is altijd mannelijk
Met andere woorden enkel mannen geven een chromosoom door waardoor wordt bepaald welk geslacht de baby heeft.
En enkel wanneer de man een Y door geeft wordt het kind een jongen.
Verder is er nog een pittig detail.
Wanneer een man een beschadiging heeft aan zijn X chromosoom wordt dit opgelost door een gezond X chromosoom van de vrouw, op voorwaarde dat ze een of twee gezonde X chromosomen heeft natuurlijk. Maar wanneer een man een beschadigde Y doorgeeft kan dit niet worden hersteld door een X en dat verklaart grotendeels waarom er meer jongens geboren worden met een mentale of lichamelijke handicap dan meisjes.


holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 18 November, 2014 en 3914 keer gelezen.