Proces van start rond 1ste homofobe moord in Belgie.Woensdag 19 november gaat eindelijk het proces van start tegen de daders van de eerste homofobe moord in ons landje. In Luik begint men dan met de samenstelling van de jury in het proces tegen de vier die beschuldigd worden van de moord op Ishane Jarfi.

Op 3 mei 2012 werd ons landje opgeschrikt door een eerste homofobe moord. Slachtoffer Ishane Jarfi was sinds 22 april 2012 vermist, zijn levenloze lichaam werd op 3 mei door wandelaars in de bossen terug gevonden in Luik.

De vier beschuldigden zijn: Mutlu Kizilaslan, Jermy Wintgens, Jonathan Lekeu en Eric Parmentier. Alle vier ontkennen ze vandaag dat ze Jarfi hebben in elkaar geslagen en voor dood achtergelaten omdat hij homo was. Het proces moet duidelijk maken of er sprake is van een homofobe moord of niet. Feit is alvast dat Jarfi het slachtoffer werd van zeer zwaar geweld. De verwondingen op zijn lichaam wezen op herhaalde vuistslagen en trappen. Uit de autopsie bleek daarnaast een verbrijzeling van de borstkas en hals, sporen van zware slagen op het hoofd, de borst en de buik.

Op de avond van de verdwijning van Jarfi zagen getuigen van een homobar hem in een auto stappen met vier mensen in. Jarfi zou een paar uitspraken hebben gedaan over zijn seksuele geaardheid wat de vier in de auto niet beviel, waarna ze hem in elkaar sloegen, uitkleedde, vernederde en zelfs verplichte om in de koffer van de wagen te gaan liggen. De vier beschuldigden lieten Jarfi voor dood achter op de plaats waar later zijn lichaam werd gevonden. Met dank aan telefonisch onderzoek konden de vier beklaagden geïdentificeerd worden. De vier beschuldigden staan behalve voor de homofobe moord ook terecht voor diefstal met de verzwarende omstandigheid van doodslag, mishandeling en onmenselijke en vernederende handelingen en vrijheidsberoving met de verzwarende omstandigheid van homofobie. Jermy Wintgens en Jonathan Lekeu moeten zich trouwens nog verantwoorden voor een diefstal met verzwarende omstandigheden die ze eerder in oktober 2011 pleegden tegen een persoon met een handicap. Men verwacht dat het proces vier weken zal duren.

EERDER KON JE OVER DEZE ZAAK BIJ HOLEBI INFO LEZEN:
1ste HOMOFOBE MOORD IN BELGIE (2012)
VADER MOORDENAAR 1ste HOMOFOBE MOORD IN BELGIE IS ZELF HOMO EN SCHAAMT ZICH VOOR ZIJN ZOON (2012)
BROER VAN SLACHTOFFER 1ste HOMOFOBE MOORD SPREEKT OVER VERMOORDE BROER (2012)
POLITICI OVER 1ste HOMOFOBE MOORD IN BELGIE (2012)
VADER SLACHTOFFER 1ste HOMOFOBE MOORD IN BELGIE SCHRIJFT EEN BOEK (2013)
2 VAN DE 4 DADERS 1ste HOMOFOBE MOORD VEROORDEELD VOOR ANDERE GEWELDSZAKEN (2013)
DADERS 1ste HOMOFOBE MOORD KOMEN VOOR HOF VAN ASSISEN (2014)
PLAAT TER NAGEDACHTENIS SLACHTOFFER 1ste HOMOFOBE MOORD + VIDEO (Oktober 2014)


holebi info eigen berichtgeving + nieuwsblad.be 2014

Dit bericht is gepost op 18 November, 2014 en 2497 keer gelezen.