Seksuele geaardheid zit in de genen - deel 2Zoals je vandaag al in een artikel kon lezen menen wetenschappers al een tijdje dat seksuele geaardheid ontstaat in onze genen. Een ander onderzoek vandaag sluit daarbij aan. Dit onderzoek is gebaseerd op een genetische analyse van ruim 409 mannelijke homo tweelingen. En net zoals het nieuws bericht over de genen van eerder vandaag gaat dit enkel over mannelijke homoseksualiteit.

Uit het onderzoek blijkt dat het tot nu toe sterkste bewijs dat homoseksuele mannen als homo geboren worden vast staat. De studie verbindt de seksuele voorkeur van mannen met twee gebieden van het menselijke genoom. 1 op het X-chromosoom en 1 op chromosoom 8. In eerdere studies waren daar al aanwijzingen voor. De onderzoekers zeggen dat hiermee eigenlijk is bewezen dat homoseksualiteit geen keuze is maar aangeboren.

Eerder werd het gebied op het chromosoom, Xq28 genaamd, al in 1993 door Dean Hamer van de Amerikaanse National Institutes of Health Bethesda in Maryland geïdentificeerd. Maar eerder kon dat nog niet worden bevestigd. Het andere gebied in het centrum van chromosoom 8 staat bekend als 8q12 en werd voor het eerst al beschreven in 2005. Toch wil dit niet zeggen dat er nu twee homo genen gevonden zijn, want beide gebieden bevatten veel genen, en de volgende stap zal zijn om na te gaan welke specifieke genen bijdragen aan de seksuele geaardheid. Maar dat het te maken heeft met onze genen staat nu wel vast. De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in Psychological Medicine.Tekst: holebi.info - Bron: sciencemag.org/biology - newscientist.com _ 2014

Dit bericht is gepost op 18 November, 2014 en 3080 keer gelezen.