Alberto uit Samson & Gert is geen homo.
Deredactie.be ging op bezoek bij Samson & Gert en sprak daar onder andere met Alberto, gespeeld door Koen Crucke die bekende dat zijn personage helemaal geen homo is, ook al denkt iedereen dat wel. In het ├ęchte leven is Crucke wel voor de herenliefde maar Alberto is dat niet.

Crucke voelt zich goed op de set van Samson & Gert. "Het is ontzettend aangenaam onder collega's te zijn en terug op de set te staan. Er zijn weinig sets waar zoveel plezier wordt gemaakt en waar zo ontspannen wordt gewerkt. 's Avonds kom ik moe en afgemat thuis, maar ik ben gelukkig." Crucke twijfelt er niet aan dat de nieuwe afleveringen van Samson en Gert goed zullen scoren. Samson en Gert is nog steeds het paradepaardje van Studio 100 en het blijft een populair gegeven. Alle kerstshows zitten vol.

Dat iedereen hem met Alberto Vermicelli associeert, begrijpt hij dan ook best. Wanneer ik sterf en de media over mij berichten, zal de helft van de zendtijd over Samson en Gert gaan. Daar heb ik geen problemen mee. Ik heb 18 jaar in de opera gestaan, ik heb televisieshows en radioprogramma's gemaakt, maar dit blijft hangen. Samson en Gert is een groot deel van mij. Mocht ik dat niet leuk vinden, was ik nooit in het programma gestapt. En dan gaat het even over de geaardheid van Alberto. Veel mensen denken dat die homo is. "Alberto is geen nicht," zegt Crucke.

"Iedereen gaat daar vanuit maar toch is het niet zo. Hij is zelfs verliefd op Claudine van zijn operagezelschap, en sterker nog hij gaat in een van de afleveringen trouwen met het meisje van de bakker waarop hij zo verliefd is. Misschien is hij biseksueel, dat is mogelijk, maar homo is hij dus niet. Hij is inderdaad verfijnd en wat verwijfd, maar nooit is gezegd dat hij van mannen houdt. Van mij mag Gert gerust de coming out van Alberto in het scenario schrijven. Als we ons outen, dan gaan we ervoor. Maar ik vrees dat ouders dat niet graag zullen hebben," aldus Crucke. De nieuwe afleveringen van Samson en Gert zijn vanaf 11 december op Ketnet te zien. Tot en met 19 december worden ze dagelijks om 7.55 uur en 16.45 uur uitgezonden, van 20 tot en met 25 december om 7.55 uur en 17.35 uur. Vanaf 26 december volgen herhalingen van de nieuwe reeks.


holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 23 November, 2014 en 6944 keer gelezen.