Hoe ouders reageren op coming out lesbische moslima + video.

Maak kennis met de Canadese komedienne en moslima Sabrina Jalees, die bovendien ook openlijk lesbisch is en in een video laat weten hoe haar moslim vader en haar moslim familie reageerde op het feit dat ze lesbisch is.

Sabrina bekende eerst dat ze voor ze zelf ontdekte lesbisch te zijn eigenlijk homofobisch was, en dat ze pas later besefte dat dit kwam uit angst om haar eigen seksuele geaardheid te aanvaarden. Sabrina groeide op in Toronto, Canada en heeft een Zwitserse moeder en een Pakistaanse vader. Sabrina vertelt dat ze haar coming out eerst aan haar moeder deed omdat ze dacht dat die het beste zou reageren, maar het eerste wat die zei was dat ze dat niet kon geheim houden voor haar vader en dat Sabrina het hem zelf moest vertellen. Beide ouders reageerden trouwen positief.

Ondertussen is Sabrina recent gehuwd met haar vriendin Shauna en haar moslim vader was erg trots en gaf een mooie speech. Sabrina woont nu met haar vrouw in New York en komt aan de kost als komedienne. Ze vertelde ook dat ze het op een bepaald moment ook tegen de hele familie van vaders kant vertelde, allemaal Pakistanen. De meeste familie leden reageerden goed, maar jammer genoeg waren er ook enkelen die zeer negatief reageerden en lieten weten dat ze niets meer met haar te maken wilden hebben. Maar Sabrina ligt er naar eigen zeggen niet wakker van en is vooral blij dat haar eigen ouders haar aanvaarden zoals ze is. Bekijk hieronder de video waarin Sabrina haar verhaal doet en ook vader aan het woord komt.

holebi info eigen berichtgeving 2014

Dit bericht is gepost op 29 November, 2014 en 3125 keer gelezen.