Republikeins senator terug gefloten omdat hij pro holebi's is.

In 2013 kon je bij holebi info lezen over Senator Rob Portman, de allereerste Amerikaanse Republikeinse politicus die pro gelijke rechten van holebi's is. Dat is bijzonder omdat Republikeinen anti gelijke rechten van holebi's zijn en vaak ook zeer homofobisch zijn.

Portman kwam in 2013 in het nieuws omdat hij eerder wel homofobisch was maar toen liet weten dat hij van mening was veranderd met dank aan zijn zoon, die pas uit de homo kast was gekomen. Vanaf toen liet hij openlijk weten voorstander te zijn van gelijke rechten voor holebi's en het homohuwelijk. Dit werd hem helaas niet in dank afgenomen en velen keerden zich tegen hem. Ook vanuit de hoofdkwartieren van de Republikeinen werd hij regelmatig terug gefloten.

Vandaag blijkt dat Portman graag mee had gedaan aan de presidentsverkiezingen van 2016. Maar omdat hij pro homohuwelijk is, en eerder ook stemde voor de afschaffing van een wet die het homohuwelijk verbied, is hij opnieuw terug gefloten door zijn eigen partij en trekt hij zich terug als presidentskandidaat. In een mededeling laat hij enkel weten dat hij niet meer voor het presidentsschap gaat maar dat hij zich volgend jaar wel opnieuw verkiesbaar stelt als Senator in Ohio, en geeft niet toe dat hij onder druk van homofoben uit zijn eigen partij zich terug trekt als presidentskandidaat.

holebi info eigen berichtgeving. 2014

Dit bericht is gepost op 05 December, 2014 en 1712 keer gelezen.