Er is geen homofobie in Rusland!

Opnieuw zegt de Russische president Vladimir Poetin dat zijn land niet homofobisch is, maar dat Rusland alleen maar die stempel krijgt vanuit de rest van de wereld. Poetin zei dit tijdens een toespraak op de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties.

Verder beweerde Poetin ook dat landen als de Verenigde Staten veel homofobischer zijn dan Rusland. Poetin moest zijn beleid betreffende de gay propaganda wet verdedigen voor de mensenrechtenraad. Die wet verbiedt holebi 'propaganda' en verbied ook te spreken over homoseksualiteit in aanwezigheid van minderjarigen. Ook mogen holebi koppels ook geen kinderen adopteren, niet trouwen, niet demonstreren, zich niet verenigen, en mag je niet opkomen voor gelijke rechten voor holebi's. Ook worden er regelmatig leerkrachten ontslagen wanneer blijkt dat ze holebi zijn. En eerder dit jaar werd er nog een wet ingevoerd waarbij ook buitenlands holebi koppels geen kinderen mogen adopteren.

Poetin zei dat zijn land niet tegen holebi's is maar dat ze wel voorgang geven aan traditionele relaties (lees hetero relaties) en dat de gay propaganda wet geen homofobe wet is maar een wet ter bescherming van de kinderen. Poetin verweet ook nog de VS hypocriet te zijn omdat er in 14 staten nog een wet van kracht is die homoseksualiteit verbied. Wat hij blijkbaar niet weet is dat het Amerikaanse Hooggerechtshof in 2003 die wetten onuitvoerbaar maakte. Volgens Poetin krijgt zijn land ten onrechte de stempel van homofobisch te zijn. "Omdat we mensen met een andere geaardheid vervolgen, maar dat doen we niet met de strafwet, homoseksualiteit is legaal in Rusland. Het enige wat we doen is de kinderen beschermen, een maatschappij die dat niet doet heeft geen toekomst," aldus Poetin. Het is niet de eerste keer dat de Russische president beweert dat er geen homofobie is in zijn land. Toch wijzen de vele vervolgingen, aanvallen, mishandelingen, arrestaties en vele beperkingen van Russische holebi's op iets helemaal anders.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI INFO LEZEN:
OPNIEUW HOLEBI'S AANGEVALLEN IN RUSLAND
BEKENDE RUSSISCHE HOMO ACTIVIST OPNIEUW IN ELKAAR GESLAGEN
RUSLAND HEEFT ER WEER EEN ANTI HOLEBI WET BIJ


holebi info eigen berichtgeving. 2014

Dit bericht is gepost op 05 December, 2014 en 2430 keer gelezen.