Holebi's & transgenders ontslaan blijft wettelijk mogelijk in de VS.

In de VS is er nog steeds een wet van kracht die werkgevers toestaat om mensen te ontslaan enkel en alleen op basis van seksuele geaardheid of gender identiteit. Een poging om deze wet af te schaffen is zopas mislukt, met dank aan de Republikeinen.

Een zoveelste poging om de wet af te schaffen die holebi's en transgenders op het werkvlak zwaar kan discrimineren, alleen maar omdat ze holebi of transgender zijn, is mislukt. En dit heeft alles te maken met het feit dat de Republikeinen opnieuw een meerderheid vormen in de Amerikaanse senaat. Democraten proberen al meer dan 1 jaar de wet af te schaffen maar botsen steeds op tegenstand van de Republikeinen.

Ook Obama deed al zijn best om de wet afgeschaft te krijgen. Het enige wat hij als president kon doen, en ook heeft gedaan, is recent een executieve order maken, die de wet federaal afschafte, waarbij enkel Amerikanen die werken voor de overheid beschermd zijn tegen holebi- en transfobie. Het is erg uitzonderlijk dat een president een executieve order maakt wat enkel mogelijk is in uitzonderlijke gevallen. De Republikeinen zijn daar alles behalve blij mee. Maar alhoewel nu enkele miljoenen holebi's en transgenders beschermd zijn op het werk blijven er nog vele miljoenen over die dat niet zijn.

Jammer genoeg kan wanneer er in 2016 opnieuw een Republikeins president wordt verkozen de executieve order van Obama worden terug gedraaid. Een licht puntje in dit alles is het feit dat steeds meer en meer Amerikaanse bedrijven er zelf voor kiezen om een beleid te maken waarbij discriminatie van holebi's en transgenders verboden is op de werkvloer.

holebi info eigen berichtgeving. 2014

Dit bericht is gepost op 06 December, 2014 en 1948 keer gelezen.