Paus zegt: ouders moeten hun holebi & trans kinderen aanvaarden.


In een nieuw interview met de Argentijnse krant La Nacion, zei paus Franciscus dat ouders hun holebi en transgender kinderen moeten bijstaan en liefhebben. De paus zei dat dit de focus was op een recente meeting van bisschoppen over holebi en transgender thema's, maar dat er dit keer niet werd gepraat over holebi koppels of het homohuwelijk.

De paus zei verder dat de synode een proces is dat tijd nodig heeft. Op de laatste bijeenkomst is enkel gepraat over families met homoseksuele kinderen, en hoe de ouders daar moeten mee omgaan. De bijeenkomst kwam tot de conclusie dat ouders hun kinderen moeten blijven bijstaan ook als ze homoseksueel zijn, en dat de Kerk de ouders daarbij moet ondersteunen.

Toch is ondertussen duidelijk dat er wel is gepraat over het homohuwelijk en holebi ouders tijdens de laatste synode van bisschoppen. Maar het is duidelijk dat de paus liever had gezien dat men nu al meer open had gestemd over het meer omarmen van homoseksuelen binnen de Kerk. Eerder riep de paus na de synode mensen op geduld te hebben wat betreft de aanvaarding van bijvoorbeeld het homohuwelijk door de kerk. Dat geduld betekend vermoedelijk niets meer en niets minder dan dat het wachten is op de pensioenen van het aantal bisschoppen die anti holebi zijn. Gisteren werd trouwens bekend dat onze Belgische homofobe aartsbisschop Leonard weldra op pensioen gaat, velen menen dat dit is omwille van de holebi vriendelijke houding van de nieuwe paus.

holebi info eigen berichtgeving. 2014

Dit bericht is gepost op 09 December, 2014 en 2551 keer gelezen.