Holebi & Trans monument opnieuw aangevallen in Polen.
De Tolerance Rainbow (foto) in Warschau, Polen, is voor de zesde keer aangevallen. Polen is langzaam aan minder homofobisch aan het worden maar daar is duidelijk nog lang niet iedereen het mee eens. Een 25-jarige man werd gearresteerd nadat hij probeerde het regenboog monument in brand te steken.

Warschau's Tolerance Rainbow in Savior Square, die symbool staat voor meer holebi, trans en interseksuelen tolerantie in de stad, werd door een 25-jarige dronken man bijna in brand gestoken. De politie was zeer snel ter plaatse en kon het vuur doven voor het monument helemaal in vlammen op ging, maar er is wel schade aan het monument. Ook in 2012 was er al eens een poging tot brandstichting van het Rainbow Tolerance monument. In totaal is het monument al zes keer aangevallen, waarbij het vorig jaar zelfs helemaal in de as verdween nadat Poolse nationalisten op Onafhankelijkheidsdag het monument in brand staken.

Burgemeester van Warschau, Hanna Gronkiewicz-Waltz, heeft van in het begin gezegd dat ze telkens dat het monument wordt aangevallen, ze het opnieuw zal laten herstellen of opbouwen. Het Tolerance Rainbow monument werd gemaakt door de Poolse artiest Julita Wojcik in 2011 tijdens het Poolse presidentschap in de Europese Unie, en stond eerder voor het Europees parlement in Brussel voor het naar Polen verhuisde. Sinds de dood van president Lech Kaczynski in 2010 is het tij aan het keren in Polen, eerder kon je het land vergelijken met het Rusland van vandaag.

holebi info eigen berichtgeving. 2014

Dit bericht is gepost op 09 December, 2014 en 2235 keer gelezen.