Uniek: Britse blinde politica uit de transgender en lesbische kast.
Zopas is een Brits parlements kandidate uit de kast gekomen als transgender en lesbienne. Emily Brothers (Labour party) deed haar coming out in een interview met pinknews. Brothers is bovendien ook nog blind, ze verloor haar zicht toen ze nog een kind was.

Voor het eerst sprak Emily Brothers over haar transgender zijn. "In een ideale wereld zou ik niet moeten praten over mijn verleden, omdat dit privé is, maar ik besef dat het als politica belangrijk is om eerlijk te zijn zodat de mensen je vertrouwen. Ik wil niet meteen bekend staan als die transseksueel, maar toch is het ergens ook belangrijk dat mensen het weten. Bovendien mogen mensen ook weten dat ik als vrouw op vrouwen val."

Brothers heeft twee kinderen die helemaal achter hun moeder staan. Maar jammer genoeg staat een groot deel van haar familie niet achter haar en hebben ze problemen met zowel haar lesbische geaardheid als met haar gender identiteit. Daarnaast zegt ze dat het ook belangrijk is om als transgender met een handicap uit de kast te komen omdat sommige mensen misschien denken dat dit niet bestaat. En zegt ook dat transgenders en mensen met een handicap vaak op dezelfde problemen botsen wanneer het gaat om gezondheidszorg. Ze wil zich als parlementslid dan ook onder andere inzetten voor gezondheidszorg en transgender rechten.

holebi info eigen berichtgeving. 2014

Dit bericht is gepost op 10 December, 2014 en 1946 keer gelezen.